7 €

Keuze van de Artiest, Kaai Man kiest "Down By Law"

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Filmhuis Klappei

klappeistraat 2

2060 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Keuze van de Artiest gaat terug van start! Op zaterdag 25 mei presenteren de heren van Kaai Man "Down By Law" van Jim Jarmusch.

Over dit evenement

Filmhuis Klappei gaat terug van start met de Keuze van de Artiest. Een beproefd concept dat al menig muzikant en artiest naar de gezelligste filmzaal van 't stad wist te lokken.

Kaai Man is een muzikaal duo met Fred VERHAEGEN (ex-Mambo Chillum en Durango) en Simon PLEYSIER (ex-Wawa dada kwa, Durango, Zita Swoon). Fred was tien jaar geleden al te gast in de Klappei, en keert nu terug met zompige, Nederlandstalige liedjes met een vleug medeleven en melancholie, doorspekt met hoop en geloof, van Scheldeblues tot Noordzeeswamp. Een intiem concert in onze gezellige cinema wordt de perfecte inleiding voor een al even sfeervolle film.

Toen Jim Jarmusch in 1986 "Down By Law" regisseerde, was het walhalla van de New American Cinema uit de jaren zeventig al lang verleden tijd. De filmstudio’s werden conservatiever en perkten de artistieke vrijheden van regisseurs sterk in. Maar tegelijkertijd vond er een alternatieve filmbeweging plaats waarin regisseurs als Jarmusch toch films konden maken zonder afhankelijk te zijn van de studio’s. Down by Law was nog maar Jarmuschs derde langspeelfilm, maar cementeerde wel al diens positie als een van de meest compromisloze regisseurs van zijn generatie. Hij liet zich inspireren door het Italiaanse neorealisme en de Franse nouvelle vague, en werd verder geleid door zijn passie voor muziek om een sfeervolle, tragikomische gevangenisfilm te maken. Tom Waits en John Lurie – die ook de muziek schreef – spelen respectievelijk een dj en een pooier die belanden in de gevangenis voor misdaden die ze niet hebben begaan. De film komt echt op dreef wanneer Roberto Benigni (in zijn eerste internationale filmrol) hen komt vergezellen en een plan beraamt om te ontsnappen.

Regie: Jim Jarmusch (USA, 1986, 107’)

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Filmhuis Klappei

klappeistraat 2

2060 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen