Vroegmorgenzangtocht in de Keuzemeersen met vogelkenner Geert Spanoghe

Venster Acties

Vroegmorgenzangtocht in de Keuzemeersen met vogelkenner Geert Spanoghe

Kijk en luister naar enkele unieke vogels tijdens een ochtendwandeling in de Keuzemeersen met vogelkenner Geert Spanoghe van Natuurpunt.

Door Leefbaar Baarle vzw

Waar en wanneer

Datum en tijd

zo. 30 apr. 2023 07:00 - 09:00 CEST

Locatie

Keuzemeersen - afspreekpunt Keuzemeers 1 9031 Drongen Belgium

Over dit evenement

  • 2 uren
  • eTicket voor mobiel

Graag nodigen wij u uit voor een Vroegmorgenzangtocht in de Keuzemeersen.  Het is unieke kans om onder  de deskundige begeleiding van Geert Spanoghe, verantwoordelijke voor het natuurgebied en vogelkenner, tijdens een ochtendwandeling naar de zang van de vele vogels in de Keuzemeersen te gaan luisteren.

In de Keuzemeersen zijn de slobeend, gele kwikstaart, steenuil, een tiental paar kievit en rietgors jaarlijkse broedvogels. Zomertaling, grutto en zelfs paapje hebben er de laatste jaren ook gebroed. Wie weet, zien we wel een blauwborstje (zie foto)? De flora is bijna identiek aan die van de Assels of de Bourgoyen-Ossemeersen met als smaakmakers schildereprijs, waterviolier, pijptorkruid, veel pinksterbloem en muizenstaartje.

Kortom, een unieke en leerrijke wandelervaring in de Keuzemeersen. Vlug inschrijven is de boodschap. Het aantal deelnemers is beperkt tot max 20 (kinderen meegeteld)!

Tot dan!

Het Leefbaar Baarle Team

Foto van Blauwborstje door Bernard Stam onder Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic licentie.

Praktisch

Graag aanmelden door hier op de knop 'Registreren' te klikken. Neem een 'ticket' per deelnemer.

We verzamelen op zondagochtend 30 april 2023 om 7u00 aan de start van het wandelpad ter hoogte van de Keuzemeers 1 te Baarle (Drongen). Vertrek is gepland om 7u10. Einde is voorzien rond 9u00 met een ontbijtpicknick.

Meebrengen:

  • Gepaste kledij en schoeisel
  • Smartphone met data-abonnement
  • Verrekijker of veldkijker
  • Goed ochtendhumeur

TIP: Om tijdens de wandeling nog beter naar de deskundige uitleg van Geert te kunnen luisteren, kan je eventueel je smartphone meebrengen (met mobiel data-abonnement). Je krijgt ter plekke een link en de nodige instructies om mee te luisteren.

Hieronder enkele sfeerbeelden van vorige edities...

Over de organisator

Georganiseerd door
Leefbaar Baarle vzw

Leefbaar Baarle vzw is een burgerinitiatief om de overheid te overtuigen om de nodige maatregelen en beleidsopties te nemen om de leefbaarheid in Baarle te verbeteren.  Daarnaast ondernemen we ook concrete acties en initiatieven die bijdragen tot de leefbaarheid van ons dorp.