Eventbrite

Helpcentrum

Een evenement bezoeken

Eventbrite-tickets kopen via SOFORT Banking

Bij evenementen in Duitsland, Oostenrijk, en sommige andere landen in Europa kun je soms betalen via SOFORT Banking. Gebruik het keuzemenu naast ‘Betaalmethode’ en selecteer ‘SOFORT-overschrijving’. Voer je registratiegegevens in en klik op ‘Nu betalen’ waarna je naar de webportal van SOFORT Banking wordt geleid om de betaling te voltooien. Als je organisator bent en SOFORT Banking voor je evenement wilt gebruiken, raadpleeg dan dit Helpcentrum-artikel om dit op te zetten.

In dit artikel

• 1. Selecteer ‘Registreren’ of ‘Nu bestellen’ op de evenementenpagina.
  • 2. Zoek het betalingsgedeelte en gebruik het keuzemenu naast ‘Betaalmethode’ om ‘SOFORT-overschrijving’ te selecteren.
  • 3. Voer je registratiegegevens in en klik op ‘Nu betalen’.
  • 4. Voer de bankcode in en klik op ‘Volgende’.
  • 5. Log in bij je online bank om de betaling te voltooien.
  • 6. Bekijk de bevestiging van je SOFORT-betaling.
  • 7. Bekijk de e-mail van Eventbrite met de orderbevestiging en je ticket.
  • 8. Haal je tickets op via Eventbrite.nl of via de mobiele Eventbrite-app.

1. Selecteer ‘Registreren’ of ‘Nu bestellen’ op de evenementenpagina.

Kies het aantal tickets dat je nodig hebt en klik op ‘Registreren’ of ‘Nu bestellen’.

TIP: Als je een evenementenpagina op een pc of laptop bekijkt, zie je een oranje SOFORT-symbool naast de optie ‘Registreren’ of ‘Nu bestellen’. Dat geeft aan dat SOFORT als betaalmethode beschikbaar is.

2. Zoek het betalingsgedeelte en gebruik het keuzemenu naast ‘Betaalmethode’ om ‘SOFORT-overschrijving’ te selecteren.

Kies op het bestelformulier ‘Debet-/creditcard’ naast ‘Betaalmethode’. Selecteer vervolgens ‘SOFORT-overschrijving’ in het keuzemenu.

OPMERKING: Als SOFORT Banking niet beschikbaar is, heb je wellicht andere opties, zoals betalen met een debet-/creditcard, via SEPA-incasso (alleen in Duitsland of Oostenrijk), via PayPal of met een offline betaalmethode. De beschikbare betaalmethoden variëren van evenement tot evenement. Als geen van de beschikbare betaalmethoden voor jou werkt, kun je rechtstreeks contact opnemen met de organisator.

3. Voer je registratiegegevens in en klik op ‘Nu betalen’.

Als je op ‘Nu betalen’ klikt, word je naar de webportal van SOFORT Banking geleid om de betaling te voldoen.

TIP: Bekijk de stapsgewijze video van SOFORT om te zien hoe je de betaling voldoet.

TIP VOOR EXPERTS: Om te zorgen dat tickets ook voor andere bezoekers beschikbaar zijn, heb je beperkte tijd om je te registreren. Maak dus snel je keuze. Je hebt ook nog tijd nodig op de volgende pagina om je registratie- en factuurgegevens op te geven.

OPMERKING: De veiligheid en privacy van je factuurgegevens is voor Eventbrite van groot belang. We verwerken alle betalingen via een beveiligde verbinding met een PCI-conforme gateway.

4. Voer de bankcode in en klik op ‘Volgende’.

Als je de bankcode niet bij de hand hebt, klik je op het vergrootglas. Voer vervolgens de naam en de locatie van de bankvestiging in om de bijbehorende bankcode te achterhalen.

TIP: Voor meer informatie over SOFORT Banking kijk je op de pagina ‘How it Works’ van SOFORT.

5. Log in bij je online bank om de betaling te voltooien.

Voer je gebruikersnaam of rekeningnummer in, evenals het wachtwoord of je pinnummer om bij je online bank in te loggen en de transactie te voltooien.

TIP: Aankopen waarbij de uitgevende bank van de koper in zich in de EER bevindt (minus landen met vertragingen) zijn onderworpen aan de SCA met 3DS2.0. Je moet voldoen aan de authenticatievereisten voor de uitgevende bank om tickets te kopen. Het authenticatieproces wordt bepaald door de uitgevende bank en niet door Eventbrite.

6. Bekijk de bevestiging van je SOFORT-betaling.

Als de betaling is voltooid, ontvang je van SOFORT een betalingsbewijs dat je kunt afdrukken.

7. Bekijk de e-mail van Eventbrite met de orderbevestiging en je ticket.

Als je bestelling is geplaatst, ontvang je van Eventbrite een e-mail met een orderbevestiging. Deze e-mail bevat je tickets en andere belangrijke gegevens over het evenement (zoals informatie over het restitutiebeleid, de parkeermogelijkheden en plannen bij slecht weer).

8. Haal je tickets op via Eventbrite.nl of via de mobiele Eventbrite-app.

Je kunt je ticket afdrukken via de in de orderbevestiging bijgevoegde pdf of via de pagina ‘Tickets’ van je Eventbrite-account. Je kunt je tickets ook laten zien wanneer je bent ingelogd bij de mobiele Eventbrite-app voor iPhone of Android.

Heb je nog vragen?