Thee Ceremonie -  Rirkrit Tiravanija

Thee Ceremonie - Rirkrit Tiravanija

Venster Acties en details

Gratis

Locatie

Museum Dhondt-Dhaenens

14 Museumlaan

9831 Sint-Martens-Latem

Belgium

Kaart bekijken

Reserveer uw thee-ervaring in het paviljoen van Rirkrit Tiravanija

Over dit evenement

Een unieke ervaring in de museumtuin. Elke eerste zondag van de maand wordt het paviljoen van kunstenaar Rirkrit Tiravanija geactiveerd tijdens een gratis theeceremonie. Reserveren is verplicht.

Het 20 meter lange doolhof van Rirkrit Tiravanija is gebaseerd op de plattegrond van MDDs grootste zaal. In plaats van de centrale glazen kubus van het museum leidt het labyrint naar een Japans houten theehuis middenin, waar de theeproeverij plaatsvindt.

Zoals veel van Tiravanija’s werk vereist untitled 2018 (the infinite dimensions of smallness) directe aanwezigheid en persoonlijk engagement, en biedt het mogelijkheden tot interactie en het activeren van de zintuigen. Waar eerdere versies van het werk (in Singapore en Poitiers, beide 2018) gemaakt waren van bamboe, koos de kunstenaar voor deze versie om het labyrint uit stellingen op te bouwen, als verwijzing naar de recente renovatie van het museum. Zo legt de kunstenaar een sterk verband tussen de lopende werkzaamheden in het museum en de regels van gastvrijheid.

untitled 2018 (the infinite dimensions of smallness) is de tweede jaarlijkse commissie voor de museumtuin, na Hagioscoop van Atelier Van Lieshout in 2020.

Courtesy van de kunstenaar en Galerie Chantal Crousel

Met bijzondere dank aan

Rirkrit Tiravanija Studio en Galerie Chantal Crousel

Nationale Loterij

Bonne Steigerbouw

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen