Conflictcoaching als middel tot emotioneel volwassenheid

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Living Lei

Lei 15

3000 Leuven

Belgium

View Map

Refund Policy

Refund Policy

No Refunds

Event description

Description

Conflictcoaching als middel tot emotioneel volwassenheid door Geertje Bleukx

Vaak komen cliënten met een conflict naar een coach. Hetzij een conflict met een ander, een conflict in de werksituatie of met een innerlijk conflict. In de coaching wordt via verschillende stappen gezocht naar mogelijkheden en oplossingen.

Wat als je de client kan laten zien wat het conflict werkelijk komt vertellen op een dieper niveau? Waartoe het je uitnodigt om in te groeien als persoon? Niemand houdt van conflicten of frustraties. Het zijn energievreters, zorgen voor relationele breuken, lichamelijke klachten of ze verpesten de sfeer. Toch is een conflict ook een voedingsbodem van groei, verbergt het onbewust wijsheid en nodigt je uit om volwassen te worden.

Op je achttien jaar ben je volwassen, of toch fysiek volwassen. Op welke leeftijd word je emotioneel volwassen? Wat is er nodig om je gevoelens en emoties te beheren en hen niet in te zetten als machtsmiddel? Je emoties enkel als bewustwordingssignalen te (h)erkennen en niet als middel om de ander voor jou te laten werken?

De mens is een chronische behoeften jager. Elke dag opnieuw willen we aandacht, erkenning, van betekenis zijn, geliefd, gevoed, gesteund of beschermd worden. Deze lijst kent zeker nog enkele aanvullingen.

Van jongs af aan leren we op te komen voor wat we nodig hebben en worden we boos, verdrietig of koppig wanneer we onze zin niet krijgen. Als volwassene doen we dat vaak nog steeds, ook al zien die emotionele reacties er dan een beetje anders uit. Ze uiten zich vaker in roddels, verwijten, uitstelgedrag, zelfsabotage, onverschilligheid, stevige discussies, manipulatie, vernederingen en andere vormen van conflict.

WAT ONTDEK JE TIJDENS DEZE WORKSHOP?

  • Wat zijn de instinctieve reacties wanneer we onze zin niet krijgen?
  • Wanneer wordt een reactie conflictueus of destructief?
  • Welke behoeften beïnvloeden dagelijks ons gedrag?
  • Je ontdekt je persoonlijke reacties en hoe je emotioneel volwassen kan worden.

Je krijgt een duidelijk kader met heldere inzichten waarmee je zelf aan de slag kan. Als coach herken je jouw persoonlijke conflictstijl en tevens die van anderen. Je kan gemakkelijker de conflictsignalen detecteren en deze ombuigen naar emotioneel volwassen gedrag. Wanneer je als coach vanuit je emotioneel volwassen zijn coacht:

- blijf je uit het energieveld van je coachee,

- maak je hen niet afhankelijk van jou en

- nemen zij zelf gemakkelijker hun eigenaarschap tot verandering op.

- Je erkent sneller de signalen waardoor de coachee uit balans gaat en weet hoe hen uit te nodigen naar emotioneel volwassen gedrag en voelen.

Praktisch:
Om 19u gaan de deuren van het Coach Café open, is er tijd om toe te komen, iets te drinken en te connecteren gelijkgestemden. De lezing/workshop zelf loopt van 20 tot 22u. Nadien is de bar open en kan er worden nagepraat tot 23u.

Kom bij voorkeur met de fiets, er is een gratis fietsenstalling in de garage van Living Lei (deze garage is naast de toegangsdeur). Met de trein is het 18' wandelen vanuit Leuven station (of neem je een bus naar het centrum). Als je met de auto komt, kan je parkeren op de publieke betaalparkings in de buurt:

- Sint-Jacobs (7’ wandelen, Minckelersparking (10’ )
- Ladeuze (10’) of Engels Plein (Vaartkom 10’).
Zie dit kaartje vanuit Sint-Jacobs.

Over de spreek-ster:

Geertje Bleukx heeft jarenlang gewerkt in en met het onderwijs. Eerst als leerkracht, nadien als nascholingswerker en tenslotte als procesbegeleider bij conflictueuze teams en klasgroepen.

Ze volgde een driejarige therapie opleiding bij het IMP (Integrale Multidimensionele Psychologie) en een tweejarige coachopleiding bij ACC. (Accademie voor Coaching en Counseling in Antwerpen)

Sinds 2010 is ze volledig zelfstandig en begeleidt transformatietrajecten binnen teams en bij leidinggevenden. Van conflict naar verbinding.

Met vallen en opstaan heeft Geertje geleerd wat werkt en wat niet werkt en heeft van deze ervaringen drie krachtige opleidingen gemaakt. ConflictWijzer, MoedWijzer en CommunicatieWijzer.

In 2016 schreef ze de pittige roman ‘De Vervreemdeling’ waar Emelie, het hoofdpersonage, je meesleurt in het proces van een aangepast afhankelijk leven naar krachtig emotioneel volwassen worden.

Meer info over het boek: https://www.bol.com/nl/p/de-vervreemdeling/9200000057664520/?bltgh=i1fXK1mgWj36YB90v-1Phg.1_4.5.ProductImage

Meer info over Geertje vind je op https://www.eenvrouwszaak.be


Share with friends

Date and Time

Location

Living Lei

Lei 15

3000 Leuven

Belgium

View Map

Refund Policy

No Refunds

Save This Event

Event Saved