Multiple Dates

3-daagse cursus: transitie-traject

Actions and Detail Panel

Sales Ended

Event Information

Share this event

Date and time

Location

Location

Leuven

Various locations

3010 Leuven

Belgium

View Map

Event description
TOEKOMST TRAJECT “Food for thought”: 3 dagen durende cursus rond de transitie die al bezig is. Voeding. Materiaal. Actie.

About this event

De VZW BoerenCompagnie en auteur en activist Nick Meynen slaan de handen in elkaar om op de plukboerderij ook intellectueel-activistische voedsel voor geest en hart te voorzien. In 3 zaterdagen gaan we met 8 mensen graven naar de wortels van problemen en de kiemen van oplossingen. Hoe worden we #BeterNaCorona ?

De economie is de wijze waarop mensen hun leven inrichten op aarde. Ons leven hangt volledig van de natuur af. Dit traject naar goed geïnformeerde en gemotiveerde ‘activators’ laat zien in 10 P’s samenvatten: het biedt een Persoonlijk Praktijkgericht Plaatselijk Participatief Positief Politiek Post-Pandemisch Post-groei Perspectief.

Een metamorfose die dieper gaat dan wat gelabelde dingen kopen is niet alleen nodig, ze is ook bezig en de kans om na de pandemie door te groeien is uitzonderlijk goed. Dit traject is voor mensen die doen en denken willen combineren, die de handen uit de mouwen willen steken, die individueel én collectief actie willen ondernemen.

*DAG 1: ONS ETEN. Over lokale landbouwstrijd, positieve projecten & politiek

-Welkom door Nick Meynen en Brecht Goussey (BoerenCompagnie)

-Rondleiding Brecht op de 1e CSA boerderij in Vlaanderen + een uur handenarbeid.

-12:30-13:00 Lunch + Lunchlezing (30’): “megastallen vs CSA in Vlaanderen” Nick

-Workshop (90’): fermenteren door Jeroen Watté (die ook vertelt over het globale voedselsysteem, tussen het snijden en zouten door) – kan uitlopen of pauze

-Debat (90’): onderwijs, beleid & waar je het verschil kan maken Ans Rossy

*DAG 2: ONS MATERIAAL. De inclusieve circulaire economie

-Circulaire wandeling door Leuven met Nick – met zowel context als concrete voorbeelden + Lunch + Workshop in MaakBar op maat van de deelnemers door Magda Peeters. Inhoud van de workshop na overleg met de deelnemers.

*DAG 3: COLLECTIEVE ACTIE. Van betogen tot mijnen bezetten

-Training door “Tractie” (zowel voor als na de lunch): crash course om deel te kunnen nemen aan acties + actie-kalender en “instapmogelijkheden”.

-Context van Extinction Rebellion, Code Rood, Stop Ineos etc door Nick

BONUS: recht op deelname aan 1 “oogstfeest”: paar dozijn boerderijleden die samen komen rond een vuur, potluck, streep muziek en iets om te doen voor jong en oud

Data: 17 april + 8 en 15 mei. Back-up data: 12 & 26 juni (corona, slecht weer …)

Uren: 10 tot 17 uur

Plaats: Goed weer: bij de boom van het bloemenveld beneden. Half slecht weer: in de yurt die in de kersenboomgaard van de boerderij staat. Heel slecht weer: uitstel

Prijsvork: tussen 200 en 300, naargelang vermogen. Om dit te kunnen organiseren is een gemiddelde van 250 euro per deelnemer nodig.

Inschrijving lopen van 16 tot 30 maart. Onvoldoende inschrijvingen? Uitstel naar volgend jaar. Communicatie naar de ingeschrevenen op 31 maart.

Share with friends

Location

Leuven

Various locations

3010 Leuven

Belgium

View Map

Save This Event

Event Saved