€ 595

Geboeid door Perfectionisme® - Home editie - meerdaagse training

Venster Acties en details

€ 595

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Hasselt

Herkenrodesingel 21/52

3500 Hasselt

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Is perfectionisme voor jou een sterke drive om wat je doet zo perfect mogelijk af te leveren? Leg je de lat voor jezelf en anderen hoog?

Over dit evenement

Is perfectionisme voor jou een sterke drive om wat je doet zo perfect mogelijk af te leveren? Leg je de lat voor jezelf en anderen hoog, streef je steeds topkwaliteit na en verleg je je grenzen? Werk je planmatig en georganiseerd en heb je oog voor detail en een groot engagement en verantwoordelijkheidsgevoel?

Enerzijds zal dit gedreven perfectionisme je dus vaak geholpen hebben in je leven. Het heeft je op heel wat vlakken gebracht waar je nu staat, wat je nu doet, zelfs wie je nu bent en hoe je in het leven staat. Het is een deel van je “zijn”, je “eigen – aard – ig – heid”. Het “boeit je” met heel je hart.

Soms slaat dit perfectionisme vanuit een energiegevende gedrevenheid om in iets anders. Wil jij liefst altijd zonder één enkele fout te maken topkwaliteit nastreven en voel je een knagend stemmetje van binnen dat het nooit goed genoeg is en het altijd beter kan? Blijf je steeds bezig en kan je moeilijk loslaten? Heb je moeite met delegeren omdat je van mening bent dat je het zelf beter kan dan de ander? Ben je vaak in de weer om allerlei toekomstig onheil te voorkomen? Voel je je overal verantwoordelijk voor of probeer je steeds te voldoen aan de (vermeende) hoge verwachtingen van anderen?

Wanneer de inspanning die je hiervoor moet leveren niet meer opweegt tegen het resultaat, dan kan je zelf, de omgeving, het werk, … eronder gaan lijden. Het slaat ons dan in de boeien en we komen vast te zitten aan het perfectionisme. De balans zit niet meer goed, maar we slagen er niet in om ze aan te passen als het nodig is. “Geboeid door perfectionisme” dus, zoals de titel weergeeft.

Heel wat mensen hebben wel wat van beide. De vraag is of de balans nog goed zit en hoe je ze kan aanpassen als dat nodig zou zijn. Als je er echter aan vast komt te zitten, het niet meer flexibel inzet, het te pas en te onpas de kop komt opsteken en het een ingesleten gewoontepatroon gaat worden dat meer als een “dwang” gaat aanvoelen, dan is het zinvol om ermee aan de slag te gaan.

Is het de bedoeling om dit perfectionisme volledig uit het leven te bannen? Uit ervaring blijkt dat de meeste perfectionisten dit eigenlijk niet willen en de vraag is of het überhaupt wel mogelijk of nodig is. Je perfectionisme inzetten wanneer het nuttig is enerzijds, en het kunnen temperen wanneer het niet nodig is anderzijds zal aldus de uitdaging zijn. Kortom, “je komt er niet van los, maar je kan er wel mee verder.”

Programma

Wil jij in deze interactieve groepstraining, samen met een kleine groep (max 6 personen), gelijkgestemden “perfectionisten” je perfectionisme beter leren kennen, nieuwe inzichten en technieken verwerven om er anders mee om te gaan? Wil je enerzijds dingen veranderen en tegelijkertijd toch ook dichtbij jezelf blijven?

Wil je dit doen op basis van wetenschappelijk onderbouwde inzichten die zijn vertaald naar praktisch bruikbare en dagelijks toepasbare tips en technieken?

Zie je het zitten om dit te doen onder de deskundige begeleiding van expert-trainer Erna Claes, dr in de psychologie, gespecialiseerd in de gezondheidspsychologie en cognitieve gedragswetenschappen? En zelf een perfectionist, die met de nodige dosis kritische, maar constructieve reflectie, opbouwende begeleiding en een vleugje humor de groep zal begeleiden?

Dan ben je heel welkom op deze training Geboeid door perfectionisme®.

Tijdens deze groepstraining bieden we een antwoord op 3 vragen:

1) Wat is het?

Dé perfectionist bestaat niet. En, perfectionisme is niet per definitie negatief. We kijken zowel naar de nuttige als de nadelige kanten ervan. We onderscheiden 3 dimensies (prestatiegericht, controlegericht en sociaalgericht perfectionisme). We bekijken welke mechanismen ervoor zorgen dat perfectionisme als kwaliteit kan uitmonden in gewoontepatronen met potentiële negatieve gevolgen.

2) Hoe kom ik eraan?

We kijken naar oorzaken maar vooral naar datgene wat het hier en nu in jouw huidige leven gaande houdt.

3) Geraak ik er weer van af en hoe?

Weten is nog geen doen! En, neen, je geraakt (én hoeft) er niet vanaf maar je kan er wel mee verder. We gaan aan de slag met concrete inzichten, tips en technieken om zelf meer bewust te kunnen kiezen hoe en wanneer dit perfectionisme al dan niet in te zetten.

Met deze training willen we preventief werken aan levenskwaliteit door ons perfectionisme “slimmer” te leren inzetten. We willen mensen weerbaar maken om veerkrachtig te zijn en te blijven in een sterk veranderde en snel veranderende wereld. Daarnaast zal bij heel wat mensen dit perfectionisme reeds een (vaak onbewuste) bron van stress of problemen geweest zijn zonder dat men zich realiseert dat hun perfectionisme hiertoe bijdraagt en een onderliggende rode draad is.

Home editie? We hopen jullie na een periode van lock-down terug te mogen ontvangen in ons Centrum voor Perfectionisme in Hasselt. Een warme omgeving met prachtig uitzicht over Limburg, gezellige trainingsruimte met mogelijkheid tot buitenactiviteit tijdens de training en pauzes; gastvrije lunch en pauzes in onze bistro.

Praktische organisatie

Kick-off. We starten met een korte schriftelijke kennismaking vooraf. Verder krijg je voorafgaand aan het groepstraject een e-learning module (mp4 opname) van +/- 30 minuten om je alvast de eerste inzichten rond perfectionisme eigen te maken alsook het eerste deel van het digitale werkboek om door te nemen voor de start van het groepstraject.

Groepstraject. Het groepstraject bestaat vervolgens uit 3 trainingsdagen telkens van 9u30 tot 15u30.

Next steps. Via een gesprek van +/- 30 min 1 maand na de laatste trainingsdag bekijken we het individueel actieplan voor de komende periode.

Je ontvangt een werkboek van +/- 100 pagina’s met inzichten, opdrachten voor persoonlijke reflectie en toepassing tijdens het traject. Dit werkboek ondersteunt het persoonlijk proces dat je doorloopt tijdens en na de sessies. Dit werkboek is ook het naslagwerk en actieplan om na dit traject zelf verder met het thema aan de slag te blijven gaan.

Verder krijg je verschillende tussentijdse reflectie- en toepassingsopdrachten via mail tijdens de training tot 1 maand na de training alsook verschillende audiofragmenten (aandachtoefeningen, ademhalingsoefening, relaxatie-oefening) van oefeningen die we (deels) tijdens de training doen zodat je deze ook tussen de sessies en nadien zelf verder kan inoefenen.

Data:

Kickoff: week van 27 september

Trainingsdagen: zaterdagen 2,16 en 30 okt telkens van 9u30 tot 15u30

Next steps: week van 22 november (af te spreken in onderling overleg)

Kostprijs:

Kostprijs = 595 euro

enkel voor particuliere deelname


		Afbeelding van Geboeid door Perfectionisme® - Home editie - meerdaagse training
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Hasselt

Herkenrodesingel 21/52

3500 Hasselt

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

{ _('Organizer Image')}

Organisator Fenrir Consult bv/Centrum voor Perfectionisme

Organisator van Geboeid door Perfectionisme® - Home editie - meerdaagse training

Fenrir Consult werd opgericht in 2004 door David van de Winckel, Project Manager en Erna Claes, Dr. in de Psychologie. Vanuit ieders specifiek domein vonden wij de noodzaak om bedrijven te adviseren rond hun meest kostbare goed; het personeel.

De menselijke kant wordt tegenwoordig veel te veel over het hoofd gezien. Daarom trainen en adviseren wij zowel het individu, op specifieke vlakken om binnen een organisatie goed te functioneren, als de organisator, naar de menselijke belangen om een project vlot te laten werken.

Het Centrum voor Perfectionisme groeit sinds 2014 in de schoot van deze onderneming. De cursus 'Geboeid door Perfectionisme' wordt in heel Vlaanderen gegeven. De meer diepere en persoonlijke opvolging gebeurt binnen ons eigen centrum.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen