CoderDojo Ham - 18/02/2023

Venster Acties

CoderDojo Ham - 18/02/2023

Coderdojo: voor kinderen van 8 tot 14 jaar Tijdens workshops leren jongens en meisjes op een leuke manier programmeren.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

VrijeTijdsPunt Ham Dorpsstraat 17 3945 Ham Belgium

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

  • 2 uren
  • eTicket voor mobiel

Over CoderDojo

CoderDojo organiseert workshops ("doe-het-zelf-lessen"), de zogenaamde "Dojo's". Op die Dojo's leren jongens en meisjes programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen, robots instellen enzovoort.

Je ontmoet gelijkgestemde deelnemers, maakt zelf coole dingen en kunt elkaar en de rest van de wereld laten zien waaraan je gewerkt hebben.

Dojo's worden op vrijwillige(rs) basis georganiseerd en onderhouden over de hele wereld! Mentors met ruime kennis op uiteenlopende gebieden begeleiden de jongeren, leggen uit, doen voor, leren aan en stimuleren fantasie en creativiteit.

CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring.

CoderDojo Ham wordt opgezet in nauwe samenwerking met de BIB van Ham.

CoderDojo heeft maar één regel: "Above all: be cool!".

Programma:

De deelnemers starten met het programma Scratch.

Scratch: Op een visuele manier het logisch denken aanleren om te leren programmeren. Ideaal voor iedereen die wilt leren programmeren.

Iedere derde zaterdag van de maand wordt er een sessie voorzien. Je kan op ieder moment instappen.

Agenda

+/- 09u15: registratie

+/- 09u30 - 11u30: workshop

+/- 11u30 à 11u45: show & tell ( iedereen welkom! (ook ouders))

12u iedereen naar huis

Praktische informatie

Je kan deelnemen tussen 8 en 14 jaar. We appreciëren het als ouders een kwartier voor het einde van de Dojo terugkeren om het toonmoment mee te maken en de vrijwilligers achteraf wat te helpen bij het opruimen.

Je dient te beschikken over een laptop. We werken met de onlineversie van het programma. Heb je echt geen laptop, geef dit aan en dan zal CoderDojo proberen een draagbare computer te voorzien.

Registreren & annuleren

Het inschrijvingsformulier zal voornamelijk persoonlijke gegevens verzamelen over de  deelnemer. In enkele gevallen zal ook bijkomende informatie over de ouder/voogd worden gevraagd, en dat zal dan ook expliciet vermeld worden. We vragen bij de inschrijving aan alle deelnemers om een e-mailadres en telefoonnummer van de ouders of voogd op te geven. Indien nodig  zal CoderDojo  rechtstreeks contact opnemen met de ouders of voogd.

We waarderen het dat deelnemers de tijd nemen om hun bestelling actueel te houden, en als je niet aanwezig kan zijn, is het gemakkelijk om jouw inschrijving te annuleren vanuit jouw Eventbrite account. Meld je aan bij Eventbrite.com, ga naar de pagina tickets, en zoek uw bestelling. Klik op jouw bestelling om gedetailleerde informatie te bekijken, en selecteer vervolgens "Order annuleren" om uw inschrijving te annuleren. Je zal een e-mail ontvangen om de annulering te bevestigen. Blijkt dat niet meteen te lukken, dan kan je ons altijd contacteren via city@coderdojobelgium.be.

OPGELET: indien er te weinig deelnemers zijn, kan de sessie geannuleerd worden.  We brengen jullie die week zelf hiervan op de hoogte.

Trajecten

Er zijn verschillende trajecten waaraan je kan deelnemen. Als je nog helemaal geen ervaring hebt,  start je best met Scratch.

Vragen

Contacteer ons via coderdojosham@gmail.com! Tot snel!

Wij respecteren je privacy

CoderDojo is leuk en daarom tonen wij graag waar we mee bezig zijn. We nemen tijdens onze activiteiten foto’s van onze deelnemers en begeleiders die we daarna op sociale media plaatsen. Het kan gebeuren dat je zoon of dochter daarom gefotografeerd of gefilmd wordt tijdens een CoderDojo activiteit. Wij gebruiken dit beeldmateriaal niet op flyers of voor uitvoerige campagnes zonder hiervoor nog eens expliciet toestemming te vragen. Indien je liever wilt dat geen foto’s van je kind gebruikt worden, kan je dat tijdens het registreren aangeven.

We respecteren bovendien ook je data. Meer weten? Bekijk dan zeker even onze privacy verklaring op de website.