Gratis

Graduation 2020: Tentoonstelling

Evenementdetails

Locatie

Locatie

Campus Bijloke, ingang Cloquet

2 Louis Pasteurlaan

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
De studenten beeldende kunst en vormgeving presenteren hun werk in een grote overzichtstentoonstelling op campus Bijloke.

Over dit evenement

https://graduation2020.be

Via dit formulier kan je een bezoek aan de Graduation tentoonstelling reserveren voor een bubbel van 5 personen. Je kan een startuur reserveren tussen 12:00 en 19:30. De tentoonstelling volgt een eenrichtingsparcours doorheen de campus. Je doet ongeveer 2u over de wandeling. Om 20:00 sluit de tentoonstelling. Tijdens het bezoek zijn de mondmaskers verplicht.

KASKcafé is open voor een drankje achteraf of als rustplek tussendoor.

“Kom toch, langs deze weg

de volgende straat

rechtdoor, soms linksaf

wandel mee

Kom je niet binnen?

entree entree

De trap op, daar zou een kamer moeten zijn

en

als je door het raam kijkt

dan zie je waar je daarnet was

nog iets jonger toen”*

Kom binnen, welkom op onze eindejaarstentoonstelling. Volg de wandeling die Siegrid Demyttenaere, Liene Aerts en Mathias Prenen uittekenden langs het afstudeerwerk van de studenten beeldende kunst en vormgeving op campus Bijloke.

Graduation 2020 kwam drie maanden later dan gepland, waardoor het afzwaaien en het binnenwaaien van onze studenten dit jaar uitzonderlijk samenvalt. De muren staan er nog steeds en het contactluwe kan jammer genoeg nog geen plaats maken voor het contactrijke tijdens deze unieke wissel van wacht, maar rondleidingen, performances en persoonlijke ontmoetingen met studenten kleuren dagelijks de vloer. Check de agenda op de website voor info en reservatielinks.

Nieuwsgierig laat ik mezelf meevoeren langsheen opgetrokken muren zo hoog dat nog enkel de bouwkraan er bovenuit komt.”**

Je start ondergronds, trekt rechte lijnen langs lange gangen, maar slingert eveneens van buitenplaats naar binnentuin, van springkasteel naar kasteeldomeinen, via lussen en “LoO0oOp” door naar “The Hidden Garden”, of je stapt in “Desire Lines” die alternatieve paden doet verbeelden, terwijl “The Land of Promises” en “H.E.L.” je misschien wel Het Echte Leven brengen. Smul van sensaties “Banana Split” en “Blind Spot” en drink van “The Fountain of Youth”, bewandel 197 pagina’s in het boek “Gaandeweg”, betreed vloeren van keramiek en stof of de tafel “Pick & Nick”, bots op “Kantelwerk” en “Veerwerk” en mis “... IN TIME IN TIME IN TIME ...” de honderden andere werken op het eenrichtingsparcours niet. “Consumptie Verplicht” dus, van begin tot einde! Met het KASKcafé voor een drankje tussendoor of achteraf als uitsmijter.

Ontmoetingen met de en het ander

Betreed mijn vloer

Maak er de jouwe van”***

Deelnemende opleidingen: interieurvormgeving, landschaps- en tuinarchitectuur, digital design & development, fotografie, vrije kunsten, textielontwerp, grafisch ontwerp, instrumentenbouw, animatiefilm, film, open design course, EPAS, digital storytelling, landschapsontwikkeling, lerarenopleiding en curatorial studies. Deze laatste presenteert daarnaast nog tot en met eind september de openluchttentoonstelling “The Garden is Older Than The Field” in provinciedomein Bulskampveld te Beernem.

*Uit de publicatie “Gaandeweg” van collectief PA\WS (Performative Arts\Work Space), 2020. PA\WS is Judith Dhondt, Iris Donders, Marius Lefever en Senne Vanderschelden.

**Student Autonome Vormgeving Maarten De Vrieze beschrijft wat hij ziet tijdens één van zijn wandelingen in Marseille en verzamelt zijn beschouwingen in de krant “Desire Lines”.

***Bauwke Boogaerts onderzoekt grenzen, ruimtes en lichamen in het keramisch vloerwerk “Ontmoetingen met de en het ander. Vloer”

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Campus Bijloke, ingang Cloquet

2 Louis Pasteurlaan

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen