2-day Intensive 'Movements of Transformation' mét Jan Jacob Stam

Venster Acties

2-day Intensive 'Movements of Transformation' mét Jan Jacob Stam

Systemic Intensive training over Transformatie én Transitie o.l.v. Jan Jacob Stam, systemisch innovator & meester opsteller.

Door Anne-Marie Walgering de Walle - Soulution Training

Waar en wanneer

Datum en tijd

do. 7 sep. 2023 09:00 - vr. 8 sep. 2023 18:00 CEST

Locatie

Heerlijckyt Van Elsmeren Weg op Halen 2B 3450 Geetbets Belgium

Beleid voor refunds

Geen refunds

Over dit evenement

  • 1 dag 9 uren
  • eTicket voor mobiel

 Quote Jan Jacob Stam:

Transformatie is antwoord op de vraag:  “Wat wil het leven nú van ons in deze samenleving; hoe die op ons af komt?”  Dat is de essentie.

Dat betekent jezelf en je organisatie volstrekt overgeven aan de evolutionaire kracht. En het betekent voor een groot deel: het opgeven van alle aspecten aan een planbare toekomst óf dát wat je wilt plannen dienstbaar maken aan wat het leven van ons wil'

Transformatie én transitie: we horen er vaak en vaker over.

En nu, in deze tijd van vele veranderingen, is het misschien nog wel essentiëler dat we tot in de kern begrijpen waar het nu precies over gaat bij transitie en transformatie.

Jan Jacob Stam, systemisch innovator & meester opsteller begeleidt al vele jaren transformatieprocessen bij teams & organisaties. Hij heeft 14 tools ontwikkeld om transformatie in gang te zetten en te begeleiden. 

In deze 2-daagse Intensive training op donderdag 7 en vrijdag 8 september a.s. neemt hij ons mee in de achtergronden en leer je de tools die hij inzet en toepast. 

Wat is precies het verschil tussen een transitie en een transformatie? 

De meeste veranderingen zijn transities, alhoewel er vaak over transformaties gesproken wordt. Transities zijn gemakkelijker ‘op orde’ te krijgen, voelen voor het bedrijf meestal ‘veiliger’ en transities kun je buiten jezelf leggen. Er zijn situaties dat transities niet genoeg verandering opleveren om een organisatie toekomstbestendig te maken. Toekomstbestendigheid is wel nódig voor het voortbestaan van een bedrijf of organisatie. Tenzij de bestemming inmiddels is bereikt, maar dan is er iets anders nodig. Op momenten dat transitie niet toereikend meer is, is transformatie nodig.

Bij een transitie gebruik je de patronen die je al hebt. Zowel interne patronen en processen, als de patronen in de samenleving. Je doet er alleen andere dingen mee. Soms verander je alleen de invulling. Transitie is daarmee gemakkelijker dan transformatie. Bovendien kun je bij transitie de veranderingen makkelijker buiten jezelf leggen. Transitie is daarmee kleiner en eenvoudiger dan transformatie.

Bij een transformatie gaat het niet meer over jezelf en niet meer over je huidige identiteit. Bij een transformatie gaat het over een overgang naar een andere identiteit. Naar binnen toe is dat veel voelbaarder, naar buiten toe is dat veel zichtbaarder. Als organisatie doe je na een transformatie echt iets anders dan wat je voorheen deed. De verandering van transformatie zet je in gang zonder te weten waar je precies uitkomt. Je laat dus wezenlijk los wat er was, om te kijken wat er dan te gebeuren staat.

Quote Jan Jacob:

Mijn eerste advies aan mensen die transformatie willen inzetten is altijd:  “Doe het niet als je niet eerst iets anders kunt doen." Want transformatie is een proces, waarbij aan het eind iets is veranderd op identiteitsniveau. Je weet niet wat je bent als je eruit komt. Daarmee is er geen stip op de horizon. Wat van nature transformeert gaat redelijk makkelijk. Maar wil je organisaties transformeren: dat vraagt waanzinnig veel. 

Zeker om dit te doen vanuit de wil.

Wat levert de training op? 

Verandering is zo makkelijk nog niet. Dat geldt bij transformatie processen, dat geldt bij transitie processen en dat geldt dus ook voor onszelf en voor de manier waarop wij zelf werken. Daarmee is het uiteraard heel individueel wat je uit deze masterclass haalt en hoeveel je hiervan mee neemt. Patronen zijn vaak sterker dan onze eigen wil. Als je niet heel bewust bent van die patronen nemen ze het van je over. Maar door inzicht en oefeningen kunnen de delen in jou zo transformeren, zonder dat de delen jou hoeven te transformeren. Het gaat over de beweging én het nieuwe zien. 

Quote Jan Jacob:

Delen hoeven niet te veranderen teneinde dat het geheel transformeert. Het effect kan zijn dat er voorgoed iets in beweging is gekomen. En dat is voldoende. 

Delen in jou kunnen transformeren  zonder dat de delen jou hoeven te transformeren. 

Wat leer je? 

Wanneer kies je voor transformatie, wanneer kies je voor transitie? 

Wat zijn de consequenties en welke mogelijkheden en onmogelijkheden komen er dan langs? 

We gaan kijken wat transformatie is vanuit systemisch perspectief;

Jan Jacob gaat je leren over de 14 lessen bij transformatie: de 14 tools die hij toepast. Wat kom je tegen én welke tool kun je wanneer inzetten?

Door deel te nemen aan de masterclass krijg je de beschikking over alle tools. Jan Jacob neemt je mee in de achtergronden en je gaat er mee oefenen. Doordat je ze zo eigen kunt maken en ermee gaat experimenteren leer je hoe je ze toe kunt gaan passen op de organisaties en teams waar je mee werkt.

Voor wie is de Intensive bedoeld? 

- Als je in een organisatie aan verandering werkt of wilt werken;

- Als je als coach organisaties of teams begeleidt;

- Als je ervaart dat veranderingsprocessen voor jou boeiend en waardevol zijn; 

- Als je Jan Jacob Stam graag wilt ervaren/ aan het werk wil zien;

- Als je benieuwd bent naar je eigen Nasty Selfs;

- Als je extra handvatten wilt hebben in een wereld die zo in beweging is. 

Wil jij je systemisch verdiepen in de wereld van transformatie & transitie? 

Schrijf je dan in voor deze 2-daagse Intensive @Heerlijckyt van Elsmeren, Geetbets op 7 en 8 september 2023.

Welkom!

Praktische zaken

Waar?

Heerlijckyt van Elsmeren

De Tuinzaal

Weg op Halen 2B

3450 Geetbets

België

https://www.heerlijckyt.org

Wanneer?

Donderdag 7 en vrijdag 8 september 2023

9u Ontvangst & landen

09:30-18u Intensive 'Movements of Transformation'

Optioneel:

Donderdag avond 'Aan tafel mét Jan Jacob'

Investering?

Early bird 675€ t/m 30 juni a.s.

Reguliere prijs: 750€

Na inschrijving en een mail met je bedrijfsgegevens, sturen we jou de factuur. 

Tot 30 juni a.s. kun je annuleren en krijg jij je inschrijvingsgeld terug minus 50 Euro administratie kosten. Daarna is annuleren niet meer mogelijk, maar kan je iemand anders in jouw plaats laten gaan.

Liefst overnachten?

Dat kan! Neem contact op met Inge van de Heerlijckyt van Elsmeren.

Email: inge@heerlijckyt.org

Prijs : 85€ small room, 110€ medium room (1P), 130€ medium room (2P) per nacht incl. ontbijt excl. BTW

Over Jan Jacob Stam

Jan Jacob Stam brengt mensen, teams en organisaties in contact met hun volle potentieel. 

Opgeleid als bioloog - expert in levende systemen -, als docent, manager, consultant en -sinds meer dan twintig jaar opsteller- heeft Jan Jacob zijn hart verpand aan systemisch werk en heeft hij inmiddels in meer dan 40 landen gewerkt met vele teams en maatschappelijke organisaties.

'Was sich neckt, das liebt sich' 

 Jan Jacob werkte in teams en in organisaties. Aanvankelijk vond hij als ‘lone wolf’ teams en organisaties eerdere lastig dan leuk. Hij begreep ze ook niet. Ook ervoer hij een haat liefde relatie met transities en transformaties.. 

Echter, Jan Jacob’s patroon is om een duik te nemen in verschijnselen waar hij eigenlijk niets mee heeft.. Hij wil met zijn verstand én zijn hart begrijpen en doorvoelen hoe ze in elkaar zitten. En vooral wat levende systemen nodig hebben om te doen waarvoor ze bedoeld zijn.    

Systemisch kijken naar organisaties en teams heeft zijn inzicht als consultant, coach en facilitator enorm verrijkt. Steeds meer begrijpt hij wat het geheel, dat ‘team’ of ‘organisatie’ heet, nodig heeft om te gedijen.  

Jan Jacob Stam behoort tot de eerste generatie opstellers van Bert Hellinger

Oprichter, samen met zijn echtgenoot Bibi Schreuder, van het gerenommeerde Bert Hellinger Instituut Nederland. Opleider en inspirator in het systemisch werken van velen. Vele grote namen in het huidige systemisch veld. In Nederland. In Vlaanderen. Internationaal. Veel systemische ontwikkelingen werden door hem en in samenwerking met hem geïnitieerd. 

Altijd in verbinding met de evolutionaire kracht.  

Jan Jacob schreef 7 boeken. Belangrijke systemische boeken van zijn hand zijn 'Systemisch Coachen' dat hij schreef met Bibi Schreuder en 'Tegen de Stroom mee' dat hij schreef met Barbara Hoogenboom. Zijn laatste boek is 'Teams... een love story' kwam uit in november 2022. Het werd de aanleiding voor de inspirerende avond dat we in februari j.l. met hem organiseerde. 

Hier vind je meer info.

Over de organisator

Soulution Training offers workshops, trainings, events for coaches, trainers, HRM, marketeers, (interim) managers, personal development 'addicts'.. interested in personal growth, coaching, team & organizational and/or spiritual / consiousness development.

We offer a broad spectrum of live & online workshops, masterclasses, intensives and events.

An initiative of Anne-Marie Walgering de Walle who was one of the driving forces behind Coach Café Leuven for the past 11 years.

Soulution Training facilitates a wonderful breeding ground to come to yourself, meet others, develop together, encouraging you in taking next steps to be magic in inspiring & leading others.

Our workshops, events, trainings are an invitation to nourish you to the fullest. Your body, your mind, your heart & your soul.

You connect & learn from the best trainers and inspirators. Not to forget, the inspiring participants!

Enjoy!