Free

Inspiratie Sessie | Optimalisatie en voorspelling in de logistieke keten

Actions and Detail Panel

Free

Event Information

Share this event

Date and time

Location

Location

Online event

Event description
COOCK Smart Port 2025 Inspiratie Sessie | Optimalisatie en voorspelling in de logistieke keten

About this event

Een slimme haven heeft slimme bedrijven nodig. En vice versa. Digitale technologie biedt ongekende mogelijkheden om onze havens, onze bedrijven en hun waardeketen duurzaam, weerbaar en competitief te maken.

Slim, dat zijn ook de professoren en onderzoekers van de Universiteit Antwerpen en Imec. Al jaren voeren zij onderzoek naar Artificiële Intelligentie (AI), en de eindeloze mogelijkheden van deze technologie.

Die waardevolle kennis willen we nu toepassen. De volgende drie jaar organiseren we een reeks activiteiten om deze kennis over te dragen naar bedrijven en havenorganisaties om hier concrete projecten van te maken en eventueel subsidies aan te vragen of direct aan de slag te gaan.

En als bedrijf of havenorganisatie staat u centraal. We willen, samen met u, bekijken hoe technologie zoals AI een oplossing kan zijn voor de opportuniteiten en uitdagingen die u ziet. Dit doen we via een reeks interactieve en co-creatieve activiteiten.

First up, is 18juni met een inspiratiesessie.

WAT?

Aan de hand van twee getuigenissen van “champions” – en een presentatie van de mogelijkheden van AI door UAntwerpen en Imec voeren we met jullie een open gesprek over de mogelijkheden die AI biedt voor verkeersmodellen, congestie op water en op land, de impact van vertraging en calamiteiten op de aanvoerketen, voorspellen van aankomsten, afstemming van werkplanning en afhandeling op externe schokken enz. De onderzoekers nemen deel en beantwoorden jullie vragen.

Sprekers

  • Arun Luykx, Innovation Manager - DP World Antwerp
  • Didier Duponselle, Business Unit Director Supply Chain Solutions & Data Analytics - Ahlers
  • Peter Hellinckx, Professor - IDLab

VOOR WIE?

Bedrijven uit de haveneconomie en logistiek, ondersteunende en publieke diensten, technologiebedrijven …

Registreer je gratis, laat je inspireren en neem deel aan de discussie op 18 juni!

Volgende activiteit is op 25 juni met een co-creatie sessie.

U kiest zelf of u aan één of aan beide evenementen deelneemt. We raden deelnemers van de co-creatie sessie aan om ook de inspiratie sessie te volgen. Deze sessies zijn via Zoom onder leiding van Joost Thurman van The Argonauts. Beide vinden digitaal plaats, en zijn gratis en publiek toegankelijk. De co-creatiesessie is voorbehouden voor bedrijven en organisaties uit haven en logistiek, die willen ontdekken hoe technologie kan bijdragen aan hun uitdagingen en opportuniteiten.

Tags
Share with friends

Date and time

Location

Online event

{ _('Organizer Image')}

Organiser The Beacon

Organiser of Inspiratie Sessie | Optimalisatie en voorspelling in de logistieke keten

At The Beacon you’ll be able to work, learn, network and develop tomorrow’s technologies. Far from being just another business center, The Beacon is an Internet of Things and Artificial Intelligence community and the launchpad for your product. Our bricks and mortar are the cradle of an internationally connected IoT ecosystem, crafted and managed by a whole team.

- Innovation for industry, logistics and smart cities! -

Save This Event

Event Saved