Boeklezing - Verlies van een broer/zus

Boeklezing - Verlies van een broer/zus

Actions and Detail Panel

€25

Date and time

Location

Leuvensesteenweg 30

30 Leuvensesteenweg

3370 Boutersem

Belgium

View map

Refund policy

Refunds up to 7 days before event

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Boeklezing door Uus Knops over haar boek 'Casper' en 'Op Afstand Nabij' in gesprek met lotgenote en bestuurslid Marita Plas

About this event

In deze boeklezingreeks gaan we in beperkte kring in dialoog over een specifiek verlies door overlijden. Er kunnen zich elke avond maximum 30p inschrijven. Op het einde van de lezing is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan met een hapje en drankje.

Dit event wordt georganiseerd door de Vzw Verlies Verbindt, voor en door lotgenoten.

Het is december 2005 wanneer Uus Knops te horen krijgt dat haar jongere broer Casper wordt vermist. Met hun diploma op zoek besloten Casper en zijn studiegenoot Christophe om rond te reizen in het prachtige Venezuela. Maar kort voor het einde van de reis stopt het mailcontact, en ook hun vliegtuigstoel blijft leeg… Wat volgt is een intensieve zoektocht door het gezin Knops. Hun huis wordt het kloppende hart van de operatie, maar alle inspanningen ten spijt moeten ze gaandeweg een pijnlijke realiteit accepteren: Casper is niet meer, nooit meer.

In Casper - een rouwboek omschrijft Uus Knops enerzijds de zoektocht naar de vermiste jongens, en anderzijds de zoektocht die elk rouwproces is.

Naast het indrukwekkende relaas van een familie die bergen heeft verzet om hun zoon en broer te redden, is Casper een rouwboek een aangrijpende reflectie over rouw in al zijn facetten. Uus Knops laat, als auteur en als psychiater en psychotherapeut, de ruwheid van rouw zien, het schuurt en wringt tegen. Althans, zo start het. Ze toont ook hoe schuring geleidelijk voor slijtage zorgt, en uiteindelijk zelfs in zachte berusting kan overgaan.

“Ik denk niet dat men dichter bij de werkelijkheid kan komen: beklijvend, leerzaam, troostend.” aldus Dirk De Wachter

“In een rouwproces gaat meestal alle aandacht naar de ouders of de partner, maar worden broers en zussen vaak vergeten. Dit boek is bijzonder omdat het de nadagen van verdriet van een zus beschrijft, die de puzzel van het leven van haar broer stukje per stukje weer opbouwt.” aldus Manu Keirse

Verschenen ook van Uus Knops: Troostkaarten, Op afstand nabij, Een klein afscheid (samen met Joris Hessels)

Share with friends