Leerlingen en hun leer-kracht - Philip Brinckman & Johan De Donder

Leerlingen en hun leer-kracht - Philip Brinckman & Johan De Donder

Venster Acties en details

15 €

Datum en tijd

Locatie

Thomas More Antwerpen - Campus Sint-Andries

2 Sint-Andriesstraat

2000 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Naar de kern: Leerlingen en hun leer-kracht. Relaas van Commissie beter onderwijs.

Over dit evenement

Inhoud

Naar de kern: Leerlingen en hun leer-kracht. Relaas van Commissie beter onderwijs.

De voorbije tientallen jaren komen er alarmerende signalen vanuit het onderwijs. Vlaanderen daalt op allerlei internationale rankings, maar ook de eigen peilingstoetsen zijn minder goed. Ook de (oudere) leerkrachten trekken aan de alarmbel. Er is duidelijk iets aan de hand. De onafhankelijke Commissie Beter Onderwijs kreeg van de minister de opdracht om te onderzoeken wat er aan de hand is en aanbevelingen te doen om het tij te keren.

15 experten, zowel academici als praktijkmensen, zaten tientallen keren samen en formuleerden in het rapport 'Naar de kern: de leerlingen en hun leer-kracht' 58 adviezen om het Vlaamse Onderwijs weer in polepositie te brengen. Tijdens de lezing wordt stilgestaan bij het de achtergrond van het rapport, de 58 adviezen, bij de belangrijke rol van de leerkracht en hoe die rol versterkt dient te worden en bij de sterktes en zwaktes van het rapport. Wat duidelijk is: onderwijs is een complex samenspel van heel wat elementen met de leraar als expert voor de klas.. Alleen als iedereen schouder aan schouder staat, kan erger voorkomen worden. Na de presentatie van 60' is er ook kans op het stellen van vragen.

Praktisch

Deze lezing kunt u zowel live op campus Sint-Andries in Antwerpen volgen als via livestream. Er is een pauze voorzien en op het einde is er gelegenheid voor een babbel en een drankje.

De opname wordt achteraf nog een week beschikbaar gesteld.

Delen met vrienden