Gratis

Curatorial Lecture Simon Njami

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

SMAK - Municipal Museum of Contemporary Art

1 Jan Hoetplein

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Kunstcriticus, romanschrijver en essayist Simon Njami bespreekt het thema van dit jaar, 'curatorschap op het snijvlak van verandering'.

Over dit evenement

Ieder academiejaar organiseren S.M.A.K., Universiteit Gent en Curatorial Studies van KASK & Conservatorium School of Arts gezamenlijk de reeks Curatorial Lectures. Op donderdag 9 december 2021 bespreekt Simon Njami het thema van dit jaar, 'curatorschap op het snijvlak van verandering'.

Simon Njami is onafhankelijk kunstcriticus, romanschrijver en essayist. Hij publiceerde in vele (kunst)publicaties en is medeoprichter en hoofdredacteur van het culturele tijdschrift Revue Noire.

Njami was artistiek directeur van vele biënnales, waaronder Bamako (2000 tot 2010), Dakar (2016, 2018), Kampala (2018, 2020), Lubumbashi (2000), en de triënnales van Luanda en Douala. Hij was co-curator met Fernando Alvim van het eerste Afrikaanse paviljoen op de 52e Biënnale van Venetië in 2007.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

SMAK - Municipal Museum of Contemporary Art

1 Jan Hoetplein

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator S.M.A.K.

Organisator van Curatorial Lecture Simon Njami

S.M.A.K. toont kunstwerken uit de eigen collectie in dialoog met werken van hedendaagse kunstenaars uit alle hoeken van de wereld. Omdat we experimenteren wordt elk bezoek boeiend. Ontmoet kunstenaars met een verrassende en visionaire kijk op de wereld en zet je blik op scherp.

S.M.A.K. shows art from its own collection in dialogue with works of contemporary artists from all corners of the world. Because we experiment, every visit becomes exciting. Meet artists with a surprising and visionary view of the world and sharpen your perspective.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen