17,50 €

Purpose Coaching, coachen op zingeving, missie en identiteit

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Centrum Eenheid

381 Aarschotsesteenweg

3111 Wezemaal

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Purpose Coaching: coachen op zingeving, missie en identiteit met Peter Plusquin

Over dit evenement

Wie ben ik essentie? Stemt wat ik doe nog overeen met wie ik intussen diep van binnen (geworden) ben? Hoe kan ik zelf maximaal bijdragen aan mijn eigen ontwikkeling, die van mijn omgeving en de wereld waarin we leven? Waar heb ik het allemaal voor gedaan? Wat is de rode draad doorheen mijn hele ontwikkeling? Waar heb ik voor te staan en te gaan in deze snel veranderende wereld? Wie heb ik te zijn? Wat is mijn volgende stap?

Het zijn vragen waar menig coach én coachee mee worstelen en waarop een ‘quick fix’ meestal niet van toepassing is. Op woensdagavond 7 oktober neemt Purpose coach Peter Plusquin je mee in een “deep dive” naar jouw hoogste “why” en gaat hij onder meer in op volgende vragen:

• Wat verstaan we onder purpose, missie, visie?

• Hoe coach je op niveau van zingeving, levensmissie en identiteit?

• Welke coaching technieken bestaan er om coachees op een effectieve manier naar die diepere lagen van innerlijke wijsheid te brengen?

• Hoe formuleer je een helder, richting en energie gevend ‘Life Purpose Statement’?

• En wat is het link hiervan bij het creëren van een heldere team purpose?

In deze snel veranderende wereld is het van belang dat iedereen vanuit zijn/haar grootste kracht en potentie mee aan het roer staat. Als coach hebben we hier een prominente rol in te spelen. Daarom ligt de focus van deze workshop op het onderzoeken van jouw persoonlijke Purpose. Wat roept jou? Wat is jouw ‘raison d’être’? Wat is jouw unieke bijdrage aan de wereld? En hoe kun je dit ook bij jouw coachees bevragen.

Purpose betekent dat je toegewijd bent aan iets dat groter is dan jezelf. Dat je een existentiële verbinding hebt met het grotere geheel waaraan je een bijdrage te leveren hebt. Het kennen van jouw purpose werkt als de poolster: een duidelijk kompas dat je op koers houdt.

Via visualisaties, verhalen, meditatieve en interactieve oefeningen brengt Peter je dichter bij jouw essentie. En geeft hij je alvast een aanzet om jouw Life Purpose Statement te formuleren: een korte energie-gevende zin als inspiratiebron en motor van je zijn. En welke je zal uitnodigen om jouw persoonlijk leiderschap met nog meer bezieling te leven en ook anderen te inspireren hetzelfde te doen.

Op het einde van de workshop legt Peter ook een link met de team- en organisatie-purpose, die idealiter de optelsom is van alle individuele purposes van de mensen die er werken.

Verwacht je aan een heel praktische en prikkelende workshop met relatief weinig theorie, maar vooral veel zelf doen en ervaren. ​Je krijgt meer inzicht over het thema en in jezelf. En je gaat zelf aan de slag met enkele direct inzetbare coachingmethodieken.

PRAKTISCH:

Congres- en vergadercentrum Eenheid, Aarschotsesteenweg 381 te 3111 Rotselaar Wezemaal.

De deuren van deze Coach Café Leuven openen om 18u45. Tijd om toe te komen, iets te drinken en je te verbinden met de andere deelnemers. De workshop zelf loopt van 19u30 tot 22u. Nadien is er uiteraard nog ruimte om na te praten.

De deelname aan de standaard avondworkshops bedraagt slechts 17.50 euro indien je vooraf online inschrijft en betaalt. Tarief ter plaatse bedraagt 22.50 Euro.

Breng je mondmasker mee en hou voldoende afstand, zodat we samen kunnen zorgen voor een coronavrije avond. Omwille van die reden zijn er slechts 43 beschikbare plaatsen, snel inschrijven is dus de boodschap.

OVER DE SPREKER:

Als kind en jongvolwassene was Peter Plusquin erg zoekende naar zijn plek op deze wereld. De eerste helft van zijn professionele carrière verliep behoorlijk grillig: onthaalbediende, call agent bij een touroperator, coördinator bij een vzw gespecialiseerd in internationale jongerenuitwisseling, medisch afgevaardigde, zelfstandig sales agent, operational manager bij een kmo,… Een parcours op de dool, zonder kompas.

Via een opleiding tot NLP-master kwam hij in 2005 in contact met zijn persoonlijk missie, die hij toen zo formuleerde: “Kennis overdragen aan anderen, zodat zowel de anderen als ikzelf kunnen groeien". In lijn daarmee richtte hij in 2006 zijn eigen opleidings- en coachingsinstituut ‘Shortcuts’ op, gespecialiseerd in snellezen en efficiënter werken. Hij verdiepte zich in ‘accelerated learning’ om zo mensen te helpen om op de meest adequate manier het beste uit hun brein te halen. De voorbije 15 jaar trainde en coachte hij duizenden professionals in het verhogen van hun persoonlijke effectiviteit. Dit bij honderden bedrijven en organisaties waaronder Proximus, KU Leuven, Belfius, Argenta, Bpost, Colruyt...

Enkele jaren geleden raakte zijn doe-energie op. Hij leerde willens nillens vertragen en zich steeds meer te verbinden met zijn 'zijn'. En opnieuw haalden de grote Purpose vragen hem in. Wat wil er zich via hem manifesteren? Waar stroomt zijn energie als vanzelf naar toe? Hij verdiepte zich verder in zingeving en Purpose onder meer via opleidingen als Inspirerend coachen en coachen op persoons-en zijnsvragen bij Jef Clement, Power of Presence bij Robert Dillts, Transformational Presence in Leadership & Coaching bij Alan Seale, coachen op missie en identiteit bij de Coaching Square. Via de Soul Mission / Life Vision training van Alan Seale vond hij de woorden om zijn eigen Purpose te benoemen: “ik bied ruimte en bevrijd wijsheid”. Als Purpose coach begeleidt Peter mensen om dichter bij hun eigen wijsheid te komen en om hun innerlijke speelruimte te vergroten. Zodat ze in hun eigen unieke verhaal durven te stappen, leiding te nemen en anderen te inspireren om van de wereld een zinvollere, menselijkere en duurzamere plek te maken.

Klik voor meer informatie over Peter en Purpose Coaching.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Centrum Eenheid

381 Aarschotsesteenweg

3111 Wezemaal

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen