55 € – 60 €

Onderwijscongres "de digitale kleuterklas"

Venster Acties en details

55 € – 60 €

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
De "digitale kleuterklas", het eerste online onderwijscongres door en voor de kleuterleerkracht !

Over dit evenement

De digitale kleuterklas

Digitalisering verdient ongetwijfeld z'n plaats in de kleuterklas.

Hoe dit kan ? Laat je inspireren tijdens het eerste online onderwijscongres "de digitale kleuterklas" voor en door kleuterleerkrachten.

5 inspirerende eerlijke praktijkverhalen

1 onderwijstechnoloog , 4 kleuterleerkrachten en 1 moderator vertellen jullie tijdens 5 webinars aan de hand van heel concrete klasprojecten en heel bruikbare praktijktips, een eerlijk praktijkverhaal hoe zij een digitale transformatie in hun kleuterklas hebben doorgevoerd.

Programma

Opening van het onderwijscongres "de digitale kleuterklas"

Tijdstip : woensdag 3 februari 2021 van 13.30 uur tot 14 uur

Docent : Joost Dendooven

Inhoud :

Digitaal bezieler, schooldirecteur, congresorganisator van "AppyDay", organisator en moderator van het online onderwijscongres "de digitale kleuterklas", Joost Dendooven ,geeft onder het motto "ICT op school..hét kan ook anders" het startschot van een boeiende en inspirerende online congresnamiddag -en avond.

Ook Minister-President van de Vlaamse Regering, de heer Jan Jambon, komt even langs om het eerste onderwijscongres over de digitalisering van het kleuteronderwijs, officieel te openen.

Webinar 1 : Het belang van digitale didactiek ...ook in de kleuterklas

Tijdstip : woensdag 3 februari 2021 van 14 uur tot 15 uur

Docent : Wouter Buelens

Inhoud :

Onderwijstechnoloog Wouter Buelens is geen onbekende in de onderwijswereld als het gaat over digitale transformatie. Werkzaam als onderzoeker aan het expertisecentrum voor effectief leren aan de Thomas More Hogeschool, belicht docent Wouter, in deze webinar het belang van digitale didactiek ...ook in de kleuterklas. Hierbij reikt docent Wouter een aantal bouwstenen aan die kunnen meegenomen worden naar de kleuter-klaspraktijk.

Webinar 2 : Even binnenkijken in de digitale kleuterklas van juf Elke De Bree

Tijdstip : woensdag 3 februari 2021 van 15.30 uur tot 16.30 uur

Docent : Elke De Bree

Inhoud :

Voor deze tweede webinar reizen we virtueel af naar West-Vlaanderen ...naar Knokke ... en kijken we even binnen in de digitale kleuterklas van kleuterjuf Elke De Bree.

Aan de hand van enkele heel concrete klasprojecten deelt juf Elke haar ervaringen en praktijktips hoe zij haar kleuterklas met ondersteuning van digitale tools transformeert tot een digitale kleuterklas.

Webinar 3 : Even binnenkijken in de digitale kleuterklas van kleutermeester Gerben Wieczerniak

Tijdstip : woensdag 3 februari 2021 van 17 uur tot 18 uur

Docent : Gerben Wieczerniak

Inhoud :

Voor deze derde webinar reizen we virtueel af naar Limburg ...naar Genk ... en kijken we even binnen in de digitale kleuterklas van kleutermeester Gerben Wieczerniak.

Ook meester Gerben deelt aan de hand van enkele heel concrete klasprojecten zijn ervaringen en praktijktips, hoe hij zijn kleuterklas met ondersteuning van digitale tools transformeert tot een digitale kleuterklas.

Webinar 4 : Kleuters Digitaal ...hét digitaal platform voor elke kleuterleerkracht

Tijdstip : woensdag 3 februari 2021 van 19 uur tot 20 uur

Docent : Eveline Kaleveld

Inhoud :

Voor deze vierde webinar nemen we een virtueel kijkje over de grens en reizen we af naar Nederland ...en ontmoeten kleuterjuf Eveline Kaleveld

Wie Eveline Kaleveld zegt, denkt onmiddellijk aan het digitaal platform "Kleuters Digitaal". Het is dan ook een hele eer om deze topper op ons onderwijscongres te mogen verwelkomen.

Laat je tijdens deze webinar inspireren door docent Eveline ...waar zij heel wat toelichting geeft over haar digitaal platform maar ook vanuit haar praktijk heel wat praktijktips met de aanwezigen deelt !

Webinar 5 : Op stap met kleuters in de bossen van Sherwood (Nottingham UK)

Tijdstip : woensdag 3 februari 2021 van 20.30 uur tot 21.30 uur

Docent : Marc Faulder

Inhoud :

Ons online onderwijscongres "de digitale kleuterklas" sluiten we af met een autoriteit als het gaat over een digitale transformatie in de kleuterklas, Marc Faulder.

Voor deze laatste webinar reizen we virtueel af naar Engeland ...naar de streek waar de legende Robin Hood ooit woonde ...Nottingham.

Kleutermeester Marc Faulder neemt je in een boeiend verhaal mee, diep in de bossen van Sherwood en vertelt je heel graag hoe je met kleuters op stap in het bos met jouw kleuterklas ook een mooi digitaal verhaal kan schrijven.

Let wel ...in deze webinar wordt Engels gesproken.

Inschrijven en praktische informatie

 • Er kan ingeschreven worden voor het online onderwijscongres van 23 november 2020 tot 30 januari 2021
 • Er kan enkel een toegangsticket geboekt worden voor het volledige onderwijscongres niet voor een webinar afzonderlijk.
 • Het toegangsticket geeft toegang tot alle webinars van het onderwijscongres.
 • Tijdens de congresnamiddag -en avond kies jij dus zelf welke webinar je wenst mee te volgen.
 • De kostprijs van het toegangsticket voor het online onderwijscongres bedraagt 60 euro.
 • Studenten van de DHOS-Brugge-opleiding en leden van de DHOS-Brugge "Alumni-vereniging", kunnen genieten van het promotietarief van 55 euro per deelnemer.
 • Ook schoolteams die vanaf het totaal van 10 leerkrachten inschrijven voor het onderwijscongres, kunnen ook genieten van het promotietarief van 55 euro per deelnemer
 • Schrijf tijdig in en bestel tijdig je tickets... want de plaatsen zijn beperkt.
 • De ochtend van het onderwijscongres, 3 februari 2021, ontvang jij op de e-mail waarmee je voor het congres hebt ingeschreven , alle links die leiden naar de verschillende Zoom-webinar-omgevingen.
 • Leerkrachtenteams die met meerdere leerkrachten of voltallige teams die het congres wensen te volgen, kunnen via het daartoebestemde kortingstarief online boeken of nemen hiervoor contact op met de organisator via beheerder@eduloep.be

Goeie afspraken maken goeie vrienden

 • Een kwartier op voorhand wordt de webinar-omgeving geopend.
 • Wees dus steeds op tijd !
 • Laatkomers worden niet meer toegelaten wanneer de webinar is gestart.
 • Verlaat je vroegtijdig een webinaromgeving, dan word je op een later tijdstip in diezelfde webinar niet meer toegelaten.
 • Tijdens de webinar wordt het geluid en de camera van de deelnemers uitgezet.
 • Vragen tijdens de webinar, kunnen gesteld worden via de Q&A-functie in de webinar-omgeving. De moderator verzamelt tijdens de webinar de vragen. Op het einde van de webinar, beantwoordt de docent de gestelde vragen.
 • De moderator kan een deelnemer uit de webinar gooien, wanneer de afspraken niet worden opgevolgd.
 • De webinar wordt ook opgenomen. Door het inschrijven voor dit online onderwijscongres, geef je hierbij ook toestemming dat de webinar die jij volgt,wordt opgenomen en geef je ook toestemming dat foto's genomen tijdens de webinar ook worden gedeeld via de sociale mediakanalen van eduloep.be

Wat als er een wachtlijst is ?

Mocht u merken dat het online onderwijscongres "de digitale kleuterklas" volzet is ...geen nood...plaats uw contactgegevens zeker en vast op de wachtlijst.

Mocht blijken dat de vraag groot is en er zich heel wat mensen op de wachtlijst bevinden,engageren wij ons om een extra online onderwijscongres te organiseren.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen