Pàu Sessions: Accessibility 
in product design

Pàu Sessions: Accessibility 
in product design

Venster Acties en details

Gratis

Datum en tijd

Locatie

Beaujean Residence

115 Frankrijklei

2000 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Zou je een brug bouwen waar slechts één type wagen over kan?” Als je daar even over nadenkt, is dat exact waar toegankelijkheid om gaat.

Over dit evenement

Op woensdag 13 juli heten we iedereen welkom op onze volgende Pàu session editie met als thema - Accessibility in digital product design.

Meer dan een miljard mensen in de wereld leven met een of andere vorm van handicap, van wie bijna 200 miljoen aanzienlijke moeilijkheden ondervinden bij het functioneren. Over de hele wereld hebben mensen met een handicap slechtere gezondheidsresultaten, lagere onderwijsprestaties, minder economische participatie en hogere armoedecijfers dan mensen zonder handicap. Dit komt deels doordat mensen met een handicap belemmeringen ervaren bij de toegang tot diensten die velen van ons lang als vanzelfsprekend hebben beschouwd, waaronder gezondheidszorg, onderwijs, werkgelegenheid en vervoer, evenals informatie.

Onze eerste spreker, Hannelore Govaerts, is een neurodivergente UX / UI designer met een passie voor toegankelijkheid. Haar doel is om de online wereld zo toegankelijk mogelijk te maken. Niet alleen voor mensen met een lichamelijke beperking, maar ook voor mensen met een verstandelijke beperking.

Vervolgens verwelkomen we Helena Standaert als onze tweede spreker. Door haar ervaring als developer bij verschillende overheden, heeft Helena doorheen de jaren een sterke expertise in toegankelijkheid opgebouwd. Ook in haar persoonlijk leven, draagt ze inclusiviteit hoog in het vaandel. Ze probeert in haar werk alle collega's te "infecteren" met deze mindset en zo bij te dragen aan een beter web voor iedereen.

Bevestig je aanwezigheid door deze link in te vullen en duid je maaltijdvoorkeur aan.

Afbeelding van Pàu Sessions: Accessibility 
in product design
Afbeelding van Pàu Sessions: Accessibility 
in product design

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen