€235.95

Initiatie workshop kasàlà: de reus in jezelf

Actions and Detail Panel

€235.95

Event Information

Share this event

Date and time

Location

Location

BorGerHub

Turnhoutsebaan 92

2140 Borgerhout

Antwerp

Belgium

View Map

Refund policy

Refund policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Event description
Kasàlà, een lofdicht voor vele gelegenheden. Een levensverhaal in dichtvorm

About this event

Onze diepste angst is niet dat we ontoereikend zijn. Onze diepste angst is dat we oneindig machtig zijn. Het is ons licht, niet onze duisternis waar we het allerbangst voor zijn. - Marianne Williamson -

Wat is kasàlà nu eigenlijk?

Een kasàlà is een levensverhaal van variabele lengte in de vorm van een lofdicht, lof voor jezelf en lof voor een ander. Het is de poëtische kunst van het vieren van wie je echt bent of wie de ander is of was. Een kasàlà laat je contact maken met de kern van de mens om van daaruit verbinding te maken met de anderen en de wereld rondom. Het uitspreken én het horen van een kasàlà werkt zeer helend.

In Afrika – waar kasàlà zijn wortels heeft – zegt men “Ik ben omdat wij zijn”.

INITIATIE WORKSHOP 1: De reus in jezelf

In deze workshop gaan we in introspectie, op reis in ons zelf, op zoek naar de grootsheids in een ieder van ons. Zoals het gedicht van Marianne Williamson suggereert, zijn we soms bang om onze eigen kracht te tonen, te (h)erkennen of te benoemen. In deze workshop is dat net de focus. In een veilige context nemen we die reus in onszelf onder de loep en dragen we een kasàlà op aan onze eigen levenskracht, aan wat we nog willen neerzetten in deze wereld. We schrijven een kasàlà aan onze betere zelf zodat we onze impact in de wereld kunnen doen gelden in functie van de ander.

PRAKTISCH:

Voor wie:

We raden de workshop in het bijzonder aan aan wie werkt als coach, consultant, leerkracht, sociale werker ( ofte die zich inzetten om de reus in de ander wakker te maken en tot leven te wekken). Deze workshop geeft je bij uitstek de tools in handen om in praktijk kasala in te zetten als empowerment tool.

Wil je verder verdiepen in kasàlà hetzij voor jezelf en/of als professional dan is deze workshop voor jou.

Voorkennis kasàlà is een vereiste om deel te kunnen nemen aan deze workshop want we gaan immers direct aan de slag met het thema.

Voorkennis: je volgende reeds (korte) introductie workshop bij een erkende kasàlà-trainer

Wanneer: 9 oktober, van 10u tot 17u

Waar: BorGerHub, Turnhoutsebaan 92, 2140 Borgerhout

Prijs: 195 euro (excl. BTW)

Dit is een richtprijs. Wij werken met het DANA principe dat betekent dat je de mogelijkheid hebt een stuk waardering en dankbaarheid uit te drukken voor de te ontvangen inzichten of beleving. Het is aan jou om te voelen wat goed voelt en wat mogelijk is met jouw budget. Kies je voor deze optie, klik dan bij check out op DONATIE.

Tijdens de pauze voorzien we een hapje en een drankje (inbegrepen in de prijs).

Er is ook de mogelijk op een lunch te bestellen bij Bar + Plant (graag even op voorhand reserveren per mail: hello@barplus.be

Heb je nog extra vragen, stuur ons gerust een mail of bel ons even op:

BorGerHub

e-mail: info@borgerhub.com

tel: 0477758291

Wegbeschrijving:

BorGerHub

Turnhoutsebaan 92

2140 Borgerhout

Met de trein/openbaar vervoer:

BorGerHub is gelegen op 1 km van het centraal station van Antwerpen.

Tram/bus: halte drink = afstaphalte

  • tram 24
  • bus 410, 416, 429,

Met de wagen:

afrit Borgerhout

parkeer je wagen onder het centraal station

info: https://www.interparking.be

Mogelijk vervolg …

Deelname aan deze initiatie workshop kan worden aangevuld met de workshop “Het gezicht van de Ander” op 10 oktober van 10u tot 17u.

Volg je beide dagen dan krijg je een korting en een certificaat.

  • 9 oktober: De reus in jezelf: 195 euro (excl. BTW)(voorkennis: introductie of korte workshop bij erkende kasàlà-trainer)
  • 10 oktober: Het gezicht van de Ander: 195 euro (excl. BTW)(voorkennis: intense opleiding (workshop De reus in jezelf OF min .16 uren bij Prof. Jean Kabuta )

2 dagen workshop ( 9 en 10 oktober): 320 euro (excl.BTW)


		Initiatie workshop kasàlà: de reus in jezelf image

Workshopbegeleider/trainer: Jean Ngo Semzara Kabuta

Prof. Jean Kabuta vereert ons na jaren afwezigheid met een bezoek aan zijn vroegere vaderland. Deze unieke opportuniteit geeft je de gelegendheid om een reeks kasàlà workshops te volgen onder begeleiding van Jean Ngo Semzara Kabuta zelf.

Wat meer achtergrond:

Kasàlà werd in het Westen geïntroduceerd door Jean Kabuta. Jean kwam in 1958 naar Europa als jongetje van tien. Hij werd geadopteerd door een Belgische familie. In 1980 ging hij terug naar Kinshasa om de begrafenis van een geliefde oom bij te wonen. Zijn familie ginds maakte van de gelegenheid gebruik om dichters uit te nodigen om hem zijn namen te noemen en hem eraan te herinneren wie hij was. In zijn Congolese Luba-cultuur wordt gezegd dat wanneer je lang in het buitenland vertoeft, je terug een ‘wilde’ of ‘vreemde’ wordt. Daarom is het van essentieel belang je eraan te herinneren, in aanwezigheid van een publiek, waar je vandaan komt, je te herenigen met je volk, met de natuur, met de geschiedenis en met jezelf. Hij dacht dat het een paar minuten zou duren maar uiteindelijk nam het meer dan vier uur in beslag om hem al zijn namen in herinnering te brengen. Dit gebeurde via een lange tekst, kasàlà genaamd. Hij had zich nog nooit zo ontroerd gevoeld en hij had het gevoel nu pas voor de eerste keer echt te bestaan.

Hij besliste om onderzoek te doen naar dit soort poëzie en ontdekte dat het toegepast werd in bijna geheel sub-Sahara Afrika. Al snel vatte hij het plan op om dit prachtig en kunstig ritueel in het Westen te introduceren en aan te passen aan de hedendaagse tijd en smaak. Ondertussen geeft hij kasàlà-workshops en cursussen in verschillende landen. Jean woont en werkt nu in Rimouski Canada, samen met zijn vrouw Jeanne Marie, zelf een begaafde kasàlà-dichteres.


		Initiatie workshop kasàlà: de reus in jezelf image
Share with friends

Date and time

Location

BorGerHub

Turnhoutsebaan 92

2140 Borgerhout

Antwerp

Belgium

View Map

Refund policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Organizer BorGerHub

Organizer of Initiatie workshop kasàlà: de reus in jezelf

Save This Event

Event Saved