175 €

Masterclass "Coachen als de Boeddha: sleutels tot positief levensgeluk"

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Living Lei

Lei 15

3000 Leuven

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Belangrijke sleutels om zelf een echte levenskunstenaar te worden en ons eigen welzijn, welbevinden én dat van onze coachees te verhogen

Over dit evenement

Op 11 november geeft Dr. Gerbert Bakx ons belangrijke sleutels in handen om een levenskunstenaar te worden en ons eigen welzijn, welbevinden en levensgeluk én dat van onze coachees te verhogen. Verwacht je aan een uiterst boeiende filosofische uiteenzetting, die tegelijk uitnodigt en sterke handvaten aanreikt om in het hier en nu in actie te komen.

Gerbert belicht met zijn scherpe en kritische geest de meest gangbare Westerse concepten over therapie en coaching. En stelt daar beklijvende en nuchtere denkbeelden tegenover uit het Boeddhisme, het Stoïcisme, en de hedendaagse filosofie. Als coach is het belangrijk om ons bewust te worden van de vele disempowerende concepten en aannames die gangbaar zijn in de menselijke omgang, maar ook in de wereld van therapie en coaching. Die zitten zo ingebakken in ons dagelijks taalgebruik en de vele sociale clichés dat we het vaak niet beseffen. Als je er bijvoorbeeld van overtuigd bent dat je een slachtoffer bent en dat er in jou een ‘gekwetst kind’ huist, kan dat bijzonder contraproductief werken, je immobiliseren en maken dat je niet vooruit komt omdat je tegelijk op het gaspedaal en op de rem duwt.

Concreet doet Gerbert ons via een passioneel pleidooi stil staan en nadenken over vragen als:

• Kloppen de vele gangbare concepten en aannames in coaching en therapie wel?

• Kan er/moet er in ons wel iets geheeld, gerepareerd of genezen worden? En hoe omgaan met angst?

• Welke antwoorden biedt de filosofie ons? Wat verstaan we eigenlijk onder bewustzijn?

• Hoe produceer je onbewust onwelzijn, ongeluk? En op welke manier zet je jezelf en jouw coachees dan wel in hun kracht?

• Welke sleutels zijn er om meer zin te beleven in het leven?

In deze masterclass ‘Coachen als de Boeddha’ overloopt Dr. Gerbert Bakx meer dan 2500 jaar filosofie. Je ontdekt pareltjes van wijsheid uit de tijd van Boeddha, duikt binnen in de leefwereld van de Stoïcijnen en keizer Marcus Aurelius en leert welke fantastische antwoorden Jean-Paul Sartre en Viktor Frankl formuleerden.

De kracht van Gerbert is dat hij deze denkbeelden op een uiterst boeiende wijze weet te brengen aan de hand van metaforen, verhalen en zegswijzen. En dat hij ons, als een echte levenskunstenaar, uitnodigt om met een nieuwe frisse blik ons eigen leven en dat van onze coachees onder de loep te nemen.

In het laatste deel van deze masterclass brengt Gerbert drie sleutels tot positief levensgeluk. Via interactie met ons als kritisch publiek werkt hij deze drie invalshoeken uit tot een praktische handleiding om te komen tot positief levensgeluk en een leven vol levenskunst en vervulling.

PRAKTISCH:

Deze Masterclass vindt plaats in de Living Lei, Lei 15 te Leuven.

Het standaard tarief voor deze verdiepende Masterclass is195€. Echter, we bieden een Early Bird aan voor 175€ beschikbaar t.e.m. 31 oktober.

Dit is inclusief:

  • biologisch avondmaal, koffie, thee en versnaperingen.
  • Gerbert's laatste boek "'Angst, van klacht naar kracht' dat in november 2020 verschijnt.

Opgelet: snel inschrijven is de boodschap, er zijn slechts 22 beschikbare plaatsen.

De deuren van deze Coach Café Masterclass openen om 13u. Tijd om toe te komen, iets te drinken en je te verbinden met de andere deelnemers. De workshop zelf loopt van 13u30 tot 20u30/21u. Inclusief tijd voor pauzes en het avondmaal. Daarna is er nog tijd is er uiteraard nog ruimte en tijd om na te praten met Gerbert en de andere deelnemers.

Kom bij voorkeur met het openbaar vervoer of de fiets. Fiets: er is een gratis fietsenstalling in de garage van Living Lei (deze garage is naast de toegangsdeur). Trein: vanaf het station is het 18' wandelen vanuit Leuven station (of neem je een bus naar het centrum). Auto: als je toch met de auto moet komen, dan kan je parkeren op de publieke betaalparkings in de buurt: Sint-Jacobs (7’ wandelen), - Minckelersparking (10’ ) - Ladeuze (10’) of Engels Plein (Vaartkom 10’). Zie dit kaartje vanuit Sint-Jacobs.

OVER DE SPREKER:

Dr. Gerbert Bakx studeerde wetenschappen, geneeskunde en filosofie. Hij is gefascineerd door het wonder van het leven, de evolutie, het bewustzijn en de taal, evenals door de eindeloos vele manieren waarop mensen hun leven vorm geven en daarbij welzijn en onwelzijn produceren. Hij is auteur van een aantal boeken en is werkzaam als psychotherapeut.

Gerbert is de bezieler van de Academie voor Levenskunst. Hij was eerder te gast in het Coach Café Leuven in 2013.

Zijn laatste boek 'Angst, van klacht naar kracht' komt uit in november (*). Andere boeken van Gerbert zijn 'De strategie van het geluk' , 'Gelukkiger Leven' en 'Nieuwe Levenskunst'.

Klik hier voor meer informatie over Gerbert, de Academie voor Levenskunst en zijn boeken.

(*) (*) Dit boek zit mee in de prijs en je krijgt een gesigneerde versie tijdens de Masterclass!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Living Lei

Lei 15

3000 Leuven

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen