€19.50

DEAFHEAVEN + INTER ARMA

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Trix

Noordersingel 28-30

2140 Antwerpen

Belgium

View Map

Event description

Description

Ze begonnen als een stel wilde punkers aan hun muziekcarrière in 2010. Deafheaven bracht met 'Roads to Judah' een bom van een plaat uit, maar brak pas echt door met het fantastische 'Sunbather' (2013) en 'New Bermuda' (2015). Met hun eigenzinnige sound, maken ze sindsdien genre-overschrijdende songs die moeiteloos metal, postrock, ambient en shoegaze combineren.

Nu, drie jaar later, kondigen ze hun nieuwe plaat 'Ordinary Corrupt Human Love' aan, gepaard met eerste single 'Honeycomb'. Een twaalf minuten durende nummer met flarden aan zonnige beelden, opgenomen in Deafheaven's thuishaven San Francisco.

De Morgen: "Woorden als sacraal, intens en episch waren doorlopend van toepassing op Deafheaven."

____

Het uit Virginia komende Inter Arma is misschien wel één van de meest opvallende sludge- en doom-bands van de laatste jaren. In 2017 sloten ze Roadburn af en ze maakten toen een verpletterende indruk. De groep combineert een veelvoud aan stijlen moeiteloos tot krachtige nummers. Hun laatste plaat 'Paradise Gallows' dateert van 2016 maar bewees de eigenheid van de band des te meer. Met een kruisbestuiving aan (blackened) slugde, post- en deathmetal, tot southern rock, prog en psych, lijkt niets te hoog gegrepen.

Pitchfork: "A band with the ability to sound like a windstorm sweeping through deserted swamplands set on fire."

Share with friends

Date and Time

Location

Trix

Noordersingel 28-30

2140 Antwerpen

Belgium

View Map

Save This Event

Event Saved