Experimentcafé over pijnbeleving

Experimentcafé over pijnbeleving

van Comon

Venster Acties en details

Gratis

Datum en tijd

Locatie

De Krook

1 Miriam Makebaplein

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Experts bedachten een uitvinding voor pijnpatiënten. Kom dit testen, filosofeer over pijn en dompel je onder in luisterverhalen over pijn.

Over dit evenement

Een divers team van experts bedacht een uitvinding voor pijnpatiënten. Kom dit uittesten, filosofeer mee over pijn en dompel je onder in luisterverhalen en -gedichten over pijnbeleving.

Ontdek een kant-en-klaar technologisch snufje

Zit je graag op de eerste rij bij een primeur? Kom dan zeker naar het Experimentcafé van Comon. Tijdens dit event toont een team experten uit de zorg en andere sectoren voor het eerst een kant-en-klaar product aan de buitenwereld. Een app, een apparaat of een andere technologisch snufje dat de zorg beter verstaanbaar maakt. Prototypes van een bende pientere studenten vormden het startpunt. Hierop bouwden expertenteams tijdens een Miniproeftuin verder tot – eureka – er een tastbare uitvinding op tafel lag.

Dolox: een uitvinding voor pijnregistratie

Dolox mag de spits afbijten. Wat als ... er een slim toestel zou bestaan dat je pijn registreert en het op een later tijdstip communiceert aan je arts? Gedaan met misverstanden over een zogenaamd ‘pijntje’. Want niet iedereen kan zijn of haar pijn even goed uitdrukken. Zeker oudere mensen niet. ‘Dolox’ werd in de eerste plaats bedacht voor hen. Een eenvoudig toestel met maar enkele knoppen. Meer niet. Via de knoppen geeft de patiënt zijn pijnniveau aan. Met één druk op de knop legt hij dat vast. Op een later tijdstip leest de arts die gegevens in en kan hij op basis van exacte gegevens de juiste behandeling voorstellen.

Kom deze uitvinding zelf uittesten

Dit apparaat kan een doorbraak betekenen voor pijnpatiënten. Voel je je aangesproken? Kom Dolox ontdekken en zelf uittesten tijdens dit Experimentcafé. Want onze experten hebben je feedback nodig. Werkt het goed? Wat ontbreekt er volgens jou nog aan? Wat kan beter? Zo draag jij bij tot de toekomst van onze gezondheidszorg in Gent.

En nog veel meer

Kom gewoon af want naast het uittesten van Dolox, valt er nog heel wat te beleven. Beleving staat centraal tijdens dit Experimentcafé. Met een Filocafé, een silent disco en andere activiteiten leggen we een extra laag op je zintuigen.

 • Filocafé. Ga diepzinnig in gesprek met een filosoof. Over de pijn van het zijn of omgekeerd.
 • Silent disco. Of gun jezelf wat tijd en zet je eigen gedachten aan de kant om dan te verdwalen in luisterverhalen of -gedichten.
 • Laat je onderweg verrassen door interventies met een hoek af. Net als tijdens het festival Dafalwadde zijn we gul met humor. Om zo de tongen wat losser te maken, want het thema blijft wel: pijn. Iedereen welkom!

Voor wie?

Op dit event is iedereen welkom.

 • Misschien ben je zelf pijnpatiënt? Dan zijn de experts erg benieuwd naar jouw feedback op Dolox. Want deze uitvinding is gemaakt voor mensen zoals jij.
 • Misschien heb jij een pijnpatiënt in je omgeving, of ben je op een andere manier betrokken bij het thema 'pijn'?
 • Misschien ben je zelf zorgverlener en ben je benieuwd naar welke oplossingen jouw 'collega's' hebben ontwikkeld? Ook zij zijn benieuwd naar jouw feedback op Dolox.
 • Misschien heb je interesse in hoe technologie mee een oplossing kan bieden voor een maatschappelijke uitdaging?
 • Of ben je gewoon een betrokken Gentenaar?

Dan belooft dit een interessant event te zijn. Je geeft jouw feedback op de uitvinding, krijgt de kans om te praten met de uitvinders en zo een blik te werpen op de wereld van digitale technologie en innovatie. En je dompelt je onder in filosofische gesprekken, een silent disco, etc over het thema 'pijn'.

Praktisch

 • Dit event gaat door op donderdag 27 oktober 2022, van 17u tot 21u.
 • In Bibliotheek De Krook, tijdens de openingsuren van de bib.
 • Deelname is gratis. Iedereen is welkom. Inschrijven doe je via onderstaande knop.

WIE IS COMON?

Comon is een collectief van wetenschappers, technologen en creatievelingen van Stad Gent, imec, Universiteit Gent en Bibliotheek De Krook. Het doel? Van Gent een betere, aangenamere en wijzere stad maken. Met technologie als deel van de oplossing. Hoe? Door uitdagingen te verzamelen, te bespreken en te testen. Samen met alle Gentenaars.

Hoe kan je deelnemen?

Door je in te schrijven via de groene knop 'Registreer' rechts bovenaan. Het event is gratis.

Wens je op de hoogte te blijven van nieuws van Comon over de verstaanbaarheid van de zorg in Gent? Klik hier om je in te schrijven op onze nieuwsbrief. We beloven je niet te spammen.

Privacy

We behandelen alle verzamelde persoonsgegevens vertrouwelijk. Door je in te schrijven voor dit evenement, verklaar je je akkoord met onze privacy policy

Afbeelding van Experimentcafé over pijnbeleving

Delen met vrienden