132,25 € – 142,73 €

Meerdere data

Autumn School | One Day Intensive - Rust & Kalmte

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

The School of Life Antwerpen

Muntstraat

2

2000 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Hoe aantrekkelijk is rust! Willen we niet allemaal meer geduld? Meer op ons gemak zijn? En onverstoorbaar, met een goed gevoel voor humor, kunnen reageren op de onvermijdelijke tegenvallers van ons bestaan en de irritaties van het dagelijkse leven?

Hoe anders is het in de werkelijkheid, waar bijna niemand lijkt te weten hoe we kalm kunnen blijven. Zorgen en stress stalken onze dagen en, niet te vergeten, nachten. Bijna altijd hangen er zorgen in de lucht of danst stress op de achtergrond.

We hebben de neiging om naar ergernissen te kijken alsof het iets quasi lijfelijks is, iets wat uit ons lichaam komt en daarom maar best bestreden kan worden met een warm bad, een kop thee of een deugddoende wandeling. Maar ergernis is altijd, in essentie, een mentaal fenomeen, het is het resultaat van ideeën- daarom dat een rustige mindset altijd afhankelijk is van het vermogen om kalmerende ideeën op paniek-momenten aan te kunnen spreken.

Deze Intensive neemt ons mee op een helder uitgewerkte reis langs de beste en meest kalmerende ideeën. We leren onder andere:

  • Het belang van pessimisme: we bestuderen onze eigen verwachtingen in het vaststellen waar we kwaad van worden en wat we wel rustig kunnen benaderen.
  • Pessimistische veerkracht: we kijken hoe de achterliggende angst dat een slechte uitkomst onze stress aanwakkert, eigenlijk altijd onjuist is.
  • Onze zorgen oplijsten: we observeren de nuttige rol van het oplijsten van onze zorgen, in plaats van ze rond te laten dwalen in onze gedachten.
  • Het accepteren van de grenzen aan onze vrije wil: we staan stil bij de gedachte die we vaak hebben dat we altijd vrij zouden zijn om de realiteit te veranderen, als we willen. We bespreken hoe deze gedachte de overhand kan nemen en onze situatie juist kan verergeren.
  • Rust & natuur: we bestuderen waarom en hoe de natuur, vooral de sublieme verheven natuur, een krachtige rol kan spelen in het repareren van perspectief.
  • Bedoeld en onbedoeld onrecht: we bekijken hoe snel we het gevoel dat ons onrecht is aangedaan verwarren met het idee dat iemand ons opzettelijk onrecht aan doet.

Een rustig leven is niet een leven dat altijd sereen verloopt. Het is wel een leven waarin we ons voornemen om sneller te kalmeren, waarin we streven naar realitischere verwachtingen, waarin we begrijpen waarom sommige problemen ontstaan en we meer bedreven zijn in het vinden van een troostend perspectief.

Aan onze vooruitgang zitten misschien grenzen en het is verre van perfect, maar het is oprecht – en deze dag van nadenken en eraan werken geven onbetaalbare en krachtige lessen die een leven meegaan.

(NB: deze Intensive bevat materiaal uit de klassen ‘Hoe Blijf Je Kalm’ en ‘Hoe Geniet Je Meer Van Het Leven’.)

PROGRAMMA

09.40 Welkom met thee en koffie
10.00 Deel 1
13.00 Lunchpauze
14.00 Deel 2
17.00 Einde

OVER ONZE INTENSIVES (WORKSHOPS VAN 1 DAG)

Onze Intensives borduren voort op de ideeën uit onze klassen, om jou de sleutelvaardigheden te leren die nodig zijn om je door de uitdagingen op je werk en in je liefdesleven te laveren, om je te helpen om de nodige zelfkennis te verkrijgen en om je kalmte te kunnen bewaren als er grote obstakels op je pad komen.

Onze intensives duren een hele dag (van 10.00 - 17.00 u) en zijn een overweldigende ervaring. Wij streven naar hoge impact, praktische relevantie en vooral ook plezier!
Wil je meer weten, bekijk dan eens ons filmpje over het nieuwe curriculum:

Onze Intensives geven je de kans om aan de slag te gaan met de allerbeste docenten van The School of Life tijdens een zorgvuldig uitgewerkte en duidelijke gestructureerde workshop.

N.B.: Onze Intensives gaan door in The School of Life Antwerpen, en zijn inclusief drankjes, snacks en lunch.

Delen met vrienden

Locatie

The School of Life Antwerpen

Muntstraat

2

2000 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen