IIIF Friday 5

Venster Acties

IIIF Friday 5

Tijdens deze online sessie focussen we op mogelijke toepassingen van IIIF-annotaties, aan de hand van interessante praktijkvoorbeelden.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Online

Over dit evenement

Op het programma:

  • Wat zijn annotaties? Sofie Veramme (Openbare Bibliotheek Brugge) geeft een introductie op het thema. Voor het project Mmmonk maakte Openbare Bibliotheek Brugge een stand van zaken met interessante toepassingen van annotaties.
  • Rainer Simon (Austrian Institute of Technology) introduceert de tool Recogito, een online platform voor gezamenlijke documentannotatie. Het wordt gehost door Pelagios, een digital humanities-initiatief voor het beter verbinden van online bronnen over het verleden.
  • In het kader van het project IIIF2 realiseerde de Vlaamse Kunstcollectie in samenwerking met KMSKA een tool voor geautomatiseerde conditierapportage met annotaties in IIIF. Ontwikkelaar Michiel Hebben (Hero Solutions) stelt de gloednieuwe tool voor.
  • Stephan Pauls (LIBIS) geeft een demo over het omzetten van OCR bestanden (mets-alto) naar IIIF-annotaties (json), met gebruik van de Universal Viewer.
  • Christophe Verbruggen en Lise Foket (GhentCDH) lichten MADOC toe als onderzoeksplatform met IIIF-annotaties.

Karin Van der Poorten, medewerker IIIF-beeldbeleid bij de Vlaamse Kunstcollectie, is moderator van dienst.

Meer informatie

Deelname is gratis, inschrijven is verplicht via Eventbrite.

Voorafgaand aan de sessie ontvang je de deelnamelink voor online deelname via Microsoft Teams.

Voertaal: Nederlands en Engels (bijdrage Rainer Simon)

Organisatie

De Collegagroep IIIF is een initiatief van meemoo, Vlaams insituut voor het archief, Vlaamse Kunstcollectie, Universiteitsbibliotheek Gent en Openbare Bibliotheek Brugge.