35 €

Een duizelingwekkend erotisch experiment met filosoof Ype de Boer

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

The School of Life Antwerpen

Muntstraat

2

2000 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
We leven met de vrolijke misvatting dat seks tegenwoordig makkelijk, is, omdat we ‘bevrijd’ zijn van de frustraties en taboes van vroeger.

Over dit evenement

Ype de Boer is filosoof, schrijver en docent. Hij schrijft over het samenspel van leven en denken, en verkent de raakvlakken tussen filosofie, literatuur en kunst. In augustus verscheen zijn boek Het erotisch experiment. Eind 2017 debuteerde de Boer met Murakami en het gespleten leven.

Ype bevrijd je niet van frustraties, egoïsme of andersoortige al te menselijke problemen. Hij gaat het ook niet hebben over ‘consent’, seksisme, seksuele onderdrukking, genderproblemen en andersoortige in -en uitsluitingsvraagstukken. Serieuze kwesties, daar niet van, maar een seksuele orde scheppen laten we graag aan de juristen, politici, activisten en moraalfilosofen, de seksuologen en goeroes. In plaats daarvan richt hij onze pijlen in deze klas op erotiek, vrijheid, lust en lichamelijkheid en krijgen we de hulp van kunst en literatuur om ons op een andere manier niet te laten vrezen voor je eigen seksualiteit. Om meer mogelijkheden in je gedachten te creëren die de beleving van erotiek, seks en je relatie verbetert. Ga met Ype mee ‘op vakantie’, op zoek naar erotische ervaringen buiten het moderne Europa: in het Midden-Oosten, India, Egypte en China, maar ook in de Middeleeuwen en het vroegere christendom. Niet omdat het elders of eerder beter zou zijn, maar omdat het elders anders is en was, en omdat we alleen via het inzicht in deze enorme verscheidenheid onze eigen ideeën over seks kunnen openen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

The School of Life Antwerpen

Muntstraat

2

2000 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen