2-daagse Systemische Masterclass 'Gezondheid & Ziekte' mét Bibi Schreuder

2-daagse Systemische Masterclass 'Gezondheid & Ziekte' mét Bibi Schreuder

Venster Acties en details

575 €

Datum en tijd

Locatie

Heerlijckyt Van Elsmeren

Weg op Halen 2B

3450 Geetbets

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Geen refunds

2-daagse Systemische Masterclass 'Gezondheid en Ziekte' met Bibi Schreuder: onderzoek en bewustwording van systemische verbanden bij ziekte.

Over dit evenement

Na de goed ontvangen Intensive Systemisch Coachen én Masterclass Relaties, organiseren we nu op 8 en 9 september a.s. met Bibi Schreuder, Nederlandse grande dame uit de wereld van het Systemisch Werken met én zonder opstellingen, de 2-daagse Systemische Masterclass: 

Gezondheid & Ziekte

Onderzoek en bewustwording van systemische verbanden bij ziekte 

op de magische locatie van de Heerlijckyt van Elsmeren te Geetbets. 

Wanneer we gezond zijn hebben we meestal niet de neiging om te onderzoeken wat daaronder ligt. Maar zodra we lichamelijke of mentale klachten hebben en vooral als we er niet makkelijk van af komen, komt vaak de gedachte: ‘ Wat speelt hier nog meer mee?'.

En misschien is dat ook precies de bedoeling van dat symptoom of klacht, dat we bewust worden van wat er in het (familie)systeem nog een plek nodig heeft.

Bibi Schreuder heeft veel ervaring in systeemopstellingen met ziekten en aanhoudende symptomen. Systemisch werk is géén vervanging voor een bezoek aan de reguliere arts of het nemen van een geneesmiddel. Opstellingen zijn een methode om verbanden aan het licht te brengen. De inzichten hieruit versterken het zelf-helend vermogen.

In deze masterclass geeft ze ons uitleg over hoe systemen werken en hoe ziekten vaak een aan de bel te trek-functie hebben dat het systeem echt niet verder kan zolang iets, of iemand die erbij hoort nog geen plek heeft. Het vervelende echter van ziekten is dat we ze liever kwijt zijn. Daarmee herhalen we onbewust het patroon van buitensluiten.

Wanneer we bewust worden van hoe deze onbewuste patronen onze gezondheid beïnvloeden, kunnen we hierin keuzes maken, anders dan ons ziek te laten maken.

Bibi is al lang geïnteresseerd in het systemisch kijken naar ziekten. Misschien omdat ze uit een familie komt met wel 5 generaties artsen? Ze heeft erg veel geleerd in de samenwerking met haar collega Stephan Hausner (die het boek: ‘Zelfs als het me mijn leven kost’ geschreven heeft naar aanleiding van opstellingen over ziekte). Zelf schrijft Bibi in haar boek ‘Ik ben kind, dus ik voel waar mijn ouders zijn’ over zieke kinderen en hoe de ziekte van een kind vaak een richting aanwijzer is voor de ouders / volwassenen om te zien wat er nog een plek nodig heeft. Ze quote in haar boek haar collega Stephan die zegt: "Volwassenen worden niet ziek" waarmee bedoeld wordt dat veel ziekte - ook bij volwassenen - te maken heeft met die onbewuste kind-illusie dat wij alsnog iets voor onze voorouders kunnen goedmaken door ziek te zijn. 

Met opstellingen, kleine systemische interventies en oefeningen over ingebrachte vragen van deelnemers gaan we met elkaar onderzoeken hoe ziekten ons de weg wijzen naar wat wij nog een plek in ons hart te geven hebben.

Bibi faciliteert en traint tijdens deze masterclass op zo'n wijze dat de deelnemers ook de achtergronden en haar overwegingen in het opstellen zelf zullen meekrijgen. Een duidelijke meerwaarde voor als je zelf ervaring hebt met faciliteren of dat nu met opstellen is of tijdens coachen én tegelijkertijd niet storend voor deelnemers met weinig tot geen ervaring in het systemisch werken. 

Bibi Schreuder is co-auteur van het boek ‘Systemisch Coachen’ dat als een handboek beschouwd kan worden voor het systemisch denken. In december 2020 kwam haar bestseller ‘Ik ben kind, dus ik kan voelen waar mijn ouders zijn’ uit. Dit boek vanuit twintig jaar ervaring met systemisch kijken, neemt de lezer mee in het systemisch kijken naar het dagelijks leven. Het gaat vooral over de relaties tussen volwassenen en kinderen, maar het geeft zo veel inzicht voor iedere volwassene omdat iedereen kind geweest is.

PRAKTISCHE ZAKEN

Waar?

Heerlijckyt van Elsmeren

De Tuinzaal

Weg op Halen 2B

3450 Geetbets

België

https://www.heerlijckyt.org

Wanneer?

Donderdag 8 september en vrijdag 9 september 2022

9u ontvangst en landen, 9:30u-18u masterclass

Donderdagavond optioneel diner

Vrijdagochtend optioneel meditatie

Investering?

575€, incl. 2 dagen alle dranken, een Heerlijcke lunch, een zoet 4-uurtje

Na inschrijving en een mail met je gegevens, sturen we jou de factuur. 

Wil je liefst overnachten?

Neem contact op met Hannah Buteneers. Email: hannah@heerlijckyt.org

Prijs vanaf 94 Euro (excl. BTW) 1 pk per nacht, inclusief ontbijt. 

TRAINER & FACILITATOR:

Bibi Schreuder is één van de eersten die het systemische werk met opstellingen naar Nederland bracht. Zij bleek vanaf het prille begin een echte pioneer!

In 2006 nam ze -opnieuw als eerste- het voortouw met systemische pedagogiek d.w.z. het systemisch werken zonder opstellingen. Tien jaar ervaring later schreef zij over dit onderwerp met Jan Jacob Stam het boek: 'Systemisch coachen: Systemisch werk zonder opstellingen' .  

Als mede-eigenaar, bezielster en 'stam-oudste' van het gerenommeerde Bert Hellinger Instituut Nederland (BHIN) geeft Bibi workshops en trainingen in systemisch denken en handelen, met en zonder opstellingen, en systemische coaching over persoonlijke vragen, ouderschap, leer- en gedrag-moeilijkheden, gezondheid en ziekte.

Bibi werkt van mens tot mens, luistert en intervenieert met warmte en scherpte, tussendoor een grapje, waardoor je als coachee of trainee kritisch naar jezelf durft te kijken.

Als moeder, als docent in het middelbaar beroepsonderwijs en door twintig jaar met systemisch werk met en zonder opstellingen te werken heeft Bibi jarenlang ervaring en inzichten opgedaan over het gedrag van en met kinderen. In december 2020 lanceerde ze haar boek  'Ik ben kind, dus ik voel waar mijn ouders zijn: hoe je het jou en de kinderen waar je voor zorgt goed laat gaan'.

In februari 2021 gaf Bibi een avond workshop in het Coach Café Leuven rondom het thema van dit boek. Het enthousiasme zorgde ervoor dat we vorig jaar augustus de stap namen om met haar als trainer facilitator de Intensive Systemisch Coachen te organiseren.

Haar uitgebreide kennis en de wens om deze te delen, het vermogen van het leggen van de vinger op het juiste moment op de juiste plaats en haar aanstekelijke plezier in het systemisch werk zorgde voor de brede vraag of ze terug wilde komen in 2022 én voor ons om het initiatief te nemen om het 2-luik van de Masterclass 'Relaties' (april 2022) en nu de Masterclass 'Ziekte en Gezondheid' (september 2022) te organiseren.  

Mensen zijn altijd in ontwikkeling in relatie met elkaar én zonder elkaar. In families, in teams, in organisaties.

Het systemisch denken en werken maakt ons bewust van het waarom van ons zijn en doen.

Met organisatieopstellingen en familieopstellingen ontstaat ruimte voor beweging.

Het leidende BHIN (Bert Hellinger Instituut Nederland) geeft opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van systemisch werk, opstellingen, leiderschap en coachen om zo bij te dragen aan de ontwikkeling van mens, organisatie en maatschappij.

Afbeelding van 2-daagse Systemische Masterclass 'Gezondheid & Ziekte' mét Bibi Schreuder

Delen met vrienden