Ervaar TOS - inleefparcours dysfasie - 5 december 2022

Ervaar TOS - inleefparcours dysfasie - 5 december 2022

Venster Acties en details

50 €

Datum en tijd

Locatie

Sportpark Drogenbrood

29a Wellingstraat

8730 Beernem

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Inleefparcours taalontwikkelingsstoornissen

Over dit evenement

Ervaar TOS is een ervaringscircuit, ontwikkeld door Auris Dienstverlening Goes, met daarin een tiental opdrachten gericht op het ervaren van taalontwikkelingsstoornissen (ontwikkelingsdysfasie).

Aan de hand van de opdrachten ervaar je zelf hoe het is om een taalontwikkelingsstoornis te hebben. Al doende leer je wat mensen met een taalontwikkelingsstoornis ervaren in allerlei dagelijkse situaties.

Het circuit wordt zelfstandig in tweetallen doorlopen. Hierbij maak je gebruik van een routekaart. Bij iedere opdracht zijn een instructiekaart en achtergrondinformatie beschikbaar.Aansluitend toetsen we de opgedane ervaringen aan een onderbouwd theoretisch kader.

Dankzij deze vorming ontwikkel je een positieve attitude, vergaar je kennis en krijg je handvaten om kinderen met een taalontwikkelingsstoornis te ondersteunen in hun dagelijkse functioneren.

Deze navorming wordt bij ons gebracht door een vrijwilliger van CETOS vzw.

Gezien de comorbiditeit met ontwikkelingsstoornissen als DCD krijgen pediatrische kinesitherapeuten ongetwijfeld ook kinderen met een (al dan niet gediagnosticeerde) taalontwikkelingsstoornis over de vloer.

Deze navorming kan helpen bij het opmerken van signalen van TOS, en het aanpassen van de therapie aan de noden van deze kinderen.

Geaccrediteerd bij Pro-Q-Kine voor 4 navormingseenheden.

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen