55 €

Cursus brood bakken in de houtoven

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

GRAAN

provinciestraat 60

2018 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Cursus brood bakken in de houtoven

Over dit evenement

Tijdens de cursus leer je het volledige proces van een brood bakken met gist (hier gebruiken we geen desem). Je krijgt uitleg over de granen, de kwaliteit van de bloem, de verschillende stappen van het rijsproces, de temperaturen en de verhoudingen.

We kneden een brood met de hand en bereiden een deeg met de deegkneder. We doorlopen het volledige proces en oefenen de techniek van het opbollen. De broden worden tijdens de workshop afgebakken in de houtoven, maar je leert hoe je thuis bakt in de huishoudelijke oven.

De twee zelfgemaakte broden en recepten krijg je mee naar huis.

Drank zoals koffie, thee, water is onbeperkt beschikbaar en er is een broodproevertje voorzien voor de deelnemers. Andere dranken kan je aan de bar bestellen.

Tijdens de workshop is het mogelijk om biologische bloem van de molen (http://www.flourpower.be/poeke.html) aan te kopen in zakjes van 2,5kg of grotere verpakkingen op bestelling.

Kan je door omstandigheden niet aanwezig zijn tijdens de workshop? Wisselen van datum of inschrijvingsgeld terug storten kunnen we niet doen maar je mag uiteraard wel iemand in uw plaats sturen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

GRAAN

provinciestraat 60

2018 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen