Gratis

De Serre: kamerplanten verzorgen en stekjes nemen

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

ARhus (workshopruimte verdieping +2 )

De Munt 8

8800 Roeselare

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Een expert geeft uitleg over enkele kamerplanten en hoe je deze moet verzorgen. Daarna gaan we samen aan de slag en leren we stekjes nemen.

Over dit evenement

Een lokaal expert met groene vingers, een kransje kamerplanten en een aantal enthousiaste ambassadeurs vormen de start van de Serre: een broeikas waar kennisdelen en groei centraal staan en de collectie tot leven komt.

Op 2 maart gaan we van start met een workshop ‘Kamerplanten verzorgen en stekjes nemen’: Een expert geeft uitleg over enkele kamerplanten en hoe je deze moet verzorgen. Daarna gaan we samen aan de slag en leren we stekjes nemen.

Elke deelnemer vult een persoonlijke plantenfiche in en wordt eigenaar van een plantje én ambassadeur van 'De Serre'.

Elke eerste woensdag van de maand kan je deelnemen aan een leuke Serre-activiteit met link naar wetenschap, natuur of knutselen. Een expert is aanwezig om tips te geven rond verzorging van je eigen plantje

  • 6 april: bloempot pimpen en label maken
  • 4 mei: zaadbommen maken
  • 1 juni: plantendruppelaar maken en je neemt je plantje mee naar huis

Doelgroep: vanaf 7 jaar en (groot)ouders.

Heb je op voorhand al vragen voor de spreker? Aarzel dan zeker niet om deze aan ons te bezorgen via dit formulier.

i.s.m. Jeugdatelier De durvertjes

Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

ARhus (workshopruimte verdieping +2 )

De Munt 8

8800 Roeselare

Belgium

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator Kenniscentrum ARhus

Organisator van De Serre: kamerplanten verzorgen en stekjes nemen

Kenniscentrum ARhus in Roeselare wenst terug te gaan tot dat wat bibliotheken in essentie zijn: plaatsen van kennisdeling, innovatie en creatie. ARhus is ervan overtuigd dat bibliotheken niet alleen culturele actoren zijn, maar transversale kennishubs. Naast de verdere uitbouw van een traditionele collectie (al dan niet gedigitaliseerd), besteedt ARhus veel aandacht aan het uitbouwen van een divers netwerk van actoren, die tegelijkertijd gebruiker en toeleverancier van 'kennis' zijn. Zo verzekert ARhus zich ervan steeds over state-of-the-art kennis te beschikken en dit vanuit een grote mate van betrokkenheid van alle stakeholders. ARhus beschouwt zijn geprivilegieerde rol als 'trusted partner' hierbij als een unieke troef.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen