CoderDojo Tervuren - 20 mei 2023

Venster Acties

CoderDojo Tervuren - 20 mei 2023

CoderDojo Tervuren Inschrijvingen voor deze dojo starten vanaf 13 mei 2023 om 8u00.

Door Coderdojo Tervuren

Waar en wanneer

Datum en tijd

za. 20 mei 2023 15:00 - 17:30 CEST

Locatie

CVO Crescendo (GITO) Pater Dupierreuxlaan 1 bus B 3080 Tervuren Belgium

Over dit evenement

  • 2 uren 30 minuten

CoderDojo Tervuren - We gaan terug live!

Met dit evenement organiseert CoderDojo Tervuren opnieuw een coderdojo sessie.

Je kan kiezen tussen Scratch en Arduino. Vergeet zeker niet een eigen laptop mee te brengen.

Wat is Scratch?

Scratch is een visuele programmeertaal voor kinderen vanaf 7 jaar, en laat toe om visualisaties, interactieve verhalen, spellen, ... te maken met behulp van visuele elementen zoals gekleurde blokken. Dit platform is volledig in de webbrowser toegankelijk; je kan gerust al zelf eens een kijkje nemen op https://scratch.mit.edu/.

Het enige wat je nodig hebt om te kunnen deelnemen aan onze Scratch sessie, is een laptop (geen tablet) die met Wi-Fi kan verbonden worden en waarop een recente browser op geïnstalleerd is (Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge, Apple Safari, ...)

Overigens kan je op de website van Scratch ook best een account aanmaken, zodat je progressie kan worden bewaard. Dit is zeker handig als je meerdere keren aan een coderdojo sessie gaat deelnemen, of als je thuis zelf verder wil verkennen.

Wat is Arduino?

Arduino is een platform waarmee een microcontroller (kleine computer) en bijbehorende accessoires (schakelaars, sensoren, motoren, lichtjes, ...) kunnen geprogrammeerd worden. Het is een combinatie van het werken met elektronische componenten en een echte programmeertaal (gelijkaardig aan C/C++). We raden Arduino aan voor kinderen vanaf 12 jaar, maar we hebben ook gemerkt dat sommige kinderen vanaf 10 jaar hun weg kunnen vinden met Arduino.

Om te kunnen deelnemen aan aan de Arduino sessie, heb je een laptop nodig met een vrije USB poort. Wij zorgen ter plaatse voor een Arduino kit die kan worden gebruikt tijdens de dojo.

Andere belangrijke praktische informatie

  • Vergeet niet een eigen laptop mee te brengen.
  • Personen die ziek zijn of symptomen van ziekte vertonen, vragen we om niet deel te nemen aan de activiteiten.
  • Je kan deelnemen als je tussen 7 en 18 jaar oud bent.
  • Ouders mogen aanwezig blijven indien ze dit wensen, om bijvoorbeeld om hun kind te begeleiden.
  • Vanaf 17u00 nodigen we de ouders uit voor een "Show and Tell", waarbij de kinderen de projecten demonstreren waaraan ze hebben gewerkt.

----------------------------

Over CoderDojo

CoderDojo  organiseert gratis programmeerclubs, de zogenaamde "Dojo's". Op die Dojo's leren meisjes en jongens programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enzovoort. Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring.

Dojo's worden op vrijwillige basis opgezet en gerund door vrijwilligers. Enerzijds zijn dit coaches met voldoende ICT-kennis en de juiste drive om jongeren te coachen. Anderzijds hebben we ook cooks die de praktische organisatie van de Dojo op zich nemen. CoderDojo legt sterk de nadruk op open source en vrije software. De beweging heeft een snel groeiend netwerk van leden en vrijwilligers wereldwijd.  CoderDojo wilt aan iedereen tonen dat programmeren niet enkel voor nerds is. Onze coders bouwen super leuke projecten en zijn daarom het voorbeeld bij uitstek dat technologie tof kan zijn. CoderDojo heeft daarom maar één regel: "Above all: be cool!".

Registreren & annuleren

Het inschrijvingsformulier zal voornamelijk persoonlijke gegevens verzamelen over de  deelnemer. In enkele gevallen zal ook bijkomende informatie over de ouder/voogd worden gevraagd, en dat zal dan ook expliciet vermeld worden. We vragen bij de inschrijving aan alle deelnemers om een e-mailadres en telefoonnummer van de ouders of voogd op te geven. Indien nodig  zal CoderDojo  rechtstreeks contact opnemen met de ouders of voogd.

We waarderen het dat deelnemers de tijd nemen om hun bestelling actueel te houden, en als je niet aanwezig kan zijn, is het gemakkelijk om jouw inschrijving te annuleren vanuit jouw Eventbrite account. Meld je aan bij Eventbrite.com, ga naar de pagina tickets, en zoek uw bestelling. Klik op jouw bestelling om gedetailleerde informatie te bekijken, en selecteer vervolgens "Order annuleren" om uw inschrijving te annuleren. Je zal een e-mail ontvangen om de annulering te bevestigen. Blijkt dat niet meteen te lukken, dan kan je ons altijd contacteren via tervuren@coderdojobelgium.be.

Vragen

Contacteer ons via  tervuren@coderdojobelgium.be! Tot snel!

Wij respecteren je privacy

CoderDojo is leuk en daarom tonen wij graag waar we mee bezig zijn. We nemen tijdens onze activiteiten foto’s van onze deelnemers en begeleiders die we daarna op sociale media plaatsen. Het kan gebeuren dat je zoon of dochter daarom gefotografeerd of gefilmd wordt tijdens een CoderDojo activiteit. Wij gebruiken dit beeldmateriaal niet op flyers of voor uitvoerige campagnes zonder hiervoor nog eens expliciet toestemming te vragen. Indien je liever wilt dat geen foto’s van je kind gebruikt worden, kan je dat tijdens het registreren aangeven.

We respecteren bovendien ook je data. Meer weten? Bekijk dan zeker even onze privacy verklaring op de website.

Over de organisator