CoderDojo Deinze - 18/02/2023

Venster Acties

CoderDojo Deinze - 18/02/2023

Tijdens een CoderDojo leren meisjes en jongens programmeren: apps en spelletjes ontwikkelen , robots besturen enz.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Bibliotheekkelder - ingang Markt Markt 21 9800 Deinze Belgium

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

  • 2 uren 30 minuten
  • eTicket voor mobiel

Info over CoderDojo Deinze: https://deinze.coderdojobelgium.be/

Enkele aandachtspunten

  • Inschrijven gebeurt via Eventbrite.
  • Als je bent ingeschreven en toch niet kunt komen, laat dit alstublieft tijdig weten (24 u op voorhand). Uitschrijven kan ook via Eventbrite.
  • Als je jonger bent dan 12 jaar, kom je - zeker de eerste keer - best samen met een volwassene.
  • Naast Scratch ook mBots, Lego Mindstorms en Micro:bits.

Over CoderDojo

CoderDojo  organiseert gratis programmeerclubs, de zogenaamde "Dojo's". Op die Dojo's leren meisjes en jongens programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enzovoort. Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring.Dojo's worden op vrijwillige basis opgezet en gerund door vrijwilligers. Enerzijds zijn dit coaches met voldoende ICT-kennis en de juiste drive om jongeren te coachen. Anderzijds hebben we ook cooks die de praktische organisatie van de Dojo op zich nemen. CoderDojo legt sterk de nadruk op open source en vrije software. De beweging heeft een snel groeiend netwerk van leden en vrijwilligers wereldwijd.  CoderDojo wilt aan iedereen tonen dat programmeren niet enkel voor nerds is. Onze coders bouwen super leuke projecten en zijn daarom het voorbeeld bij uitstek dat technologie tof kan zijn. CoderDojo heeft daarom maar één regel: "Above all: be cool!".

 Praktische informatie

Je kan deelnemen tussen 7 en 18 jaar. Als je jonger bent dan 12 jaar, kom je - zeker de eerste keer - best samen met een volwassene. Ouders van oudere kinderen zijn ook welkom, als ze dat willen. We vragen aan alle deelnemers om een e-mailadres en telefoonnummer van de ouders of voogd op te geven, zodat we indien nodig direct contact kunnen opnemen. Als je ouders niet blijven tijdens de Dojo, vraag dan zeker dat ze een half uurtje voor het einde terugkomen. Zo hebben we een zo groot mogelijk publiek voor de show and tell. Door iets vroeger terug te komen, kunnen je ouders ook een handje helpen bij het opruimen, wat heel fijn is voor onze vele vrijwilligers! Je dient te beschikken over een laptop. De coaches zullen ervoor zorgen dat alle benodigde software geïnstalleerd zal worden of zullen je vooraf laten weten als je iets specifieks nodig hebt. Heb je echt geen laptop, geef dit aan en dan zal CoderDojo proberen een draagbare computer te voorzien.

Registreren & annuleren

Het inschrijvingsformulier zal voornamelijk persoonlijke gegevens verzamelen over de deelnemer. In enkele gevallen zal ook bijkomende informatie over de ouder/voogd worden gevraagd, en dat zal dan ook expliciet vermeld worden. We vragen bij de inschrijving aan alle deelnemers om een e-mailadres en telefoonnummer van de ouders of voogd op te geven. Indien nodig  zal CoderDojo  rechtstreeks contact opnemen met de ouders of voogd.

We waarderen het dat deelnemers de tijd nemen om hun bestelling actueel te houden, en als je niet aanwezig kan zijn, is het gemakkelijk om jouw inschrijving te annuleren vanuit jouw Eventbrite account. Meld je aan bij Eventbrite.com, ga naar de pagina tickets, en zoek uw bestelling. Klik op jouw bestelling om gedetailleerde informatie te bekijken, en selecteer vervolgens "Order annuleren" om uw inschrijving te annuleren. Je zal een e-mail ontvangen om de annulering te bevestigen. Blijkt dat niet meteen te lukken, dan kan je ons altijd contacteren via deinze@coderdojobelgium.be .

Trajecten

Er zijn verschillende trajecten waaraan je kan deelnemen. Als je nog helemaal geen ervaring hebt, start je best met Scratch.

Scratch

CoderDojo maakt van programmeren een superleuke en leerrijke ervaring! We gaan onder andere aan de slag met de gratis software Scratch waarmee je eigen interactieve verhalen, spellen en animaties kan maken. Scratch leert je de basisprincipes van programmeren die in elke programmeertaal terugkomen

mBot - Off-Road Land Raider

Met deze tank kun je op ruig terrein rijden.

Grafisch Programmeren op de PC : mBot Ranger is volledig compatibel met mBlock, de grafische programmeeromgeving gebaseerd op Scratch. Het maakt het programmeren van projecten en interactieve applicaties eenvoudiger door het slepen van functieblokken.

Micro:bit

Micro:bit is een eenvoudige computer die je zelf kan programmeren. Om de Micro:bits te programmeren gebruiken wij een bloktaal gelijkend op Scratch: MakeCode for micro:bit. Door de Micro:bit nadien te verbinden met een batterij kan deze zelfstandig blijven werken. We beschikken in Deinze over 5 Micro:bits.

Lego Mindstorms

Er zijn 3 Lego Mindstorms EV3 ter beschikking.

Vragen

Contacteer ons via  deinze@coderdojobelgium.be ! Tot snel!

Wij respecteren je privacy

CoderDojo is leuk en daarom tonen wij graag waar we mee bezig zijn. We nemen tijdens onze activiteiten foto’s van onze deelnemers en begeleiders die we daarna op sociale media plaatsen. Het kan gebeuren dat je zoon of dochter daarom gefotografeerd of gefilmd wordt tijdens een CoderDojo activiteit. Wij gebruiken dit beeldmateriaal niet op flyers of voor uitvoerige campagnes zonder hiervoor nog eens expliciet toestemming te vragen. Indien je liever wilt dat geen foto’s van je kind gebruikt worden, kan je dat tijdens het registreren aangeven. We respecteren bovendien ook je data. Meer weten? Bekijk dan zeker even onze privacy verklaring op de website.

Afbeelding van evenement