Gratis

Assemblage training in het onderwijs: slimmer en effectiever met AR en VR?

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Hangar K

Nelson Mandelaplein 2

8500 Kortrijk

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Slotevent van het imec.ICON project COSMO 26 Oktober -open vanaf 8u • Praktijkverhalen • Resultaten • Demonstraties

Over dit evenement

De afgelopen twee jaar onderzochten de projectpartners methodieken om de leer- of ondersteuningsomgeving in AR en VR aan te passen, en bestudeerden ze de meerwaarde van AR en VR voor het leren en het welbevinden.

Wil jij van hen leren wat ze in het project hebben bereikt ?

Dan verwelkomen we je graag op het slotevenement van COSMO!

26 Oktober - 8u30

Wat mag je verwachten op dit slotevent?

  • Praktijkverhalen van (praktijk)leerkrachten: van het starten met de technologie tot het uitbouwen van een heuse VR-room of AR-opdrachtenpakket.
  • Resultaten van het COSMO-onderzoeksproject waarmee je je (school)visie rond VR/AR kan verruimen.
  • Demonstraties van de gebruikte toepassingen.
  • Toegankelijke informatie vanuit de industrie rond het trainen met behulp van AR/VR, toegespitst op onderwijs.
  • Ruimte om jouw vraag te stellen aan één van onze specialisten.

Vanaf 8.30 u. is er onthaal met ontbijt. De sessies starten om 9.00 u. Aansluitend op de sessies kan je om 11.30 u. de demostanden bezoeken en verder praten met de experts.

Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR) vinden stilaan hun weg naar ons onderwijs. Vooral bij het aanleren van assemblagetaken kunnen deze immersieve technologieën bijzonder effectief zijn.

Twee technische scholen en twee scholen in het buitengewoon onderwijs experimenteerden de afgelopen twee jaar volop met AR en VR in het imec.ICON project COSMO, samen met onderzoeksgroepen van imec en met bedrijven in de technologische sector en in de maakindustrie.

In het buitengewoon onderwijs werd AR ingezet om leerlingen te begeleiden bij hun assemblagetaken zoals het bouwen van een vogelhuisje of het maken en vullen van een geschenkdoos. Daarnaast maakten leerlingen uit het technisch- en beroepsonderwijs virtueel kennis met het assembleren van landbouwvoertuigen via VR.

Het innovatieve van COSMO zit niet zozeer in deze immersieve technologieën zelf, maar vinden we vooral terug in de gepersonaliseerde opleiding en ondersteuning voor de leerlingen.


		Afbeelding van Assemblage training in het onderwijs: slimmer en effectiever met AR en VR?
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Hangar K

Nelson Mandelaplein 2

8500 Kortrijk

Belgium

Kaart bekijken

Organisator Hangar K

Organisator van Assemblage training in het onderwijs: slimmer en effectiever met AR en VR?

Hangar K is een co-creatiehub voor exponentiële groei, waar starters, ondernemers en gevestigde ondernemingen elkaar als partners ondersteunen om hun business level te overstijgen.

Als werkruimte overstijgt Hangar K zichzelf. Het is een gebouw, maar ook een digitaal platform. Het is tegelijk incubator en accelerator, maar ook katalysator en innovator. Competence center én brain center.

Want starters worden er niet alleen uit de startblokken geholpen, maar ook professioneel in tandem gezet met ervaren ondernemers. Gevestigde ondernemingen vinden er de ruimte om samen te werken. Samen formuleren ze concrete antwoorden op de stijgende vraag naar innovatieve toepassingen. Hangar K is een dynamisch concept met een duidelijke missie.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen