Ear to Sea by Cusk Collective

Venster Acties

Ear to Sea by Cusk Collective

Ear to Sea is een muziektheatervoorstelling die de verstomde stemmen van het leven onder water laat spreken.

Door Pilar

Waar en wanneer

Datum en tijd

ma. 15 mei 2023 20:00 - 22:00 CEST

Locatie

Pilar 2 Pleinlaan 1050 Elsene Belgium

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • 2 uren
  • eTicket voor mobiel

Jacques Cousteau presenteerde de eerste onderwaterbeelden van oceanische dieptes in een film uit 1956 als Le monde du silence. How wrong he was! Intussen weten we dat de onderwaterwereld een rijkdom aan geluiden kent. Dolfijnen herkennen elkaar door te fluiten, bruinvissen oriënteren zich door te luisteren naar de echo van hun kliksignalen en vissen praten al trommelend, grommend, snerpend en krakend. Ook de mens gaat niet geruisloos aan de zee voorbij: de motoren van schepen, de bouw van windmolens, de explosies van de olie- en gasindustrie, het gebruik van sonar ... Geluiden die de natuurlijke soundscape overstemmen en die de gezondheid en het gedrag van dieren aanzienlijk kunnen beïnvloeden.

Ear to Sea geeft de verstomde stemmen van de zee terug een stem. Daartoe legde Cusk Collective haar oor onder water te luister en laten ze vertegenwoordigers van deze stemmen aan het woord: wetenschappers die het fenomeen van onderwatergeluid en geluidsvervuiling onderzoeken.

Het vertrekpunt van de voorstelling is de zoektocht naar hoe wetenschappelijke taal en onderwatergeluid kunnen interageren met en versterkt worden door muziek en beweging.

Over de organisator

Georganiseerd door
Pilar
Pilar is an open, artistic laboratory located at the Free University of Brussels.
5 € – 7 €