Gratis

Meerdere data

Workshop: bouw mee aan verstaanbare zorg in ons Maakatelier

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement
Locatie

Locatie

De Krook

1 Miriam Makebaplein

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Kom de toekomst van verstaanbare zorg mee ontwerpen in ons Maakatelier.

Over dit evenement

'Verstaanbare zorg' is een complexe uitdaging. Een oplossing die zorg verstaanbaarder helpt maken, kan er voor iedereen anders uitzien. Enkele voorbeelden:

  • Misschien maken we zorg verstaanbaarder door goede vertalingen?
  • Misschien maken we het meeste verschil door doktersjargon in mensentaal om te zetten?
  • Wie weet zitten we vooral te wachten op iets of iemand die ons vertelt wat onze diagnose betekent voor ons dagelijkse leven?
  • Of zoeken we vooral ondersteuning bij al die complexe digitale gezondheidstools die vandaag al bestaan?

Wat betekent het voor jou? Kom mee brainstormen en ontwerpen maken van goeie oplossingen! Samen met andere Gentenaars.

Wat?

In deze workshop zoomen we in op enkele van deze deelproblemen, en zoeken we samen naar "de perfecte oplossing". The sky is the limit: hoe zou een oplossing voor het probleem er voor jou uitzien, in de ideaalste der werelden? We gaan aan de slag met creatieve ontwerpmethodes om samen te bouwen aan oplossingen, onder deskundige begeleiding. Door onze ideeën uit te wisselen met elkaar en deze ideeën ook ter plekke te ontwerpen. Een illustrator gaat tijdens of na deze workshop met jullie ontwerpen aan de slag om er knappe tekeningen van te maken.

Voor wie?

Klink ingewikkeld? Zeker niet. Je hebt geen enkele voorkennis of ervaring nodig om deel te nemen. Enkel een gezonde dosis creativiteit, gekkigheid, en zin om mee te bouwen aan deze boeiende uitdaging. Welkom!

Waar & wanneer?

Op 4, 9 en 16 november 2021, telkens van 18u tot 20u30. In het Maakatelier van De Krook.

Wat daarna?

We gaan verder met jullie ideeën. We toetsen af wat anderen ervan denken, wat er mogelijk is, en wat er wenselijk is. Blijf je na deze workshop graag betrokken? Super! Laat je liever bij je deelname aan deze workshop? Ook prima! We zijn erg blij met jouw input, en vragen verder geen enkel engagement van jou.

Waarom?

'Hoe maken we zorg verstaanbaar voor alle Gentenaars?' Dat is de uitdaging waar Comon dit jaar aan werkt. Met wetenschap en technologie als deel van de oplossing. Dat doen we steeds samen met Gentenaars.

HOE KAN JE DEELNEMEN?

Zin om deel te nemen aan één van de workshops? Schrijf je dan gratis in via de groene knop 'Registreer' rechts bovenaan. In elke workshop zijn 15 plekjes beschikbaar. Een drankje en een broodje is voorzien.

Privacy

We behandelen alle verzamelde persoonsgegevens vertrouwelijk. Door je in te schrijven voor dit evenement, verklaar je je akkoord met onze privacy policy

UITDAGING: Verstaanbare zorg voor iedereen

Verstaan mijn dokter en ik elkaar juist, als ik iets vertel over mijn zwangerschap? Ben ik de enige die eigenlijk geen snars begrijpt van mijn ontslagbrief in het ziekenhuis? En hoe krijg ik uitgelegd wat er precies verkeerd voelt aan die verzwikte enkel, als mijn Nederlands niet zo goed is? Miscommunicatie tussen arts en patiënt, omdat die andere woorden gebruikt, ligt aan de basis van veel gezondheidsproblemen: van het uitstellen van een doktersbezoek tot het niet nemen van medicatie, niet uitvoeren van kine oefeningen, niet weten bij welke zorgverlener je moet zijn voor wat, enz. Verstaanbaarheid is ook ingebed in verschillende contexten en culturen van mensen. Bijvoorbeeld bepaalde zaken/ziektes zijn taboe in sommige culturen. Of het woord ‘migraine’, dat wordt in elke cultuur anders uitgelegd.

Hoe maken we de gezondheidszorg verstaanbaar voor iedereen in onze superdiverse stad? Met deze uitdaging gaat Comon het komende jaar verder, om oplossingen te bedenken en te experimenteren, met technologie als deel van de oplossing.

EEN ORGANISATIE VAN

Deze activiteit wordt georganiseerd door Comon.

Comon is een collectief van wetenschappers, technologen en creatievelingen van Stad Gent, imec, Universiteit Gent en Bibliotheek De Krook. Het doel? Van Gent een betere, aangenamere en wijzere stad maken. Met technologie als deel van de oplossing. Hoe? Door uitdagingen te verzamelen, te bespreken en te testen. Samen met alle Gentenaars.

Delen met vrienden

Locatie

De Krook

1 Miriam Makebaplein

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Organisator Comon

Organisator van Workshop: bouw mee aan verstaanbare zorg in ons Maakatelier

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen