€49.59
Dansen naar vrijheid. De essentie van moedig leiderschap - André Pelgrims

Dansen naar vrijheid. De essentie van moedig leiderschap - André Pelgrims

Actions and Detail Panel

€49.59

Event Information

Share this event

Date and time

Location

Location

Living Lei

Lei 15

3000 Leuven

Belgium

View Map

Refund policy

Refund policy

No Refunds

Event description
"Dansen naar vrijheid. De essentie van moedig leiderschap" met André Pelgrims. Ticketprijs is inclusief het gelijknamige boek twv € 30.

About this event

Al meer dan 30 jaar begeleidt leiderschapscoach en veranderarchitect André Pelgrims individuele vragen, organisaties en teams. Elke vraag uniek getekend door specifieke uitdagingen. Elke opdracht zoekend naar de essentie en de juiste balans tussen de mens en de organisatie. Een tocht waarin hij doorheen de jaren nationaal en internationaal zijn geloofwaardigheid en duurzaamheid heeft weten op te bouwen.

Nu op zijn 62e werd hij uitgenodigd door de uitgeverij Pelckmans om terug te blikken en de lessen die hij geleerd heeft te delen met een ruimer publiek. In december verscheen zijn boek ‘Dansen naar vrijheid, de essentie van moedig leiderschap’. Hierin brengt hij kwetsbaar zijn eigen verhaal; hoe hij steeds meer zijn eigen essentie is gaan ontdekken om van daaruit anderen te begeleiden en een verschil te maken in de wereld.

Op 8 juni neemt André ons in een extra lang Coach Café mee naar wat voor hem de kern is van leiderschap, verandermanagement en groepsdynamica. André spreekt vanuit zijn kwetsbare zelf, is een orakel van wijsheid en deelt zijn expertise en ervaringen met passie. Een unieke kans voor elke leiderschapscoach, change architect, procesbegeleider en groeps-facilitator om eens via de ogen, het lijf en het hart van zo’n ervaren man naar ons vak te kijken.

Het is André’s bedoeling om die avond samen, in alle bescheidenheid, met de deelnemers een veilig veld te vormen, waarbinnen via interactie met de groep diverse thema’s aan bod kunnen komen: de mens vrijzetten, leiders en begeleiders vrijzetten, organisaties vrijzetten en je eigen verhaal dansen.

De “mens” vrijzetten

Om het leven te dansen, dien je jezelf vrij te maken van het web van evidenties, verwachtingen, gedachten, aannames, patronen en emoties die je gevangen houden. Een web dat je als kind gecreëerd hebt om bij de kudde (je gezin van herkomst) te kunnen horen. Hoe je je als mens gedraagt of zelfs misdraagt, hoe je (foute) levenskeuzes maakt, ligt nog te dikwijls in het verlengde van dit gevangen zelf. Dat zouden we als coach natuurlijk allemaal kunnen weten. Maar doorvoel je het ook? En hoever sta jij als mens op je eigen pad naar vrijheid? André benadert deze thematiek vanuit zijn eigen persoonlijke verhaal en werk.

 • Hoe coach je iemand naar zijn/haar essentie?
 • Hoe haal je hem/haar uit het hoofd en spreek je ook de wijsheid van het hart en het lijf aan?
 • Hoe maak je iemand bewust van het feit dat de patronen die men als kind creëerde nu vaak nog altijd bepalen wat men doet?
 • Hoe nodig je omgekeerd de stukken die men daardoor van zichzelf heeft afgescheiden uit tot heelheid?
 • Hoe help je hen om in relatie met het grotere geheel (de ander, de mensen waar ze mee werken, de wereld) hun authentieke zelf te kunnen zijn en blijven?

“Leiders en begeleiders” vrijzetten

Een hecht en performant team ontstaat als er veiligheid en nestwarmte is, waarbinnen alles wat er is er ook mag zijn. Zo ook kwaadheid, frustratie en spanningen. Maar ook plezier, creativiteit en chaos. Veel hangt samen met de persoonlijke ontwikkeling van de leider/begeleider. Een gevangen leider/begeleider creëert gevangen groepen. Een vrijere leider/begeleider creëert de condities om ook groepen vrijer te maken.

 • Hoe ver sta jij hierin als je je rol opneemt?
 • Hoe vrij kan je als begeleider alles wat er leeft uitnodigen en aanwezig laten zijn?
 • Hoe blijft je in je kracht, ook als de boel ontploft? Waar zit de twijfel en de onzekerheid? Hoe ga je daarmee om? Wat als je het niet weet?
 • Hoe breng je alles en iedereen weer samen? En moet dat dan? Of net niet?
 • Slaag je er als begeleider in om ook je eigen emoties en/of onmacht te laten zien en anderen daardoor uit te nodigen hetzelfde te doen? Wanneer wel? Wanneer niet? Zit hier keuzeverijheid op?
 • Handel je vanuit een persoonlijke nood of vanuit de nood die in de omgeving voelbaar is?

“Organisaties” vrijzetten

Velen onderhouden hun wagen met meer discipline dan hun teams of organisatie. Dat teams/organisaties vroeg of laat beginnen sputteren zou ons niet mogen verbazen. Om ons bewuster te maken van een “sputterende” motor, gebruikt André de metafoor van “virussen” die organisaties verzwakken en verzieken. Het karnavalsvirus, het toeristenvirus, het Einsteinvirus duiken ongecontroleerd en ongevraagd op als het lichaam (= de organisatie) verzwakt is. Ongewenst en misschien zelfs ongewild gedrag woekert als een pandemie zowel bij leidinggevenden, experten als bij medewerkers. Met als gevolg een verstoorde werking, een afname van energie, een afname van een gevoel van duurzaamheid en geloof.

 • Hoe help je leiders om deze virussen in organisaties tijdig te herkennen?
 • Wat vertelt de aanwezigheid van een virus over de staat van zijn van de organisatie?
 • Hoe ondersteun je een organisatie om zich hiervan te bevrijden? Wat is hier de gezondheidskuur?

Dans je eigen verhaal

André ziet dansen als metafoor om je eigen beweging te vinden. Ook jij hebt een dans, een gift aan de wereld. Kom uit je hoofd en volg je hart en je voeten. Laat je door hen leiden op de weg naar jouw unieke bestemming. Heb moed en vertrouwen in je eigen innerlijk kompas.

Praktisch: 

Het ticket van dit extra lange Coach Café kost € 49.59 via de vroegboekkorting. € 59.59 ter plekke. Dit is inclusief het boek : 'Dansen naar vrijheid, de essentie van moedig leiderschap' ter waarde van € 30. Drank ter plekke is voor eigen rekening.

Opgelet: omdat we tijdig de boeken dienen te bestellen eindigt het vroegboektarief reeds op donderdag 2 juni om middernacht.

We starten drie kwartier vroeger dan anders. Om 18u45 gaan de deuren van het Coach Café open, is er tijd om toe te komen, iets te drinken en te connecteren gelijkgestemden. De lezing/workshop zelf loopt van 19u15 tot 22u. Nadien is de bar open en kan er worden nagepraat tot 23u.

Kom bij voorkeur met de fiets, er is een gratis fietsenstalling in de garage van Living Lei (deze garage is naast de toegangsdeur). Met de trein is het 18' wandelen vanuit Leuven station (of neem je een bus naar het centrum). Als je met de auto komt, kan je parkeren op de publieke betaalparkings in de buurt: 

- Sint-Jacobs (7’ wandelen, Minckelersparking (10’ )  - Ladeuze (10’) of Engels Plein (Vaartkom 10’). Zie dit kaartje vanuit Sint-Jacobs. 

Over de spreker: 

André Pelgrims studeerde in 1982 af als onderwijspedagoog. Hij was enkele jaren actief in het onderwijs en de bankwereld en richtte in 1992 zijn éénmanszaak BUREAU PELGRIMS op, gericht op het ondersteunen van mens en organisatie. Dit werd dankzij een snelle groei in 1998 omgevormd tot HET TRAININGSHUIS PELGRIMS; een professioneel team van trainers die vooral op de Belgische markt actief waren. In 2004 ging hij, vertrekkend vanuit een vraag van Johnson & Johnson, ook internationaal aan het werk onder de naam TEAM PELGRIMS. In 2014 werd alles terug samen gebracht onder de naam TAKING WING.

In zijn lange carrière was André actief als leiderschaps-, verander- en teamcoach bij bedrijven als KBC, ABN-Amro, Randstad, Microsoft, Belfius, Colruyt, Novartis, JBC, Durabrik, Johnson & Johnson, Boss Paints en zovele anderen.

Hij is er in geslaagd om zichzelf permanent bij te scholen op een niet conventionele manier en toch helemaal verwelkomd te worden in onze conventionele bedrijfsmatige Westerse wereld.

André biedt via Taking Wing ook open programma's aan zoals The art of faciliation en Stilte en Leiderschap. Samen met James Bampfield en Anja Hueber faciliteert hij al jaar en dag het leiderschapstraject Leading by Being.

Vandaag stuurt hij voornamelijk zijn team van coaches en trainers aan en is hij in een aantal projecten vanop de eerste lijn actief. De laatste 3 jaar is hij vooral aan de slag bij de VRT. Naar aanleiding van het verschijnen van zijn boek in december 2021, was hij zowel te gast bij de radioprogramma's Touché en Berg en Dal.

Meer info over André via deze linken:

Dansen naar vrijheid. De essentie van moedig leiderschap - André Pelgrims image
Dansen naar vrijheid. De essentie van moedig leiderschap - André Pelgrims image
Share with friends

Date and time

Location

Living Lei

Lei 15

3000 Leuven

Belgium

View Map

Refund policy

No Refunds

Save This Event

Event Saved