Booreiland / Wasteland by Lotte Nijsten & Gillis Van Der Wee

Venster Acties

Booreiland / Wasteland by Lotte Nijsten & Gillis Van Der Wee

Booreiland schetst de fra­gie­le rela­tie tus­sen mens, tech­no­lo­gie en zee

Door Pilar

Waar en wanneer

Datum en tijd

do. 4 mei 2023 20:00 - 22:00 CEST

Locatie

Pilar 2 Pleinlaan 1050 Elsene Belgium

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • 2 uren
  • eTicket voor mobiel

In de Noordzee staan meer dan 900 olie- en gasplatforms verspreid over de territoriale wateren van verschillende Europese landen. Maar terwijl onze vraag naar energie alleen maar toeneemt, raken de olie- en gasvelden in Europa stilaan uitgeput.

Met de tijd zijn de oude platformen getransformeerd in kunstmatige riffen, die voedsel en bescherming bieden aan zee-organismen. Het productieplatform wordt zo een symbolische plek waar mens, technologie en zeeleven samenkomen.

Aan de hand van auditieve scènes en geluidscomposities schetst Booreiland het spanningsveld tussen een diepgeworteld geloof in eindeloze economische groei en de impact daarvan op de ecosystemen van de Noordzee. Daarnaast is het een tijdsdocument dat de stemmen bewaart van de levensvormen die aan het verdwijnen zijn als gevolg van menselijke exploitatie.

De voorstelling vertrekt vanuit een luisterende houding: wat vertellen de klanklandschappen van de Noordzee ons? Wat is onze relatie met de zee? Wat verlangen we van de zee en wat geven we haar terug? En heeft de zee voor ons waarde als zee, los van haar waarde voor de mens?

Over de organisator

Georganiseerd door
Pilar
Pilar is an open, artistic laboratory located at the Free University of Brussels.
9 € – 12 €