Gratis

Cool Abdoul met Touché bij 9duust - voorstelling om 19u30

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Sportschool9Duust

18 Meibloemstraat

(Meubelfabriek)

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Cool Abdoul gaat in première op het filmfestival Gent en wordt één keer vertoond in Sportschool 9duust.

Over dit evenement

Cool Abdoul, de film

Cool Abdoul is een speelfilm van Jonas Baeckeland over de opkomst en ondergang van de Europese bokskampioen Ismail "Cool" Abdoul. Een biopic over passie, actie en verlossing, geïnspireerd door liefde.

Ismail Abdoul is een getalenteerde jonge bokser, klaar om de top te bereiken. Hij heeft de liefde van zijn leven gevonden, Sylvie, en verdient een behoorlijk inkomen als portier. Maar wanneer de kans op meer geld - en meer macht - zich voordoet, grijpt hij die. Al snel controleren hij en zijn mannen alle clubdeuren in de stad, inclusief de drugshandel erachter. Ismail wordt de nieuwe sensatie: een levende legende, zowel in de ring als daarbuiten. Eindelijk heeft hij het respect en de liefde die hij altijd al wilde. Verblind door succes, raakt hij geleidelijk verstrikt in een web van zijn eigen leugens en gewelddadige acties. De extra druk van de politie drijft een wig tussen hem en iedereen die hem dierbaar is, inclusief Sylvie. Hij zal nu de ultieme wedstrijd moeten strijden: tegen zichzelf.


		Afbeelding van Cool Abdoul met Touché bij 9duust - voorstelling om 19u30

Ismail Abdoul, de mens

Ismail is meester in zijn vak, het boksen. Letterlijk, want hij beheerst de bokssport tot in de puntjes en haalde er ook schone prijzen mee binnen. Maar nog veel schoner: hij kiest er ook voor om zijn liefde voor het vak door te geven aan jongens en meisjes die in gevecht zijn met zichzelf, hun omgeving of hun situatie.

Hij is bezeten door fysieke én mentale kracht, door wat een mens kan bereiken en hoe mensen elkaar kunnen neer kloppen of net optillen en boven zichzelf doen uitstijgen. Hij toont zich letterlijk graag sterk, en evengoed zoekend en kwetsbaar. In de ring mept hij erop, en tegelijk doet hij bloeien wie hij als fragiel inschat. Hij deelt lachend plaagstoten uit en probeert grootmoedig zelf te incasseren, en hij wordt bloedserieus en helemaal week als het over zijn geliefden gaat. Hij is vastberadener dan wie ook om te bewijzen dat hij kan en zal slagen, al zeker als hij onderweg kwaad geworden is op wie niet in hem gelooft of neerbuigend op hem neerkijkt. Onrecht zet hem in vuur en vlam, en jonge gasten of meisjes deugd zien hebben van iets dat hen gelukt is, maakt hem zo fier als een pauw.

Hij werd zelf expert in wat colère allemaal voor schoons in gang kan zetten, en deelt dat intussen graag, even professioneel en gul, zeker als hij in iemand iets van zijn eigen jonge, zoekende zelf herkent. Hij stond letterlijk en figuurlijk meermaals aan de uitdelende en de ontvangende kant van de klappen en kende meer dan bewogen periodes in zijn leven, maar weigerde altijd resoluut stempels die de nuancerende realiteit oneer aan zouden doen. Intussen is hij op veel terreinen het middelpunt van verbindende en collectieve kracht geworden. Ismail werd niet alleen vader van twee zonen, hij kiest er intussen ook voor om jongeren wiens leven aan het daveren gaat in zijn tegelijk lieve en kordate stijl op sleeptouw te nemen en op te leiden in de bokskunst.


		Afbeelding van Cool Abdoul met Touché bij 9duust - voorstelling om 19u30

Touché - agressie omzetten in positieve kracht

Touché is een Gentse organisatie die de wereld positief agressief wil maken. Iedereen met een vraag rond zijn of haar kwaadheid en agressie is welkom bij Touché. Met oplossingsgerichte begeleidingen, vormingen, workshops en campagnes gaan we aan de slag met mensen om samen de meest optimale ‘temperatuur’ voor hun kwaadheid te vinden. We benutten de brandstof van kwaadheid om dingen gedaan, veranderd en verbeterd te krijgen. Zo zorgen we ervoor dat agressie niet hoeft uit te monden in destructief geweld, maar net een magische, schoonheid en verbinding creërende kracht wordt.

We doen dat zonder wachtlijsten, zonder financiële barrières, zonder uitsluitings- of andere intakeprocedures en zonder te gehoorzamen aan politieke tendenzen, maar met een radikale keuze voor positieve kwaadheid, ongewone combinaties, gut feeling, connectie en ontroering.

Touché & Ismail Abdoul

Touché & Ismail Abdoul vonden elkaar bijna 10 jaar geleden, vanuit een gezamenlijke passie: positieve agressie en hoe die niet alleen brandstof voor jezelf te laten zijn, maar ook en misschien nog meer hoe er anderen mee vooruit te helpen.

Meer dan een kort telefoontje en een gesprek van 15 minuten was er niet nodig om overeen te komen dat we samen een plek zouden creëren om jongens en meisjes die iets hebben met kwaadheid in volle warmte, contentement en positiviteit te verwelkomen, om ze er te laten ontbolsteren, bloeien, aan kracht winnen, …

Intussen geeft Ismail bij Touché bokstrainingen aan al wie goesting heeft om te zien wat boksen allemaal voor schoons met zijn/haar kwaadheid en agressie kan doen, workshops en vormingen aan organisaties, coaching aan jongeren die deugd kunnen hebben van zijn aanwezigheid en wijsheid, ... We zien en horen op al die plaatsen veel schoons gebeuren, en we volharden van beide kanten in een wedstrijdje om het meest dankbaar zijn dat we met elkaar mogen samenwerken.

Sportschool 9duust - voor de buurt, door de buurt

Sporschool 9duust is een deelwerking van Averroes vzw en een sportclub op zichzelf in de Brugse Poort. De opdracht van Averroes is om vanuit een holistische kijk sport te integreren in de sociale begeleidingsmodaliteiten ten aanzien van jongeren en jongvolwassenen om hun welzijn te verhogen. De nadruk ligt op het gebied van lichaamservaring en beweging. Hierbij is het doel vooral het tot stand brengen van, of bijdragen aan, een positieve welzijnsverandering. 9duust is overtuigd van de meerwaarde van sport in de begeleiding van jongeren en jongvolwassenen in een activeringstraject richting volwaardige participatie en actief burgerschap.

Sportschool 9duust & Ismail Abdoul

Het motto van 9duust is 'voor de buurt, door de buurt'. Ismail is thuis in deze buurt. Dit is waar hij opgroeide, zich nog altijd thuis voelt, zich verbonden weet. Zijn ogen blinken nog meer dan anders als hij er komt, en hij heeft er zichtbaar deugd van om er mensen uit zijn jeugd terug te zien.

Deze buurt is voor Ismail ook de reden waarom hij zelf graag met de film Cool Abdoul naar buiten komt. Hij begrijpt als geen ander waar jongeren die daar wonen mee worstelen én tegelijk ook wat hun potentieel is. Hij hoopt dat de film een hefboom kan zijn, voor mensen die het moeilijk hebben om zich te herpakken, voor wie een ander ziet worstelen om te hulp te schieten, en voor ons allen om de wereld waarin we leven mooier te maken voor iedereen.


		Afbeelding van Cool Abdoul met Touché bij 9duust - voorstelling om 19u30

Exclusieve vertoning

Touché, 9duust, Filmfestival Gent, Potemkino en Jonas Baekeland slaan de handen in elkaar voor een éénmalige en exclusieve vertoning van Cool Abdoul in Sportschool 9duust.

De film wordt in- en uitgeleid en vergezeld door Ismail Abdoul en vertegenwoordigers van de partners die deze avond mogelijk maken. En u weze gewaarschuwd, komen kijken en luisteren is niet geheel vrijblijvend: je eigen keuzes, herkansingen, verbindingsvermogen, wilskracht, ... zullen onvermijdelijk worden aangescherpt.

Met je komst maak je de wereld dus mee positief agressiever, ook al omdat de opbrengst van deze avond integraal naar de werking van Touché & 9 duust gaat.

Omdat deze vertoning vooral een feest voor Ismail en de buurt is, is deze vertoning gratis. Wie dat wil kan wel een duit in het zakje doen met een vrije bijdrage. Dat kan online terwijl je je ticket bestelt én ter plekke.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Sportschool9Duust

18 Meibloemstraat

(Meubelfabriek)

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Organisator Touché

Organisator van Cool Abdoul met Touché bij 9duust - voorstelling om 19u30

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen