Free

Multiple Dates

Multatuli Wederzijds

Actions and Detail Panel

Free

Event Information

Share this event
Location

Location

KIOSK - Ruimte voor actuele kunst / Venue for contemporary art

2 Louis Pasteurlaan

9000 Gent

Belgium

View Map

Event description
KIOSK heeft het genoegen u uit te nodigen op zondag 13 juni 2021 voor de lezing-performance Multatuli Wederzijds.

About this event

Om 14, 15 en 16u zullen twee performers in het Anatomisch Theater - Cirque het resultaat brengen van de artistieke samenwerking tussen Teun de Lange en Guy Rombouts.

Multatuli - semi-Latijn voor 'hij die veel heeft geleden' was het pseudoniem van Eduard Douwes Dekker. In 1858 schreef hij tijdens zijn ballingschap in Brussel onder deze schuilnaam de roman Max Havelaar, of De Koffij-veilingen der Nederlandsche Handel-Maatschappij. Het boek was en aanklacht tegen de corruptie en uitbuiting van de Indonesiërs door het Nederlandse koloniale regime. Omdat Max Havelaar op een nauwelijks gedateerde manier handelt over rassendiscriminatie, was het voor Guy Rombouts en Teun de Lange een uniek document om de wederzijds-heid van betekenissen in deze context te verkennen.

Multatuli Wederzijds is een document dat in twee richtingen kan worden gelezen - naar analogie met Guy Rombouts' project EN uit 1972. Zoals de taal-muziek van John Cage is het een 'gesprek' waarin vele nuances van het onderwerp (anti-)discriminatie aan bod komen.

De lezing-performance vindt plaats ter gelegenheid van de boekpresentatie ENvan Guy Rombouts op zondag 13 juni 2021. De tekst van Multatuli Wederzijds zal vanaf die dag ook online beschikbaar zijn.

Concept en design: Guy Rombouts

Literair idee en programmatie: Teun de Lange

Met dank aan Kris Latoir en het balanseer.

Share with friends

Location

KIOSK - Ruimte voor actuele kunst / Venue for contemporary art

2 Louis Pasteurlaan

9000 Gent

Belgium

View Map

Organizer KIOSK

Organizer of Multatuli Wederzijds

Save This Event

Event Saved