15 € – 50 €

Cool Abdoul in het Gentse justitiepaleis

Venster Acties en details

15 € – 50 €

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Justitiepaleis

401 Opgeëistenlaan

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Cool Abdoul gaat in première op het filmfestival Gent en wordt ter ondersteuning van Touché één keer vertoond in het Gentse justitiepaleis.

Over dit evenement

Cool Abdoul, de film

Cool Abdoul is een speelfilm van Jonas Baeckeland over de opkomst en ondergang van de Europese bokskampioen Ismail "Cool" Abdoul. Een biopic over passie, actie en verlossing, geïnspireerd door liefde.

Ismail Abdoul is een getalenteerde jonge bokser, klaar om de top te bereiken. Hij heeft de liefde van zijn leven gevonden, Sylvie, en verdient een behoorlijk inkomen als portier. Maar wanneer de kans op meer geld - en meer macht - zich voordoet, grijpt hij die. Al snel controleren hij en zijn mannen alle clubdeuren in de stad, inclusief de drugshandel erachter. Ismail wordt de nieuwe sensatie: een levende legende, zowel in de ring als daarbuiten. Eindelijk heeft hij het respect en de liefde die hij altijd al wilde. Verblind door succes, raakt hij geleidelijk verstrikt in een web van zijn eigen leugens en gewelddadige acties. De extra druk van de politie drijft een wig tussen hem en iedereen die hem dierbaar is, inclusief Sylvie. Hij zal nu de ultieme wedstrijd moeten strijden: tegen zichzelf.


		Afbeelding van Cool Abdoul in het Gentse justitiepaleis

Ismail Abdoul

Ismail is meester in zijn vak, het boksen. Letterlijk, want hij beheerst de bokssport tot in de puntjes en haalde er ook schone prijzen mee binnen. Maar nog veel schoner: hij kiest er ook voor om zijn liefde voor het vak door te geven aan jongens en meisjes die in gevecht zijn met zichzelf, hun omgeving of hun situatie.

Hij is bezeten door fysieke én mentale kracht, door wat een mens kan bereiken en hoe mensen elkaar kunnen neer kloppen of net optillen en boven zichzelf doen uitstijgen. Hij toont zich letterlijk graag sterk, en evengoed zoekend en kwetsbaar. In de ring mept hij erop, en tegelijk doet hij bloeien wie hij als fragiel inschat. Hij deelt lachend plaagstoten uit en probeert grootmoedig zelf te incasseren, en hij wordt bloedserieus en helemaal week als het over zijn geliefden gaat. Hij is vastberadener dan wie ook om te bewijzen dat hij kan en zal slagen, al zeker als hij onderweg kwaad geworden is op wie niet in hem gelooft of neerbuigend op hem neerkijkt. Onrecht zet hem in vuur en vlam, en jonge gasten of meisjes deugd zien hebben van iets dat hen gelukt is, maakt hem zo fier als een pauw.

Hij werd zelf expert in wat colère allemaal voor schoons in gang kan zetten, en deelt dat intussen graag, even professioneel en gul, zeker als hij in iemand iets van zijn eigen jonge, zoekende zelf herkent. Hij stond letterlijk en figuurlijk meermaals aan de uitdelende en de ontvangende kant van de klappen en kende meer dan bewogen periodes in zijn leven, maar weigerde altijd resoluut stempels die de nuancerende realiteit oneer aan zouden doen. Intussen is hij op veel terreinen het middelpunt van verbindende en collectieve kracht geworden. Ismail werd niet alleen vader van twee zonen, hij kiest er intussen ook voor om jongeren wiens leven aan het daveren gaat in zijn tegelijk lieve en kordate stijl op sleeptouw te nemen en op te leiden in de bokskunst.


		Afbeelding van Cool Abdoul in het Gentse justitiepaleis

Touché - agressie omzetten in positieve kracht

Touché is een Gentse organisatie die de wereld positief agressief wil maken. Iedereen met een vraag rond zijn of haar kwaadheid en agressie is welkom bij Touché. Met oplossingsgerichte begeleidingen, vormingen, workshops en campagnes gaan we aan de slag met mensen om samen de meest optimale ‘temperatuur’ voor hun kwaadheid te vinden. We benutten de brandstof van kwaadheid om dingen gedaan, veranderd en verbeterd te krijgen. Zo zorgen we ervoor dat agressie niet hoeft uit te monden in destructief geweld, maar net een magische, schoonheid en verbinding creërende kracht wordt.

We doen dat zonder wachtlijsten, zonder financiële barrières, zonder uitsluitings- of andere intakeprocedures en zonder te gehoorzamen aan politieke tendenzen, maar met een radikale keuze voor positieve kwaadheid, ongewone combinaties, gut feeling, connectie en ontroering.

Touché & Ismail Abdoul

Touché & Ismail Abdoul vonden elkaar bijna 10 jaar geleden, vanuit een gezamenlijke passie: positieve agressie en hoe die niet alleen brandstof voor jezelf te laten zijn, maar ook en misschien nog meer hoe er anderen mee vooruit te helpen.

Meer dan een kort telefoontje en een gesprek van 15 minuten was er niet nodig om overeen te komen dat we samen een plek zouden creëren om jongens en meisjes die iets hebben met kwaadheid in volle warmte, contentement en positiviteit te verwelkomen, om ze er te laten ontbolsteren, bloeien, aan kracht winnen, …

Intussen geeft Ismail bij Touché bokstrainingen aan al wie goesting heeft om te zien wat boksen allemaal voor schoons met zijn/haar kwaadheid en agressie kan doen, workshops en vormingen aan organisaties, coaching aan jongeren die deugd kunnen hebben van zijn aanwezigheid en wijsheid, ... We zien en horen op al die plaatsen veel schoons gebeuren, en we volharden van beide kanten in een wedstrijdje om het meest dankbaar zijn dat we met elkaar mogen samenwerken.

Exclusieve vertoning

Touché, het Gentse justitiepaleis, Filmfestival Gent, Potemkino, Jonas Baekeland en 9duust slaan de handen in elkaar voor een éénmalige en exclusieve vertoning van Cool Abdoul in de assisenzaal van het Gentse justitiepaleis.

Touché en de diensten die verbonden zijn aan het Gentse justitiepaleis kruisen elkaars pad meer dan regelmatig, niet in het minst omdat een begeleiding rond agressie vaak een voorwaarde is die wordt opgelegd in het kader van voorwaardelijke straffen.

De film wordt in- en uitgeleid en vergezeld door Ismail Abdoul en vertegenwoordigers van de partners die deze avond mogelijk maken. En u weze gewaarschuwd, komen kijken en luisteren is niet geheel vrijblijvend: je eigen keuzes, herkansingen, verbindingsvermogen, wilskracht, ... zullen onvermijdelijk worden aangescherpt.

Met je komst maak je de wereld dus mee positief agressiever, ook al omdat de opbrengst van deze avond integraal naar de solidariteitspot van Touché gaat: Iedereen met vragen rond zijn of haar kwaadheid en agressie is welkom bij Touché voor therapie, bokssessies, verstillingsactiviteiten, vormingen of een workshop. Geld mag hierin nooit een obstakel zijn. Daarom creëren we een solidariteitspot om begeleiding te bieden aan wie dit zelf niet kan betalen.

Touché houdt van keuzevrijheid, niet in het minst omdat daar deel van de oplossing voor geweld ligt, en we trekken dat graag door in de ticket-opties voor deze vertoning. Je hebt de keuze tussen 4 soorten tickets: een gouden ticket, een zilveren ticket, een bronzen ticket of een wildcard, afhankelijk van hoe actief je graag wil bijdragen aan een positief agressieve wereld. We zetten ook graag de wereld op zijn kop, en ook dat trekken we graag door in de ticket-opties: wie meer betaalt, krijgt niets meer, maar geeft gewoon meer. En wie minder betaalt, wordt met even grote, zoniet grotere égards en een warme handshake ontvangen.

Een GOLD ticket (€ 50) is iets voor jou als je niet alleen wil komen kijken naar de film, maar je ook graag actief wil bijdragen aan een positief agressieve wereld en de werking van Touché wil ondersteunen met een substantiële bijdrage aan de solidariteitspot waarmee begeleiding mogelijk gemaakt wordt voor wie dit niet zelf kan betalen.

Een SILVER ticket (€ 25) is jou op het lijf geschreven als je de film graag wil zien, je graag wil komen ontdekken wat Touché allemaal doet om de wereld positief agressief te maken, je wil ervaren hoe je daar zelf toe kan bijdragen met je eigen keuzes, en je meteen ook een duit in het zakje wil doen voor de solidariteitspot van Touché.

Een BRONZE ticket (€ 15 ) is het jouwe als je gewoon graag een avondje film wil kijken in een plek die eens iets anders is dan een cinemazaal, of als je gewoon nieuwsgierig bent naar die 'Cool Abdoul'.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Justitiepaleis

401 Opgeëistenlaan

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Organisator Touché

Organisator van Cool Abdoul in het Gentse justitiepaleis

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen