De manier waarop we eiwitten produceren en consumeren, heeft een enorme impact op mens, dier en planeet. Vandaag eten we in Europa meer vlees dan gezond of duurzaam is, terwijl plantaardige alternatieven nog te weinig kansen krijgen. Toch hoeft de eiwitshift géén verhaal van “vlees versus geen vlees” te zijn.
Bij Wervel staan we niet voor een verbod, maar voor vlees met LEF: Lokaal, Eco en Fair. Dat betekent minder en beter vlees, in balans met meer plantaardige eiwitbronnen zoals peulvruchten. Een shift die gezond is voor onszelf, haalbaar voor boeren en noodzakelijk voor het klimaat.
Tijdens deze middagsessie onderzoeken we wat de eiwitshift concreet inhoudt, hoe beleid en landbouw hierop inspelen, en vooral: welke rol wij als burgers, consumenten en organisaties kunnen spelen.
Datum: 21 oktober 2025
Tijd: 12u00 - 12u30
Locatie: online (na inschrijving ontvang je de link)
Doe mee en ontdek hoe we samen de weg kunnen effenen naar een eerlijker en duurzamer voedselsysteem.