€22.17

Actions and Detail Panel

€22.17

Event Information

Share this event

Date and time

Location

Location

Onze-Lieve-Vrouwestraat 6

6 Onze-Lieve-Vrouwestraat

3700 Tongeren

Belgium

View Map

Refund policy

Refund policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Event description
Het Festival 2.1. focust vooral op het bijzonder groot aantal orgelwerken dat Bach componeerde.

About this event

Het Festival 2.1. focust vooral op het bijzonder groot aantal orgelwerken dat Bach componeerde. J.S. Bach componeerde geen enkel expliciet ‘orgelconcerti’ maar alleen al in meerdere cantates neemt het orgel soms een prominente plaats in als solo-instrument voor de sinfonia of ‘ouvertures’, maar ook in sommige aria’s. Bach zelf was een geniaal improvisator. Om evidente redenen wil dit festival niet voorbij gaan aan de unieke gelegenheid om ook deze nalatenschap eens specifiek voor het voetlicht te brengen.

Een belangrijke factor bij de uitvoering vandaag is dat de solopartij niet op een klein kistorgel wordt gespeeld, zoals sedert de revival van de barokmuziek gebruikelijk, maar – zoals Bach het ongetwijfeld zelf ook gedaan heeft – op het ‘groot orgel’. In de basiliek van Tongeren is dat dan het transeptorgel, een instrument dat onder advies van Luc Ponet in samenwerking met orgelbouwer Dominique Thomas werd ontwikkeld in functie van optimaal gebruik in zowel de liturgie als bij concerten.

Het concert wordt geopend met de onvolprezen derde orkestsuite van J. S. Bach. Niet in de meest gekende versie met strijkers, hobo’s, trompetten en pauken, maar wel in de oorspronkelijke versie, van voor 1730, enkel voor strijkers. Deze ouverture – zoals ze destijds werd genoemd – wint daardoor aan helderheid, ze klinkt slank en doorzichtig, geraffineerd ook, met een bijzonder attractief openingsdeel en natuurlijk de bekende Air, waardoor deze orkestmuziek terecht beroemd werd.

Wanneer: zaterdag 14 augustus 2021, 20u

Waar: O.L.V.-basiliek Tongeren

Contact: www.bachacademie-aldenbiesen.be

Concert in het kader van het Festival Bach 2.1

Share with friends

Date and time

Location

Onze-Lieve-Vrouwestraat 6

6 Onze-Lieve-Vrouwestraat

3700 Tongeren

Belgium

View Map

Refund policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Save This Event

Event Saved