Gratis

Meerdere data

Ode De Kort - A ST'OCK(ING) OF F'OOT N'OTES

Venster Acties en details

Gratis
Beschrijving van het evenement
Reservatie tentoonstelling Ode De Kort - A ST'OCK(ING) OF F'OOT N'OTES

Over dit evenement

Wie vorig seizoen de tentoonstelling ‘The Gulf Between’ bezocht, heeft haar rubberen letter U ongetwijfeld zien hangen. Wie er op de opening bij was, zag haar misschien wel door het gebouw dansen samen met deze letter.

In de praktijk van Ode de Kort (°1992) zijn als consequente medewerkers O en U, veel meer dan alleen letters, metgezellen om mee te denken, te oefenen en te performen. Door te oefenen en te trainen met deze karakters genereren ze zowel (typo)grafische, performatieve als linguïstische vragen. Door een voortdurende beweging tussen fotografie, installatie, video, performance en tekst is De Kort's praktijk een manier om het maken en ontcijferen van betekenis te testen. Bij dat proces wordt de relatie tussen taal en de vorming van het zelf verschoven.

Haar langdurige artistieke betrokkenheid met O en U resulteert in een uitgebreid vocabularium, een taal die voortdurend in beweging is. De synchronisatie van lichaam en taal wordt voortgezet in haar solo project A ST’OCK(ING) OF F’OOT N’OTES (werktitel), waarin een reeks nieuwe medewerkers worden gepresenteerd (waaronder zwarte rubberen laarzen, komma’s, sokken, …). Zoals een zijsprong onderaan de pagina, bewegen verschillende ‘voetnoten’ zich doorheen de ruimte. Ze maken kleine bemerkingen en houden – zoals komma’s – een belichaamde pauze en/of ademhaling.

Een centrale gedachte in deze tentoonstelling is die van de ‘oefening’, bepaalde werken zullen gedurende de tentoonstellingsperiode in interactie gaan met elkaar. Op die manier ontstaat er een synergie tussen de twee presentatieruimtes: een repetitiezaal (oefenruimte) en een spiegelzaal (reflectie-ruimte). Zo houdt deze tentoonstelling het midden tussen oefening en presentatie

Delen met vrienden

Organisator Cultuurhuis de Warande

Organisator van Ode De Kort - A ST'OCK(ING) OF F'OOT N'OTES

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen