Gratis

Boekvoorstelling Rust. 25 manieren om de drukte in je gezin te verzachten

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Odisee - Campus Schaarbeek

136 Huart Hamoirlaan

1030 Brussel

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Hoe kan ik rust creëren in mijn gezin?

Over dit evenement

Een kind kan soms heel druk zijn. Druk in het gedrag of druk in het hoofd, door veel gedachten en gevoelens. Dat maakt het moeilijk om bijvoorbeeld in te slapen, rustig huiswerk te maken of rustig samen te spelen.

Nele De Ganseman zet in haar boek RUST 25 inspirerende en onmiddellijk toepasbare manieren op een rij waar ouders en kind onmiddellijk samen mee aan de slag kunnen. Ze focust daarbij vooral op de talenten en krachtbronnen van je kind, want elk kind is uniek en vraagt op een eigen manier om rust, structuur en duidelijkheid.

Aan de hand van heel concrete handvatten laat dit boek onder meer zien hoe je op een andere manier kunt omgaan met overprikkeling en driftbuien, en hoe je op een heel speelse manier het zelfvertrouwen van je kind kunt versterken. Zo creëer je voor je kind een veilige haven die zekerheid en vertrouwen biedt.

Nele De Ganseman is orthopedagoge en verbonden aan de Odisee Hogeschool. Daarnaast is ze de bezieler van Sprankel Coaching, waar ze onder andere trajecten op maat opzet rond omgaan met stress, assertiviteit en persoonlijke ontwikkeling. Ze geeft onder meer trainingen voor Zitdazo, een succesvolle online community die ouders samenbrengt en opleidingen en trainingen organiseert rond diverse thema's.

Programma

Verwelkoming door Tanja Nuelant, Studiegebieddirecteur Sociaal Agogisch Werk Odisee Hogeschool

Inleiding door Katrien Van Oost, Uitgeverij Lannoo

Lezing door Nele De Ganseman

Receptie & signeersessie

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Odisee - Campus Schaarbeek

136 Huart Hamoirlaan

1030 Brussel

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen