Gratis
Bunkerdag 2022 - Belgische bunkers uit WOI (Hof ter Bommelaere)

Bunkerdag 2022 - Belgische bunkers uit WOI (Hof ter Bommelaere)

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement
Locatie

Locatie

Allaertshuizenstraat 2

2 Allaertshuizenstraat

8670 Koksijde

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Een gids vertelt je alles over de bouw en het gebruik van de bunkers die sinds 2011 beschermd zijn als monument. Een unieke kans!

Over dit evenement

Afbeelding van Bunkerdag 2022 - Belgische bunkers uit WOI (Hof ter Bommelaere)

Belgische commandobunkers uit de Eerste Wereldoorlog (Hof ter Bommelaere)

Tijdens de Eerste Wereldoorlog ligt Hof ter Bommelaere net achter de derde lijn van de eerste verdedigingslinie. De hoeve dient als hoofdkwartier voor belangrijke officieren. Op het erf herken je twee Belgische commandobunkers. De binnenafwerking van de bunkers met witte bepleistering en een uitgewerkte schouw is fijn en zeldzaam voor de Eerste Wereldoorlog. Een derde betonnen constructie staat in de weide en is vermoedelijk gelinkt aan een telefooncentrale. Een gids vertelt je alles over de bouw en het gebruik van de bunkers die sinds 2011 beschermd zijn als monument. Een unieke kans!

De gemeente Koksijde respecteert en beschermt de persoonlijke levenssfeer van de gebruikers van haar diensten en zal de persoonsgegevens van deze gebruikers nooit aan derden overmaken noch verkopen. De persoonsgegevens die worden verzameld tijdens de administratieve verwerking zullen enkel gebruikt worden voor de interne werking van de dienstverlening. De wet op de privacy van 8 december 1992 beschermt u tegen alle misbruiken van deze gegevens. U heeft recht op inzage, correctie en verwijdering van deze gegevens zoals voorzien in de toepasselijke wetgeving op de bescherming van de persoonlijke levenssfeer. Daartoe richt u een schriftelijk verzoek met bewijs van uw identiteit aan het College van burgemeester en schepenen van de gemeente Koksijde, Zeelaan 303, 8670 Koksijde of mailt u naar info@koksijde.be.

Meer informatie over de wet van de privacy kunt u verkrijgen bij de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer: Hoogstraat 139, 1000 Brussel, tel. 02 213 85 40, commission@privacycommission.be.

Afbeelding van Bunkerdag 2022 - Belgische bunkers uit WOI (Hof ter Bommelaere)
Delen met vrienden

Locatie

Allaertshuizenstraat 2

2 Allaertshuizenstraat

8670 Koksijde

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen