17,50 €

Coachen van complexiteit. Shift in leiderschap, shift in coaching!?

Venster Acties en details

17,50 €

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Centrum Eenheid

381 Aarschotsesteenweg

3111 Wezemaal

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Coachen van complexiteit. Shift in leiderschap, shift in coaching!? met Bart Van der Herten

Over dit evenement

Corona leerde ons dat we meer dan ooit in een VUCA-wereld (Volatiel, Onzeker, Complex en Ambigu) leven. Op het Coach Café van 7 juli maken we daarom een shift. Van weten naar niet weten. Van denken in snelle oplossingen naar voelen van het potentieel. Van top-down naar bottom-up.

En in plaats van een coach als spreker, geven we deze keer het podium aan leider, auteur en shiftmaker Bart Van der Herten. Bart werkt al twee decennia aan de ontwikkeling van leiderschap en bedrijfscultuur. Eerst als Directeur van de Cel voor Cultuurbeleid (Vlaamse overheid), de laatste tijd als Director Strategy & Business Transformation bij de MIVB, de Brusselse openbare vervoersmaatschappij.

Dat we leven in tijden van grote veranderingen, voelt ook Bart ook binnen zijn organisatie. Hij merkt echter op dat veel leiders, coaches, consultants en trainers gewoon blijven leidinggeven, coachen, consulten en trainen als voorheen. En dat werkt niet meer.

Hij geeft ons vanuit de intense ervaringen die hij tijdens zijn carrière heeft gehad en op basis van 14 interviews (*) met andere leiders, coaches en academici (o.a. Joost Callens, Caroline Pauwels, Steven Laureys, Wouter Torfs) een unieke kijk op hedendaagse leiderschap. En hij doet een oproep aan ons als professional om nieuwe wegen te exploreren.

Volgens hem benaderen we de uitdagingen waar we voor staan nog te vaak vanuit een oud paradigma. Namelijk dat er meestal eenvoudige en technische oplossingen bestaan. Een nieuwe hogesnelheidslijn bouwen is best gecompliceerd, maar al bij al vrij eenvoudig. Met de nodige planning, overlegstructuren, financiering, materialen en competente werkkrachten en op basis van de ervaring uit het verleden lukt dat meestal, zelfs binnen de vooropgezette tijd.

Maar wat met uitdagingen als diversiteit, burn-out en absenteïsme? Wat met de verhoogde nood aan zingeving in leven en werk die nu door Corona de kop op steekt? Wat met leidinggeven als iedereen thuis zit? Hoe maak je een hele organisatie klantgerichter? Hoe kunnen we de talenten van onze medewerkers tot bloei laten komen?

In grote organisaties worden ook zulke complexe vraagstukken nog al te vaak analytisch, top-down en vanuit een quick fix mindset aangepakt. Bart pleit voor een radicaal andere aanpak en reikt ons vragen aan als:

• Wat is onze eigen verhouding met onzekerheid en complexiteit?

• Kunnen en durven wij als coach, trainer, consultant of leider ‘niet weten ‘ en onzekerheid omarmen, beproefde methodieken loslaten en ook andere bronnen van intelligentie aanboren op de werkvloer?

• Wat betekent dit voor ons als leider, coach, consultant en trainer? En onze eigen persoonlijke ontwikkeling hierin?

• Wat kan collectieve intelligentie betekenen voor onze hedendaagse uitdagingen?

Bart geeft ons aan de hand van een aantal heel praktische cases van veranderingstrajecten inzicht in wat niet meer werkt (als je getraind bent in de zoo, moet je niet verwachten dat je kan overleven in de jungle). En uiteraard ook hoe het omgaan met complexiteit wel kan werken en aan welke voorwaarden en mindset een geslaagd traject in de complexiteit van de jungle moet voldoen.

Ten tweede vertrekt Bart van het uitgangspunt dat elke persoon over een bijna eindeloos potentieel beschikt. We hebben allemaal het vermogen om kleine en grote transformaties tot stand te brengen. Hij roept ons op om hiernaar op zoek te gaan, en ons zelfleiderschap resoluut in handen te nemen.

Zodat wij als leiders, coaches, consultants en trainers shiftmaker worden van ons eigen leven, dat van anderen en van het grotere geheel.

Verwacht je aan een gepassioneerde avond, met tal van voorbeelden uit te praktijk. En misschien ook met meer vragen dan antwoorden. Op het eind van de avond creëert Bart een ‘open space’ waarin wij als coaches, trainers, consultants en leiders samen antwoorden kunnen bedenken op de complexe uitdagingen waar we met zijn allen voor staan.

PRAKTISCH:

We gaan weer life!

Afspraak in Congres- en vergadercentrum Eenheid, Aarschotsesteenweg 381 te 3111 Rotselaar Wezemaal. Er is een ruime parking voorzien.

De deuren van deze Coach Café Leuven openen om 19u. Tijd om toe te komen, iets te drinken en je te verbinden met de andere deelnemers. De workshop zelf loopt van 19u00 tot 22u. Nadien is er uiteraard nog ruimte om na te praten.

De deelname aan de standaard avondworkshops bedraagt slechts 17.50 euro indien je vooraf online inschrijft en betaalt. Tarief ter plaatse bedraagt 22.50 Euro. Dranken aan de bar zijn voor eigen rekening.

Breng je mondmasker mee en hou voldoende afstand, zodat we samen kunnen zorgen voor een coronavrije avond. Omwille van die reden zijn er slechts 43 beschikbare plaatsen, snel inschrijven is dus de boodschap.

OVER DE SPREKER:

Dr. Bart Van der Herten is director Strategy & Business Transformation bij de Brusselse openbare vervoersmaatschappij MIVB. Hij is gefascineerd door het menselijke handelen en de wijze waarop een sterke bedrijfscultuur tot stand kan worden gebracht. Als academisch gevormde professional kijkt hij zowel naar recente wetenschappelijke inzichten over leiderschap en bedrijfscultuur als naar de levende werkelijkheid op de werkvloer. Hij koppelt deze inzichten aan een grote aandacht voor de ontwikkeling van het eigen leiderschap.

(*) Bart is auteur van het boek ‘Shiftmakers. De kunst van (zelf)leiderschap in de 2020’s' dat pas verschenen is (eind mei 2021). "Effectief leiderschap vraagt kennis van complexe systeemdynamieken. Dit boek over (zelf)leiderschap vertrekt van het enorme potentieel dat in mensen en organisaties aanwezig is, en dat wacht om (verder) te worden bevrijd. Het boek is bestemd voor leiders én werknemers, voor mensen die de nood voelen om zich verder te ontwikkelen of die de indruk hebben dat ze vastzitten in hun huidige werkcontext. Het biedt inzichten en stelt vragen die niet in een oogwenk kunnen worden beantwoord. Het nodigt uit tot reflectie, tot gesprek, tot ontwikkeling en het zetten van een volgende stap: het worden van een echte shiftmaker. Met tal van getuigenissen van bekende managers, coaches en academici: Ilke Montag * Steven Laureys * Brieuc de Meeûs * Caroline Pauwels * Amedee Audooren * Joost Callens * Jaap Boonstra * Koen Marichal * Isabelle Dubois * Bernard Delvaux * George Kohlrieser * James Bampfield * Marieke Decuypere, en met een woord vooraf door Wouter Torfs.

Klik voor meer informatie over Bart Van der Herten en het boek Shiftmakers.


		Afbeelding van Coachen van complexiteit. Shift in leiderschap, shift in coaching!?

		Afbeelding van Coachen van complexiteit. Shift in leiderschap, shift in coaching!?
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Centrum Eenheid

381 Aarschotsesteenweg

3111 Wezemaal

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

{ _('Organizer Image')}

Organisator Coach Café Leuven - Anne-Marie Walgering - de Walle & Peter Plusquin

Organisator van Coachen van complexiteit. Shift in leiderschap, shift in coaching!?

Coach Café Leuven is an open platform for everyone (coaches, trainers, personal development 'addicts', HRM, managers..) interested in personal growth, coaching, team & organizational and/or spiritual development. We offer a broad spectrum of workshops and talks to inspire you. 

The ideal meeting place to get to know like-minded people.

The Coach Café Leuven is an initiative of Anne-Marie Walgering - de Walle and Peter Plusquin. 

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen