Bezoek Woning Van Wassenhove

Bezoek Woning Van Wassenhove

Venster Acties en details

€ 0 – € 12

Datum en tijd

Locatie

Woning Van Wassenhove

Brakelstraat 50

9830 Sint-Martens-Latem

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Op 14 augustus stellen we Woning Van Wassenhove open voor individuele bezoeken.

Over dit evenement

Uitverkocht!

Wegens succes hebben we ook tickets voor zaterdag 13 augustus vrijgegeven via deze link.

Woning van Wassenhove is een ontwerp van architect Juliaan Lampens en werd gebouwd tussen 1972 en 1974 in Sint-Martens-Latem. De opdrachtgever was vrijgezel Albert Van Wassenhove, leraar met een grote liefde voor moderne kunst en architectuur. Het resultaat is een gebouw van beton, hout en glas, waarin alle woonfuncties in elkaar overlopen in één open ruimte. De massiviteit van het beton wordt doorbroken door de warmte van het hout en het steeds wisselend spel van invallend licht. Geometrische basisvormen structureren het interieur: de slaapruimte is een cirkel, de keuken een driehoek, het bureau een vierkant. Meer echter dan louter een spel van vormen en lijnen te zijn, slaagt de woning erin om onze ervaring van wonen te herdefiniëren.

Na het overlijden van Albert Van Wassenhove in 2012 werd het huis gelegateerd aan de Gentse Universiteit, die het op zijn beurt in langdurig bruikleen gaf aan MDD. Museum Dhondt-Dhaenens ontsluit en actualiseert de woning via bezoekmomenten, tentoonstellingen en residenties voor kunstenaars.

De woning werd in 2015 gerestaureerd dankzij het mecenaat van Philippe en Miene Gillion. In september 2017 werd de woning definitief beschermd als monument. De woning is aangesloten bij het Iconic Houses Network.