Gratis

Openingsavond expo ‘Reflections on identity’ // Prisma

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Tank

Burg 4

8000 Brugge

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Openingsavond expo ‘Reflections on identity’ i.h.k.v. 'Prisma - LGBTQI+-(film)festival.

Over dit evenement

Omwille van veiligheid rond het coronavirus vragen we om zo veel mogelijk op voorhand je plaats te reserveren via deze website.

19u00 - 23u00: Foto-expo ‘Reflections on identity’

  • Morgane Gielen: Portretten No Babes
  • Kim Note & Marie Kleopatra: Des petits tableaux basées sûr des contes du temps passé
  • Kim Note: Onderhuids, op het vel
  • Horea Mihae

19u30: lezing Tuur Uyttenhove: 'Verman je ...' // Max 15 personen

Verman je, hoorde Tuur Uyttenhove zoveel dat hij zich niet op zijn plaats voelde in de ‘mannelijkheid’. Tot hij eerst Dr. Frank ’n Furter tegenkwam en voornamelijk toen BoomBoom Bob op het toneel verscheen. Die twee leerden hem dat hij vooral zichzelf moet zijn.

20u30: kortfilm ‘Kus me zachtjes’ // Max 5 personen

Anthony Schatteman // 2012 // Fictie // 16'

De 17-jarige Jasper groeit op in een braaf, grijs Vlaams dorp. In zijn eigen gezin kan hij niet echt zijn wie hij werkelijk is. Jaspers vader is een schlagerzanger, genaamd Lukkie Luk, die er alles aan doet om een grote ster te worden.

21u: Lezing Uwi Van Hauwermeiren //Max 15 personen

Uwi Van Hauwermeiren (29) is non-binair en bisesksueel, maar noemt zichzelf queer. Voor hen dekt dat de lading van zowel hun geaardheid als hun genderidentiteit. Daarnaast heeft Uwi Rwandese roots, maar groeide die van kleins af aan op in Vlaanderen bij witte ouders, maar met meerdere (adoptie)kinderen. De combinatie van dit alles maakt dat Uwi niet anders kan dan hun queer zijn op een intersectionele manier te benaderen en de vele aspecten mee op te nemen in hun verhaal over wie die is als niet-wit queer persoon in een voornamelijk witte en cis-heteronormatieve samenleving. Praten voor publiek is iets wat nog maar recent toegevoegd werd aan hun lijstje van verwezenlijkingen, maar al veel langer dan vandaag laat Uwi wel hun kritische stem online horen (Instagram @uwi.tempspournous). Google hen en je vindt blogposts of foto’s die samen de zoektocht naar hun eigen zijn vormen. foto’s. Daarnaast is Uwi ook een van de woordvoerders van Wel Jong Niet Hetero, geeft die nu en dan interviews over non-binair of niet-hetero zijn en probeert die via die weg representatie te bieden voor andere (jonge) LGBTQ+ personen.

22u: Kortfilm ‘Dag Vreemde Man’ // Max 5 personen

Anthony Schatteman // 2016 // Fictie // 19'

Arthur is een alleenstaande papa die zijn best doet om voor zijn zevenjarige zoontje Max te zorgen. Maar naast het vaderschap, heeft Arthur nog een heel ander geheim leven als dragqueen. De combinatie van beide levens is niet altijd evident.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Tank

Burg 4

8000 Brugge

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen