Eventbrite

Helpcentrum

Een evenement organiseren

Je evenement uitstellen en verzetten

Als je je evenementdatum moet wijzigen, bekijk dan Eventbrite’s Postponed Event Policy voordat je wijzigingen aanbrengt. Zorg ervoor dat je je evenementstatus wijzigt, de evenementdatum bewerkt en je bezoekers e-mailt eens je besloten hebt je evenement te verzetten. Annuleer het evenement als je niet zeker bent over de toekomst van je evenement.

Voordat je begint

Je evenement uitstellen

1. Stel de evenementstatus in op 'Uitgesteld'.

Als er nog tickets beschikbaar zijn, wordt de verkoop stopgezet als je de evenementstatus verandert.

  1. Ga naar het dashboard van je evenement en klik op In verkoop. (Afhankelijk van je huidige verkoopstatus kan op deze knop ook het volgende staan: Aan de deur, Verkoop beëindigd, Uitverkocht, of Uitgesteld.)

  2. Selecteer Status wijzigen, en dan Uitgesteld.

  3. Selecteer Uit verkoop halen

Hierdoor wordt de online verkoop van tickets gepauzeerd en potentiële ticketkopers zien de '"uitgesteld" status op de evenementpagina.

2. Stel een toekomstige datum voor het evenement in en verberg het op je evenementpagina.

Je hebt 90 dagen om een nieuwe evenementdatum toe te voegen. Kies een tijdelijke datum in de toekomst als je nog geen nieuwe datum hebt. Zo voorkom je dat het evenement afloopt en kun je de nieuwe datum instellen zodra deze is bevestigd.

  1. Ga naar Basisgegevens.

  2. Kies een datum in de toekomst onder 'Datum en tijd'. 

  3. Schakel de selectievakjes voor "Begintijd tonen" en "Eindtijd tonen" uit om de datum te verbergen. Selecteer vervolgens Opslaan.

3. Stuur een e-mail naar je bezoekers.

Email je geregistreerde bezoekers nadat je de datum hebt verandert om hen op de hoogte te stellen van:

  • De gewijzigde evenementinformatie, alsook wanneer je de nieuwe evenementdatum gaat aankondigen

  • Hoe ze een verzoek om restitutie kunnen indienen.

  • Wie ze moeten contacteren met vragen 

Controleer ook het e-mailadres voor reacties om er zeker van te zijn dat de antwoorden bij een e-mailadres terechtkomen dat regelmatig gecontroleerd word.

Selecteer een nieuwe datum voor het evenement en communiceer deze binnen 90 dagen nadat het uitstel is aangekondigd.

Annuleer het evenement als je niet zeker bent over de toekomst van je evenement.  

5. Reageer op restitutieverzoeken.

Reageer op restitutieverzoeken van bezoekers binnen vijf werkdagen en overeenkomstig Eventbrite's  beleid inzake uitgestelde evenementen

Je evenement verzetten

1. Voer de nieuwe datum in.

Verander de datum van je evenement. Als de evenementdatum in het verleden ligt, kun je de datum niet wijzigen. Neem contact op met ons als dit gebeurt.

2. Doe je tickets in de verkoop.

Als je van plan bent meer tickets te verkopen, maak dan een nieuw tickettype aan of werk de verkoopdatum van een bestaand tickettype bij. Hiermee wordt ook de status 'Uitgesteld' van je evenement verwijderd.

OPMERKING: Je kunt alleen de status 'Uitgesteld' van je evenement verwijderen als je een nieuw tickettype aanmaakt of een bestaand tickettype bijwerkt. Als je niet meer tickets wil verkopen, moet je de totale capaciteit bijwerken zodat deze overeenkomt met het aantal tickets dat je al hebt verkocht. 

3. Stuur een e-mail naar je bezoekers.

Email je geregistreerde bezoekers met de nieuwe datum en andere evenementupdates.

4.  Reageer op restitutieverzoeken

Reageer op restitutieverzoeken van bezoekers binnen vijf werkdagen en overeenkomstig Eventbrite's beleid inzake uitgestelde evenementen

Restituties verlenen voor uitgestelde en verzette evenementen

Als je een evenement uitstelt heb je 90 dagen om een nieuwe datum vast te leggen en door te geven. Als je een nieuwe datum vastlegt binnen deze tijdsperiode kan je naar keuze restituties verlenen. Als je de nieuwe evenementdatum niet binnen 90 dagen na het uitstellen van het evenement aankondigt, moet je restitutieverzoeken verlenen wanneer een bezoeker hierom vraagt. Dit tot 45 dagen na aankondiging en totdat een nieuwe datum is geselecteerd en doorgegeven. Zorg ervoor dat je alle restitutieverzoeken binnen vijf werkdagen beantwoordt, in overeenkomst met de vereisten van het Eventbrite-restitutiebeleid voor organisators. Restitutieverzoeken op tijd beantwoorden bevordert vertrouwen bij je bezoekers en beperkt het risico op terugboekingen.

Uitbetalingen voor verzette evenementen

Wanneer evenementen worden uitgesteld, houdt Eventbrite automatisch de uitbetaling in zodat je makkelijk restituties kunt verlenen. 

Als je een evenement met succes hebt afgerond, maar je uitbetaling niet binnen de standaardperiode hebt ontvangen, kun je een uitbetalingsaanvraag indienen

Heb je nog vragen?