17,50 €

'Ik ben kind, dus ik voel waar mijn ouders zijn' met Bibi Schreuder

Venster Acties en details

17,50 €

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement
Online workshop: 'Ik ben kind, dus ik voel waar mijn ouders zijn' door Bibi Schreuder

Over dit evenement

Online Coach Café met Bibi Schreuder:

"Ik ben kind, dus ik voel waar mijn ouders zijn"

De titel van dit Coach Café is meteen ook de titel van het jongste boek (december 2020) van Bibi Schreuder. Bibi is jongste kind, echtgenote en moeder van twee volwassen kinderen. Ze is mede-eigenaar van het Bert Hellinger Instituut Nederland (BHIN) en een van de eersten die het systemisch werk met opstellingen naar Nederland bracht. Bibi maakte het onder andere mogelijk om ook systemisch te werken zonder opstellingen. Haar ZHZHK-vragen (Zou Het Zo Kunnen Zijn) en de minimalistische ‘huiswerkopdrachten’ aan haar cursisten zijn vaak zéér impactvol.

Haar boek gaat over kinderen, en daarom ook over volwassenen. Als iedereen vanuit de eigen positie leeft, kunnen alle volwassenen en kinderen voluit leven. Maar soms verblijven volwassenen onbewust innerlijk nog in de kind positie. Kinderen kunnen niet anders dan reageren. Soms in gedrag dat we als ongewenst ervaren, bijvoorbeeld brutaliteit, maar ook in gedrag dat we als positief labelen, bijvoorbeeld zorgzaamheid: ‘Je hebt geen kind aan hem’...

Bibi Schreuder schenkt met dit boek een schat aan kennis, ervaringen en inzichten waarmee volwassenen hun volwassen positie in kunnen nemen en kinderen weer kind kunnen zijn.

Op woensdagavond 10 februari leert ze ons systemisch kijken naar de dynamiek binnen gezinnen en gaat ze onder meer in op volgende topics:

· Hoe systemen steeds naar compleetheid streven

· De functie van de (stief-)ouder, de partner en het kind (of de kinderen)

· De eigen positie als volwassene ten opzichte van kinderen en stiefkinderen

· De kind-illusies die vaak nog bij volwassenen leven

Systemen willen compleet zijn, en vooral kinderen zijn uitermate gevoelig voor incomplete systemen en een groot deel van hun energie gaat erin zitten om (onbewust!) de compleetheid trachten te herstellen. Helaas uit zich dat meestal in ongewenst gedrag. Wanneer we wat meer inzicht hebben in systemen en hoe dit ‘ongewenste gedrag’ van kinderen (maar ook van volwassenen!) eigenlijk hard aan het werk is om orde en compleetheid te herstellen, wordt dit gedrag interessant in plaats van irritant.

Deze workshop is voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met kinderen in een uitdagende gezinssituatie. En ook voor leidinggevenden en coaches die bijvoorbeeld mensen coachen voor wie én werk én een (samengesteld) gezin draaiend houden wat veel wordt.

Bibi geeft gedurende haar uitleg kleine oefeningetjes, soms alleen maar een zin hardop uitspreken en waarnemen wat dat met je doet. Naar aanleiding van vragen van deelnemers kan ook zomaar een oefening ontstaan die in break-out-rooms geoefend kan worden.

Op het einde van deze avond ga je ongetwijfeld naar huis met verhoogd inzicht in:

· Je eigen kind-illusies

· Je eigen familie van herkomst en de invloed hiervan binnen je huidige gezin

· Hoe je ervoor kan zorgen dat je kind(eren) minder de lasten moeten dragen door zelf op jouw eigen, volwassen positie te zijn

· Hoe je deze thema’s inzichtelijk maakt bij je eigen coachees

PRAKTISCHE ZAKEN:

Om 19u30 gaan de deuren van dit online Coach Café open, heten we je welkom, is er de mogelijkheid om te connecteren met gelijkgestemden.

De workshop zelf start stipt om 20 en duurt tot tot 22u.

Nadien kan er worden nagepraat in break out rooms.

De zoomlink krijg je ten laatste per mail op dinsdag avond 9 februari 2021.

OVER DE SPREEKSTER:

Bibi Schreuder heeft jarenlang ervaring en inzichten opgedaan over gedrag van kinderen. Als moeder, als docent in het middelbaar beroepsonderwijs en door twintig jaar met systemisch werk met en zonder opstellingen te werken. Ouders en professionals kwamen vaak met vragen over het gedrag van een kind met de opmerking: ‘ik heb het gevoel dat iets vanuit het systeem meespeelt’. Bibi geeft hen dan niet direct een antwoord, maar neemt diegene mee in de systemische manier van kijken, tot die plots bewust wordt: ‘nou zie ik waar dit kind zo hard voor aan het werk is!’

Bibi werkt van mens tot mens, luistert en intervenieert met warmte en scherpte, tussendoor een grapje, waardoor ouders en professionals kritisch naar zichzelf durven te kijken. Zo ontstonden gesprekken en inzichten die de bron voor haar nieuwste boek werden. Juist rond ouders-kinderen-pedagogiek, heeft Bibi het mogelijk gemaakt dat ouders, leraren, kindertherapeuten en anderen die met kinderen werken, toegang kregen tot hun eigen systemische bewust-zijn en effectiviteit. Met haar boek en werk hoopt zij dit systemische bewust-zijn nog breder aan te wakkeren, zodat nog meer kinderen kind kunnen zijn.

Als mede-bezielster van het Bert Hellinger Instituut Nederland (BHIN) geeft Bibi workshops in systemisch denken en handelen, met en zonder opstellingen, en systemische coaching over persoonlijke vragen, ouderschap, leer- en gedrag-moeilijkheden, gezondheid en ziekte. Ze is co-auteur van het boek 'Systemisch coachen' en geeft opleidingen in familieopstellingen, systemisch coachen en systemisch handelen in het onderwijs.

Meer info? https://hellingerinstituut.nl

Ja, ik bestel ook het boek 'Ik ben een kind, dus ik voel waar mijn ouders zijn'

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen