Gratis

Rondetafelgesprek: Dat heet dan gelukkig zijn ...

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Gezond én gelukkig leven, hoe doe je dat? Kom af: laat je inspireren en brainstorm mee!

Over dit evenement

Rondetafelgesprek met inspirerende talks en een brainstorm over concrete uitdagingen om gezond én gelukkig te zijn.

Gezond én gelukkig leven, hoe doe je dat? Kom af: laat je inspireren en brainstorm mee!

Programma

  1. Deel 1 (19-20u): Inspirerende talks van verhalenvertellers, wetenschappers en mensen uit 't veld

We laten ons eerst inspireren door verhalen uit de bib en door twee begeesterde stemmen: Piet Bracke (Professor Sociologie aan UGent) en Susanne Op de Beeck (Beleidsmedewerker bij Vlaams Patiëntenplatform).

Piet is gezondheidssocioloog en gaat ons wat meer vertellen over de verschillende dimensies van onze mentale gezondheid. Bijvoorbeeld over wat we nodig hebben voor ons persoonlijk welbevinden, over het belang om tot een sociaal netwerk te behoren, en over het belang van het gevoel van zinvolheid.

Susanne zet zich dag in dag uit in voor de levenskwaliteit van elke patiënt. Ze staat mee aan de wieg van Doelzoeker. Een tool die patiënten helpt bij het maken van keuzes.

  1. Deel 2 (20-21u30): Rondetafelgesprekken in kleine groepjes, waarin we brainstormen over jullie uitdagingen

Na de inspirerende talks is het aan jou. Wat hebben we volgens jou nodig om gelukkig te leven? Is dat betaalbare groenten op je bord, of meer zingeving en minder stress? Hoe helpen we mekaar in onze zoektocht naar zingeving? Hoe beschermen we onszelf tegen een overvolle agenda? Gooi jouw uitdaging in de groep en help ons zo om Comon op gang te trekken.

Wie is Comon?

Dit rondetafelgesprek is de eerste in een reeks events in het kader van Comon. Comon is een collectief van wetenschappers, technologen en creatievelingen van Stad Gent, imec, Universiteit Gent en Bibliotheek De Krook. Het doel? Van Gent een betere, aangenamere en wijzere stad maken. Met wetenschap en technologie als deel van de oplossing. Hoe? Door uitdagingen te verzamelen, te bespreken en te testen. Samen met alle Gentenaren. Deze activiteit wordt georganiseerd samen met Avansa regio Gent.

Hoe kan ik deelnemen?

Door je te registreren via deze link. Het event is online en gratis. Je mag actief deelnemen aan het debat maar niets moet. Je mag ook gewoon luisteren en inspiratie opdoen.

Wat heb ik nodig om deel te nemen?

Een computer, internetverbinding en dat is ‘t. Als je je registreert, ontvang je een link waar je op het uur van aanvang moet klikken. Je wordt dan toegelaten tot de livestream.

Privacy

We behandelen alle verzamelde persoonsgegevens vertrouwelijk. Je kan onze privacy policy hier nalezen. Door je in te schrijven voor dit evenement, verklaar je je akkoord met deze privacy policy.


		Afbeelding van Rondetafelgesprek: Dat heet dan gelukkig zijn ...
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen