Venster Acties
Cursus ambachtelijk brood bakken met gist (in de houtoven)
Cursus ambachtelijk brood bakken met gist in de houtoven
Waar en wanneer
Datum en tijd
Locatie
GRAAN provinciestraat 60 2018 Antwerpen Belgium
Kaart en routebeschrijving
Zo werkt het
Beleid voor refunds
Over dit evenement
Wat?
Tijdens de cursus gaan we aan de slag met bloem/meel, gist, zout en water. We kneden één deeg ambachtelijk met de hand en laten het andere deeg kneden door de kneder. We overlopen de verschillende stappen van het rijsproces, de techniek van het opbollen, de kwaliteit van de bloem en de verschillende graansoorten.
Je leert hoe je thuis in de eigen huishoudelijke oven bakt en we tonen de techniek van brood bakken in een authentieke stenen houtoven.
Je krijgt een basis mee waar je nadien mee aan de slag kan. De cursus is zowel voor beginners als voor thuisbakkers met bakervaring.
Wat neem je mee naar huis?
- Twee zelfgebakken broden
- Notities en recepten
- Een stevige basiskennis brood bakken
Wat is er voorzien tijdens de cursus?
- Een broodproevertje
- Water/ koffie/thee (andere dranken kan je bestellen aan de bar)
- Schorten voor de cursisten
De kleine lettertjes:
- Kan je door omstandigheden niet aanwezig zijn? Het bedrag kan niet teruggestort worden, maar wanneer je door omstandigheden niet kan komen, mag je gerust iemand in je plaats sturen.
- Het kan ook zijn dat wij door omstandigheden een workshop moeten annuleren. We zoeken dan samen een nieuwe datum of storten het inschrijvingsgeld terug.